ponedjeljak, 1. studenoga 2010.

Vesna Pusić

Vesna Pusić (autor članka: Stanko Šarić)

Globalna manifestacija buđenja svijesti:

Pomak od razdvajanja do jedinstva!

Anacionalna…

Šoroševka…

Feministica…

Promicateljica «homoseksualnih brakova», koja «spolnu orijentaciju» stavlja na istu razinu s vjerskom pripadnošću.

Teoretičarka jugo-komunizma,

režimska intelektualka u Yu.

Pod očevim nadzorom piše disertaciju o «Ulozi kolektivnog odlučivanja u realizaciji radničkih interesa», jednu od apologija lažnoga titovskog samoupravljanja.

U Hrvatski Državni Sabor ušla, partijskom alkemijom, s manje od 4 % glasova, na listi marginalne stranke jugoidnih apatrida, HNS.

Zagovornica «građanske države», u kojoj nema većinske nacije, ali ima nacionalnih manjina.

Fanatična zastupnica teza o «ravnovjesju krivnje» te o «hrvatskoj agresiji na BiH» (premda je riječ o istom teritoriju i narodu, te sporazumu o vojnoj pomoći). Sustavno vrijeđa hrvatske ratnike.

Cinična promicateljica ljudožderskog liberal-kapitalizma.

Suradnica anglo-saksonskih službi, koje je pripremaju za preuzimanje vlasti u RH (zajedno s Bancem, Puhovskim, Goldsteinima...); izvršiteljica američkih naloga za destruiranje hrvatske države i porobljavanje hrvatske nacije. Američka joj je diploma uz protekciju, mimo zakona, nostrificirana po munjevitom postupku.

Autorica predizbornih laži poput one o «otvaranju 200 tisuća radnih mjesta».

Desna ruka svojega stranačkog druga, Stjepana Mesića, tragikomičnog predsjednika izdaje i grobara hrvatske države.

Pusićku su stvorili špijunski mediji koji rade za istog, njezinog gospodara. Izvikali su je u lidericu «građanske Hrvatske» ne bi li preko nje poništili rezultate hrvatskoga nacionalno-osloboditeljskog prevrata 1990 i Domovinskoga rata 1991-95.

Pojavila se 1997 iz američkog političkog laboratorija, stvorena i lansirana za rušenje Hrvatske.

Jedna od najopasnijih figura jugo-restauratorskog režima.

Otac: Eugen Pusić (*1916, Zagreb), Židov, mason, kao sociolog i pravnik djeluje u NDH.

Kada su ga partizani htjeli smaknuti, Englezi ga spašavaju: radio je potajno za njih.

Preko Eugena, i Vesna se povezuje s britanskom obajveštajnom službom; dobiva kuću u Londonu.

U Yu, kao štićenik Rikarda Langa, Eugen postaje vodeći teoretik samoupravljanja, ali i US-uprave, jugoideolog i vodeći antinacionalist. Epizodu 1941-45 u životopisima prešućuje.

Majčin stric: Grga Angjelinović, pravaški renegat, mason, orjunaš. Ministar u Karađorđevićevoj vladi, šef zagrebačke policije. «Proslavio» se organizacijom masakra stotinjak hrvatskih prosvjednika protiv novostvorene Yu 5. XII 1918 na Jelačić-placu («Prosinačke žrtve»).

Brat: Zoran Pusić – «Goljup», prirodoznanstvenik, borac za «ljudska prava», apatrid i kozmopolit.

Najglasniji u kampanji za povrat sramotnog oznaškog imena «trg žrtava fašizma» u Zagrebu.

Vesnin muž u sjeni, Litvanac američkog državljanstva.

Mentor: Eugenov intimus Židov Slavko Goldstein, jugoslaven («Hrvatska samo kao dio J. može u Europu!», srboljub), još 1992 svoju zajednicu naziva «jevrejska opština», prekida suradnju s Maticom Hrvatskom jer se usudila objaviti Tuđmanovu knjigu «Bespuća povijesne zbiljnosti».

Uveo Vesnu u zloglasno Sorosevo «Otvoreno društvo». te u protuhrvatski časopis i nakladni zavod «Erasmus», koji je usred rata zahtijevao ostavku izabranog Predsjednika.

Poslao Vesnu na gostovanje i brifiranje u Ameriku.

******

Za one koji žele znati više o obitelji Pusić:

Eugen Pusić, otac Zorana i Vesne Pusić, bio je visoki jugoslavenski državni dužnosnik u godinama poslije II. svjetskog rata, sudionik komunističke, titoističko-staIjinističke pravničke prakse u Zagrebu i Hrvatskoj koja je iza sebe ostavila bilancu od nekoliko desetaka tisuća mrtvih i zatvorenih Hrvata.

Grga Budislav Anđelinović, brat djeda Zorana i Vesne Pusić, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Ubijeno je devet vojnika i četiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila.

Svoj je postupak ovako objasnio:

"Gospodo, ja sam po svojoj dužnosti smatrao da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata, ponosim!»

Danko Anđelinović, djed Zorana i Vesne Pusić, bio je bliski suradnik četničkoga vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, kojega je osobno Draža Mihailović imenovao komandantom svih četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni, odnosno na području talijanske okupacijske zone u NDH.

Vuk Anđelinović, stric Zorana i Vesne Pusić, partizanima se priključio tek 3. rujna 1943., dakle svega nekoliko dana prije talijanske kapitulacije.

Pripadao je zločinačkoj skupini unutar 11. partizanske dalmatinske brigade koja je 7. veljače 1945. izvršila pokolj širokobrijeških fratara.

priredio: dk.

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Jednom riječju - 'Zvečarka' !!


Nema komentara: