četvrtak, 25. studenoga 2010.

ŠTO U MNOGOČEMU EKSTREMNI IVAN JAKOVČIĆ MOŽE I SMIJE ZABRANITI?

Ninoslav Mogorović, Pula 24. nov./studeni 2010.

ŠTO U MNOGOČEMU EKSTREMNI IVAN JAKOVČIĆ MOŽE I SMIJE ZABRANITI?

- Neću dozvoliti da se u ovaj slučaj uključe ekstremisti, niti da se napada Benussi. Ona ima pravo mirno hodati Istrom. Ako je nešto bilo krivo u izboru ravnatelja, neka to kažu mjerodavne institucije, rekao je Jakovčić… (Ivan Jakovčić o diskriminaciji Marize Labinjan, 22. studeni 2010. na Županijskoj skupštini)

Ivan Jakovčić, po svom starom običaju, iznova pokušava izvrtati teze i optuživati one koji ukazuju na neprihvatljiv protuhrvatski šovinizam i ekstremizam njegovih suradnika iz IDS-a, Talijanske zajednice Novigrada, Talijanske unije i njihovih vanstranačkih saveznika, nazivajući ih ekstremistima koji čak potencijalno ‘ugrožavaju mirno hodanje’ njegove zamjenice po Istri!?

Zanimljivo da takvu izjavu o ekstremizmu nije dao kada je njegov alter ego Damir Kajin započeo ‘devetu ofenzivu’ zbog dolaska Marka Perkovića Thompsona u Istru, a što je isprovociralo i doista dovelo do pravog terorističkog napada na dvoranu u kojoj je MPT trebao nastupiti!?

Naravno da nije jer je on tada bio zainteresiran da se pravovremenom mobilizacijom jednog dijela svoga biračkog tijela za županijske izbore održi na vlasti, tako da mu je tadašnja teroristička i ekstremna antihrvatska histerija odgovarala.

Tko daje pravo Županu svih građana ŽI na neutemeljeno i paušalno etiketiranje onih koji se usude vidjeti ono što se sakriti ne može i ne smije i što nije u skladu s Ustavom RH?

Najoštrije se suprotstavljamo izjavi činovnika Jakovčića, koji uostalom živi na račun (i) nas koji županijski proračun punimo, te s indignacijom osuđujemo njegov čin, naime, da bilo koga etiketira i diskriminira samo zato jer brani pravo na potpunu ravnopravnost građana hrvatske nacionalnosti s onim nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj čiji je Istra sastavni, neotuđivi i neodvojivi dio.

No, već kada je Ivan Jakovčić sam načeo temu ‘ekstremizma’ onda valja ukazati na činjenicu kako je zapravo on sam u mnogo čemu ekstreman ! I to kako od ovakvih ekstremističkih izjava pa do raznih ‘Rovinjskih deklaracija’, trans graničnih regija, prijetnji autonomijom i secesionizmom…

Isto tako ekstreman je zbog svjesno i javno izgovorenih neistinitih i lažnih obećanja: od Barbarige – Dragonere, Brijuna rivijere (za što je od početka morao znati da je neizvedivo već iz razloga nedostatnih kapaciteta električne energije u Istri), manipulacija s Rockwoolom, odlagalištem smeća Kaštijunom… pa do golfa i Zakona o golfskim igralištima ali i, istina za društvo bezopasnog, čisto hedonističkog ‘ića i pića’ …!

On ne samo da voli govoriti neistinu, on je čak spreman i uzeti nešto što nije njegovo. Tako je u starom selu Sv. Jurju, kojeg je kupio za bagatelu na ne-transparentan način (nakon čega mu je po hitnom postupku dovedena voda, struja i telefon), gradio vinski podrum, vodospremnik i septičku jamu na parceli koja nije u njegovom vlasništvu!

Dakle on je NEČIJE OTUĐIO i jednostavno PRISVOJIO! Što to znači? To znači, prevedeno na običan hrvatski, da je UKRAO nešto što naravno, nije njegovo! Tako je neminovno prevario i banku koja mu je tada odobrila financijska sredstva na temelju projekta koji nije smio biti potvrđen…

Je li onda dozvoljeno, nakon takvog dokazivog ponašanja i postupanja Ivana Jakovčića, (osobe dakle, koja je spremna ovakvo nešto učiniti i kompromitirati se za relativno malu vrijednost komada zemlje) opravdano sumnjati u istinitost njegovih javnih izjava kako je samo bio ‘promatrač’ pljačkaškog pohoda Hypo banke po Istri, a koji se cijeni u milijardama kuna ?

Ili pak kako je bio samo nezainteresirani posrednik oko prodaje, bolje rečeno poklanjanja, lokalnog hotelskog giganta Arena – turista talijanskom kapitalu i to nakon dolaska na vlast Račanove koalicije?

To su mjerljive činjenice koje se mogu staviti u rubriku – ekstremizam, a nikako ne puko ukazivanje na kršenje temeljnih ljudskih i nacionalnih prava Marize Labinjan!

Za Udrugu branitelja ‘Zavjet’

Ninoslav Mogorović, predsjednik podružnice za ŽI

Nema komentara: