subota, 16. listopada 2010.

Glas Istre su Udbomafijaške novine...


Ipress/Afera Glas Istre teška više od 100 milijuna, nitko nije kriv?

Petak, 15 Listopad 2010

Afera Glas Istre teška više od 100 milijuna, nitko nije kriv?

PULA – Apsurdno rješenje pazinskog državnog odvjetnika Siniše Milevoja (vidi dokument) o odbacivanju kaznene prijave protiv Željka Žmaka i suradnika zbog posudbi novca javnih poduzeća Glasu Istre, pri čemu su znali da novac neće vratiti, samo je dio 'postupanja' institucija sustava vezano uz kaznenu prijavu Igora Brajkovića, nekadašnjeg glavnog urednika i udjelničara u Glasu Istre.

Općinsko državno odvjetništvo Pazin neće, podsjetimo, nikoga kazneno goniti zbog prelijevanja javnog novca u privatnu medijsku kuću, iako je upitno hoće li se pozajmljenih 4,75 milijuna kuna javnog novca, od čega je posudbu 2 milijuna kuna iz VSI Butoniga potpisom odobrio i župan Ivan Jakovčić, ikad biti vraćeno.

Cijela Brajkovićeva kaznena prijava teška je, međutim, više od 100 milijuna kuna i tiče se, osim navedenih pozajmica, enormnog zaduživanja tvrtke i njenog dovođenja pred stečaj, uzimanja kredita bez odgovarajućih instrumenata naplate uz nepoznato krajnje odredište novca, poslovanja ostalih ortački povezanih poduzeća te prebacivanje poslovanja - izdavaštva i trgovine Glasa Istre u tvrtke kćeri bez preuzimanja obveza, a uz promjenu vlasničke strukture.

Kao oštećenici se navode sam Glas Istre, vjerovnici i udjelničari te razna poduzeća, uključujući i javna poduzeća u vlasništvu jedinica lokalne samouprave te banke.

(više o tome na www.ipress.hr)


Komentari (8)

anterokovjadrijevic Petak, 15 Listopad 2010 23:34

Glas Istre su Udbomafijaške novine...

a ne 'režimske', poštovani gosp. 'Don'! Inače, ja podržavam Vaš prethodni komentar.

Naravno, ako se po režimom ne misli na štupidni i pokvareni IDS-ov tandem Jakovčić-Kajin. Ali onda treba odgonetnuti što je to što tako čvrsto povezuje Jakovčića i Kajina?

A što se tiče samog 'Glasa Istre' on je definitivno izgubljen slučaj. Nažalost, tome je kumovao i sam bivši Glavni urednik tog udbomafijaškog dnevnog lista Igor Brajković, koji tek sada shvaća prljavu igru Željka Žmaka, Ivana Jakovčića, pa i Kajina. No, bolje ikad nego nikad. Barem se Igor Brajković ubuduće može tješiti: 'Dixi et salvavi animam meam!'.

Dobra vijest je da je tiraž, odnosno prodaja Udbaškog Glasa Istre tolika pala, da ga ni par novih kapitalnih kriminalalaca Istre, uz bok vlasnika lista Željka Žmaka, neće spasiti!

Šteta je samo onih par dobrih novinara u njemu koji će ostati bez posla - a tu mislim prije svega na izvrsnog novinara Elia Velana... No, istini za volju, sedmero najboljih je već najureno iz Glasa Istre, nakon udbaškog puča Željka Žmaka 05. listopada 2006.g., kada su mračne snage Nove Udbomafije Pule i Istre izvršile puč, prevrat i tipičnu staljinističku čistku u «Glasu Istre»!

Dakle, zaključno, onaj koji je drugom kopao jamu, sada se sam strovalio u nju – a to je vječiti Željko Žmak! Prošla su njegova Udbo-komunjarska vremena; valjda je to sada svima, pa i njemu samom jasno.

Ali do sudskog epiloga te najnovije istarske kriminalne priče ćemo - po svemu sudeći - čekati još jedno puno desetljeća. Takvo je naše 'krivosuđe', koje nam je u Istri ostavio dr. Aldo Radolović, bivši predsjednik Županijskog suda u Puli!

Međutim, iako Istra jest spora, ona je srećom i vrlo žilava, i ne da se tako lako! Dakle, ima još nade za našu Božicu Pravde!. Pa tko to doživi, neka mu bude sa srećom!

Mi smo svoj dio puta časno učinili!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: