subota, 6. studenoga 2010.

ŠTO POVEZUJE MARIZU LABINJAN I VUKOVARSKI SUSRET NA VRHU?

By e-mail/Ninoslav Mogorović/5. studeni 2010.

Ninoslav Mogorović, Pula

ŠTO POVEZUJE MARIZU LABINJAN

I VUKOVARSKI SUSRET NA VRHU?

Što može u mirnodopsko vrijeme biti tragičnije i bolnije po suverenitet jednog naroda, po njegovu slobodu, demokratski ustroj, vladavinu prava, prije svega onih ljudskih, za njegovu samosvijest i samo poštovanje od onog što se dogodilo Marizi Labinjan, profesorici engleskog jezika iz istarskog gradića Novigrada?

Naime, gospođa Mariza Labinjan ne smije postati ravnateljicom jedne hrvatske škole, u Republici Hrvatskoj, u istarskom Novigradu, u kojoj se predaje na talijanskom jeziku, iz samo jednog jedinog razloga - jer je Hrvatica !? Sve ostale uvjete ona ispunjava, od stručnih, završila je fakultet u Italiji, do onih proceduralnih. Da je prihvaćena od svojih kolega nastavnika i roditelja, koji po zakonu sudjeluju u izboru školskih ravnatelja, dokazuje što je dva puta izabrana na to radno mjesto, jedan puta je i od ministra Radovana Fuchsa potvrđena!?

No uzalud sve to kada lokalni (izvan školski) talijanaši na jedan nehuman i izrazito protuhrvatski i šovinistički način ruše zakonsku proceduru i za v.d. ravnatelja postavljaju Luku Stojnića, Talijana (!?) ! Dakle, ne Lucu Stradivarija ili Simoncellia, čak ni Lucu Stoinicha, već osobu koja se zove Luka Stojnić!?

Može li postojati nešto brutalnije i gore, a što će zgaziti i onu mrvicu preostalog ponosa kod
jednog naroda od takvog javnog i demonstrativnog protuzakonitog, otvoreno fašistoidnog, rasističkog postupka koji negira temeljna, ustavna, ljudska i nacionalna prava? Teško se takvo što može zamisliti bilo gdje na svijetu, ali u Hrvatskoj je i to moguće, Hrvatska je danas u takvom vazalnom, ropskom i podređenom položaju da o ovakvoj neviđenoj i vrhunskoj svjetskoj svinjariji svi šute! Vlast šuti, pravosuđe šuti, masovni mediji šute, kulturne institucije šute, Crkva šuti !

Da se barem nekom obraz zarumeni od srama!?

Ali ne, čak naprotiv, Josipović i Kosorica zajedno sa Tadićem ozarena lica i 'mirne savjesti' započinju projekt izgradnje novog, trećeg projekta izgradnje zajedničkog (ne više jedinstvenog) hrama, nove, treće Jugoslavije, temeljene na 'bratstvu i jedinstvu naroda i nacionalnih manjina (nekada 'narodnosti') na ovim prostorima'!? I to ni manje ni više već u Vukovaru. Tamo gdje je davne 1919. stvorena KPJ i tamo gdje je (zbog 'nekih pojedinaca') na najvidljiviji i najokrutniji način puklo ono što je veliki balkanski meštar čuvao kao 'zjenicu oka svoga' naime, bratstvo i jedinstvo i teritorijalni integritet svete mu države!

Predstavnici izvođača, novog hrvatsko - srbijanskog konzorcija, zakopaše 4. studenog ljeta Gospodnjeg 2010. prvu lopatu u zemlju, na temelju idejnog i geopolitičkog projekta arhitektonskog ureda Njezinog visočanstva iz Londona.

Statiku tog zdanja su odradili Radin, Pupovac, Stanimirović, Šeks & Co. uz stručne savjetnike iz Bruxellesa.

Netko će se upitati kakve pak veze ima Mariza Labinjan s ovim projektom!? I
te kako ima.

Njezin slučaj je budući (i bivši) model ponašanja (unutrašnja arhitektura) u toj novoj konstrukciji, pokazatelj odnosa koji bi trebali zaživjeti! Nacionalne manjine, seksualne manjine, predstavnici 'civilnog društva', međunarodnih 'humanitarnih' organizacija, razni Soroši, masovni mediji.s teledirigiranom upravljačkom političkom 'elitom'. će paziti na to da konstrukcija što duže izdrži. Svi oni bi trebali biti vezivo, onaj mort, malter, koji će zamijeniti Tita i nekadašnje male republike Sloveniju, Crnu Goru i Makedoniju koje su sa Srbima prečanima zajedno držali Jugoslaviju na okupu! A kako će Hrvatima (čak donekle i Srbijancima iliti Srbima iz Srbije) biti u toj 'novom' zdanju neka vide na primjeru Marize Labinjan!

Mariza Labinjan i sve Marize Labinjan će jedino moći napredovati u karijeri ako je (su) spremna(e) postati Luka(e) Stojnić(i) ili pak u koliko su 'pozitivno' diskriminirana seksualna ili bilo kakva druga manjina!

Hrvatska šutnja dakako zabrinjava, a pitanje je želi li nam i sam Bog više pomoći, kad nismo spremni raditi sami u svojem interesu, 'jedine nam i svete Hrvatske' kako je znao govoriti pokojni Predsjednik!

Jedan moj dobar prijatelj me razuvjerava, tvrdi kako će nas Hrvate ipak On, na koncu, svojom intervencijom spasiti! Jer niti najjači arhitektonski studio, pa i onaj londonski, ne može ništa ako statika zakaže. A ona ne može nego zakazati. Materijal s kojim se treba graditi ne može izdržati ni najmanji potres. Naime, mi živimo na izuzetno trusnom području što dokazuju i najnoviji potresi od Klinča sela do Kraljeva! Priroda čak demonstrira, te simbolički ukazuje u što se to ovi meštri, u naše ime, upuštaju!

Hrvatska treba pod hitno političke seizmografe! I potpuno nove arhitekte!

Političke, dakako!

Ninoslav Mogorović, Pula

Nema komentara: