subota, 25. rujna 2010.

IPress/ Nenad Stazić 49 dana ljetovao na Brijunima 'kao savjetnik Šerbedžije'/ 25.09.2010.

Nenad Stazić 49 dana ljetovao na Brijunima

- 'kao savjetnik Šerbedžije'

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić jučer je konačno progovorio o optužbama iz redova HDZ-a da je na ekskluzivnom brijunskom otočiću ljetos proveo 49 dana po »popularnoj cijeni« od svega sedam kuna dnevno, koliko stoji boravišna pristojba.

Stazić je za SEEbiz priznao da je na Brijunima boravio besplatno, štoviše nije platio čak ni tu boravišnu pristojbu, no tvrdi kako to nije bilo ljetovanje nego – naporan posao.

– Kazalište Ulysses je udruga građana s kojom već godinama surađujem, pa su me tako i ovo ljeto angažirali kao umjetničkog savjetnika, objašnjava Stazić i navodi kako je on »osim političara i kazališni čovjek, koji piše kazališne komade, od kojih su neki i nagrađivani«.

S kazalištem Ulysses Rade Šerbedžije Stazić je tako sklopio ugovor na osnovu kojeg je dobio honorar od pet tisuća kuna. No, umjetničko savjetovanje nije jedino što je Stazić radio ljetos za Ulysses.

– To nije ljetovanje, tamo se radi! Hoteli u kojima su smješteni glumci i ostali scenski djelatnici nisu ustvari nikakvi hoteli, nego vrlo zapuštene zgrade, s malim sobicama u kojima su tepisoni stari 50 godina i vojničke deke na krevetima. Nema tamo nikakvog osoblja, pa sam ja, želeći pomoći, radio i brojne druge poslove. Tamo nema tko izdati sobe glumcima, pa sam ih ja smještao u sobe, dodjeljivao im ključeve, išao po njih na brod i razvozio ih na probe i kuda je trebalo, čistio sam tvrđavu, izbacivao vodu s terase kad padne kiša...

Jednostavno, sve što treba, objašnjava Stazić koji kaže da je s guštom surađivao sa Ulyssesem jer »voli taj teatar i želi pomoći«.

Ističe kako mu je žao što je, želeći pomoći sada zapravo naštetio kazalištu, jer je meta svih napada iz HDZ-a ustvari on sam.

– Nisu mi mogli iskopati nikakve dionice, nisam prodao ni kupio nikakvo poduzeće, nisam ništa ukrao pa su se sad nakačili na ovo. Ispada da sam ljetovao u luksuzu, a ustvari sam radio i to u takvom smještaju u kakvom vi sasvim sigurno ne biste prenoćili niti jednu noć, kaže Stazić. Kao dio osoblja kazališta, dakle, Stazić nije platio ni smještaj ni boravišnu pristojbu nego je sve troškove snosio Ulysses koji je na Brijunima za svoje potrebe na dva mjeseca zakupio hotele Jurina i Franina po cijeni od 350 tisuća kuna.

Računi pokazuju i da njegova stranačka kolegica Milanka Opačić nije govorila punu istinu kada je našem listu tvrdila da je na Brijunima boravila samo na jednoj izvedbi predstave kazališta Ulysses. Prema računima, za nju je boravišna pristojba plaćena u razdoblju od 17. do 21. srpnja te ponovo 12. i 13. kolovoza. Brojni novinari koji su uzaludno očekivali na Brijunima Angelinu Jolie krajem kolovoza, zastupnicu Opačić vidjeli su tamo i u razdoblju od 20. do 22. kolovoza.

– Istina je da je Milanka bila gošća teatra, jednom je došla na izvedbu, a onda se vratila na zatvaranje sezone. Željela je platiti svoj smještaj ali to nije bilo moguće jer je Ulysses zakupio prostor, pa je onda samo dala donaciju kazalištu, objasnio je Stazić.

Prema računima koje posjeduje Novi list, gost teatra Ulysses od 17. do 23. kolovoza bio je i Ivan Račan, sin pokojnog predsjednika SDP-a, danas član Glavnog odbora stranke, donosi SEEbiz.eu


Komentari (2)

anterokovjadrijevic Subota, 25 Rujan 2010 18:03

Da se rasplačeš.... do suza...

.... od ovolikih laži!

Dakle, citiram: 'Hoteli u kojima su smješteni glumci i ostali scenski djelatnici nisu ustvari nikakvi hoteli, nego vrlo zapuštene zgrade, s malim sobicama u kojima su tepisoni stari 50 godina i vojničke deke na krevetima'.

Dakle, to je taj naš 'elitni turizam', u kome se HOTELI 'zapuštene zgrade', male sobice, u kojima su tepisoni stari 50 godina i vojničke deke na krevetima'??! I to na Brijunima - ljeta Gospodnjeg 2010.!

Ma kome to naš Neša priča te svoje komunjarske bajke?

Pa još i ovo: 'Nema tamo nikakvog osoblja' pa još i ovo: 'Tamo nema tko izdati sobe glumcima'.

I sada glavno pitanje: je li naš vrli zastupnik u Saboru ljetovao na Brijunima ili - na Golom otoku?

A.R.J.


Komentari (3)

anterokovjadrijevic Subota, 25 Rujan 2010 18:23

A one 'terevenke' i ona noćna kupanja....

..... na udaljenim plažama?

Prema jednom hrvatskom tjedniku, uz cijelu bulumentu Kralja Rade, gospodara arhipelaga 'Breoni', tim je 'terevenkama' s mnogo 'ciganske muzike' nazočio i predsjednik Vrhovnog suda R.H. gosp. Branko Hrvatin! I nije nimalo protestirao kada se je birala i muzika s malicioznim 'aluzijama' na nas Hrvate i na naš Domovinski rat !!

Sada barem znamo zašto nam u našem 'Krivosuđu' vlada toliki javašluk, kaos, nemar i nerad.... Jer, ako 'Glava' ne radi ništa, onda ne rade i udovi.... pardon, ja sam mislio samo na noge...

I kako ćemo ovakvi u EU - kako ćemo zatvoriti ono famozno poglavlje 23. u našim pregovorima sa EU-alama i aždahama?!

Dakle, 'Kako upokojiti te Udbo-komunističke aždahe' na 'Breonima'??

A te 'aždahe' sam našao kod pokojnog književnika Borisava Pekića....Bog da mu dušu prosti.....

A.R.J.


Komentari (4)

anterokovjadrijevic Subota, 25 Rujan 2010 18:59

Ulysses: Mi nikome ne plaćamo ljetovanje

U jučerašnjem 'Glasu Istre' teatar 'Ulysses' je demantirao laži Nenada Stazića - ovim riječima:

'Nonsens je da smo platili ljetovanje Nenadu Staziću. Svi naši gosti, koji nisu članovi teatra i nisu direktno vezani uz produkciju predstava, plaćaju smještaj na Brijunima, i obitelji glumaca i drugi posjetitelji, pa tako i Stazić".

E, sad, tu se postavlja još jedno pitanje: Ministar obrane R.H. gosp. Branko Vukelić je u istom novinskom tekstu rekao: 'MORH je Ulyssesu ispostavio fakturu na 334 tisuće kuna'. Međutim nije ništa rekao - a je li Ulysses tu fakturu i platio?

I je li platio prošle godine, pa pretprošle, pa..... sve tamo do 2001.g.?

I ima li tu posla za njihovog Mladena Bajića?

Ili će to i ovaj put Mladen Bajić 'prespavati'??!!

A.R.J.

Nema komentara: