subota, 8. listopada 2011.

Vukčević: Hrvatska ne bi trebala zanemariti optužnice iz Srbije


Dalje.com/5. list/okt. 2011.

AUTOR agencija vlm


5. LISTOPADA 2011.

Vukčević: Hrvatska ne bi trebala zanemariti optužnice iz Srbije

Optužnica protiv više hrvatskih generala zbog ratnih zločina u Vukovaru koja je dostavljana Hrvatskoj ne bi trebala biti zanemarena. Srbija je ustupila predmet i dokaze, a na Hrvatskoj je, prema dogovoru, da ih iskoriti i osudi ratne zločince - rekao je za B92 glavni tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević dodajući kako je uvjeren "da hrvatsko tužiteljstvo nije izigralo taj dogovor, već su optužnice iskorištene u izbornoj kampanji".

- Mi smo im dostavili te optužnice suda još 27. srpnja, a oni su ih držali u ladici do početka izborne kampanje. Optužnice su stupile na pravnu snagu jer ih je naš sud prihvatio i proslijeđene su optuženima u Hrvatsku da izjave prigovor na njih.

Kada naš sud riješi prema tim prigovorima i eventualno vrati predmet u istragu, nakon što šest ili sedam osumnjičenih nisu bili saslušani, odlučili smo u tom postupku istrage iskoristiti Sporazum i ustupiti im predmet neka ga oni riješe - objasnio je Vukčević raniji dogovor s hrvatskim tužiteljem Mladenom Bajićem.

Izrazio je uvjerenje kako "Bajić nije izigrao dogovor, već je Jadranka Kosor došla na određeni način do njih i počela njima mahati i prijetiti kako će donijeti zakon". On drži kako Hrvatska ne može poništiti optužnice zakonom jer su, "te stvari uređene međunarodnim pravom, međunarodnim ugovorima i običajima".

- Hrvatska to može učiniti za obična kaznena djela, ali ne za ratne zločine - zaključio je na B92 Vladimir Vukčević.


Komentari (1):

Ante Rokov Jadrijevic

Zanimljivo, vrlo zanimljivo!

I još nikome u ovih tri protekla dana nije palo na pamet nije pala na pamet najprostija stvar, ova:

Prihvaćanjem tih srpskih optužnica u Hrvatskoj, Bajić i njegovi crveni drugovi su prihvatili ingerenciju, odnosno nadležnost srbijanskog 'krivosuđa' nad našim 'krivosuđem'.

No, pa što je to? Zar naša nova Hrvatska DRŽAVA ponovo priznaje i prihvaća suverenitet Velike Srbije nad Hrvatskom?

I kako se to zove? Veleizdaja! A za to se ide pod vješala!

Ante Rokov Jadrijević,
dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: