utorak, 5. listopada 2010.

Bosanski kongres: Odbijena žalba Fate Orlovic


Dragovoljac.com/ Odbijena žalba Fate Orlovic/ Nedjelja, 03 Listopad 2010 22:43


Autor: Bosanski kongres/agencije


Odbijena žalba Fate Orlovic


Okružni sud u Bijeljini odbio je kao neosnovanu žalbu Fate Orlovic iz Konjevic Polja u opštini Bratunac, a protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) - i time potvrdio presudu Osnovnog suda u Srebrenici u ovom slucaju, potvrdio je opunomocenik Eparhije zvornicko-tuzlanske Siniša Ðordevic.


"Presudom Osnovnog suda u Srebrenici od 21. maja odbijen je tužbeni zahtjev Fate Orlovic i ostalih, kojim je traženo da se utvrdi cinjenica da je 11. januara 2008. godine sacinjena vansudska nagodba tužilaca i tuženih, prema kojoj su tuženi dužni da uklone crkvu sagradenu u jugozapadnom dijelu Konjevic Polja, na zemljištu Fate Orlovic", navodi se u obrazložnju presude bijeljinskog Okružnog suda koju je advokat Ðordevic danas predstavio novinarima.


Prema presudi, tužioci Fata Orlovic i 13 ostalih lica, svi iz Konjevic Polja, imaju obavezu da tuženoj Eparhiji zvornicko-tuzlanskoj naknade troškove parnicnog postupka od 10.219 KM u roku od 30 dana pod prijetnjom sudskog izvršenja.


U sudskom postupku tužioce, Fatu Orlovic i ostale, zastupao je advokat Fahrija Karkin iz Sarajeva, a tuženu Eparhiju advokat Siniša Ðordevic iz Doboja.


"Ovaj sudski spor je završen, jer je odluka Osnovnog suda u Srebrenici, kao prvostepenog sudskog organa, presudom Okružnog suda u Bijeljini postala pravosnažna", rekao je Ðordevic.


On je podsjetio da ova sudska instanca tokom razmatranja žalbe Fate Orlovic i ostalih nije utvrdila pravnu osnovanost navedenih cinjenica, kao ni bilo kakvu povredu Zakona o pranicnom postupku.


KOMENTAR: Sjetimo se da je Fata Orlovic imala povoljnu presudu Opstinskog suda u Srebrenici, da se crkva morala izmjestiti sa njene zemlje.


Medjutim, tada joj je SDA nasla "besplatnog advokata" bivseg Alijinog advokata Fahriju Karkina da je zastupa. Kada se srpska strana zali na presudu opstinskog suda u Srebrenici, koju je posteno presudio srebrenicki sudija Halilovic....,


.... tada "advokat" Karkin NE odlazi na zalbena rocista i upropastava tu pobjedu, prakticno odustaje od Tuzbe u ime Fate Orlovic, bez pitanja, dakle i bez njenog odobrenja.


Ova sadasnja presuda je presuda o sasvim drugoj, potpuno neosnovanoj tuzbi, koju je pokrenuo sam Fahrija Karkin da nam baci pijesak u oci. Ovo je presuda u kojoj on trazi da se postuje neka navodna vansudska nagodba izmedju njega i srpske strane, da ce se crkva navodno izmjestiti, a on je davno upropastio originalnu Tuzbu Fate Orlovic koja je bila osnovana i vec bila dobijena cak i na sudovima Republike srpske.


Fahriji Karkinu bi bila oduzeta advokatska licenca zbog nemorala i izdaje klijenta od svakog udruzenja advokata na svijetu, osim u Bosni i Hercegovini, jer u Bosni i Hercegovini je sve dozvoljeno cetnickim agentima tipa Fahrije Karkina.


Bosanski kongres


Nema komentara: