petak, 26. studenoga 2010.

DRŽAVNI PRORAČUN - DAN POSLIJE

Ivica Relković, predsjednik Obiteljske stranke 25 Studeni 2010

DRŽAVNI PRORAČUN - DAN POSLIJE

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Budući da su Vlada i Hrvatski sabor odlučili ispostaviti hrvatskim poreznim obveznicima i biračima svoj oproštajni proračun, te na njihov račun i na teret nekih budućih generacija zadužiti se za još gotovo 15 milijardi kuna, Obiteljska stranka primjećuje da je u rashodovnom dijelu proračuna za 2011. godinu trebalo izostaviti sljedeće stavke:

1./ - plaća i sva druga primanja za predsjednicu Vlade,

2./ - plaće i sva druga primanja za sve ministre, pomoćnike ministara i državne tajnike,

3./ - plaće i sva druga primanja za sve saborske zastupnike (i vladajuće koalicije i oporbe),

4./ - plaće i sva druga primanja za sve direktore i menadžere u tvrtkama u većinskom državnom vlasništvu.

Bilo bi društveno pravedno da oni koji su u proteklom razdoblju najviše zaradili, i to na temelju rada koji ne samo da nije dao pozitivnih rezultata za Hrvatsku, nego ju je doveo do ruba moralne i gospodarske provalije, svoju posljednju godinu odrade besplatno.

Za razliku od nezaposlenih, za razliku od radnika koji rade a ne primaju plaću, za razliku od radnika koji rade za plaću koja jedva pokriva elementarno preživljavanje, njihova su dosadašnja primanja bila toliko velika (i nezaslužena!) da ovu volontersku godinu neće ni osjetiti. A hrvatski će građani osjetiti barem simboličnu pravednost, pa će im biti lakše izdržati osobni teret krize.

Predlažemo ujedno da se svima gore navedenima koji naknadno završe u Remetincu, ta godina volontoranja prizna kao društveno koristan rad za opće dobro, te im se za to vrijeme umanji buduće ukupno trajanje zatvora.

Obiteljska stranka

Ivica Relković, predsjednik


* * * * * *


Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Dakle, ova kilava Vlada Vlajine Jace Kosor i njenog Zloduha Vladimira Šeksa će već u startu ostaviti novi deficit državnog proračuna - za dogodine u isto ovo vrijeme - od oko 25 milijardi kuna. Kako će onda (nova?) Vlada skrpiti državni proračun za 2012 godinu? I ako će se tako nastaviti, koliko će onda biti državni proračun za 2013. godinu??

Eto kakvo je najnovije sramotno djelo razvikane 'snažne žene' Jace Kosor Vlaisavljević, koja već godinu i pol dana na vlasti od svega – odustaje! A možda je to njen 'ženski princip'. To samo Vrag može znati!

Očito se Vlajina Jaca Kosor i njen Zloduh Vlad Šeks vode izrekom: 'Poslije nas – potop!'. Ili u originalu: 'Apres nous la deluge!'.

Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: