srijeda, 5. listopada 2011.

U Sloveniji može, u Hrvatskoj ne može


Dragovoljac.com/U Sloveniji može, u Hrvatskoj ne može/05 Listopad 2011





U Sloveniji može, u Hrvatskoj ne može

Autor VLM

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Slovenija: Ustavni sud odlučio zabraniti da ulica nosi ime Tita

Ustavni sud poništio je imenovanje ulice nakon što je to zatražila jedna neparlamentarna stranka

Budući da je ulica po Titu imenovana nakon osamostaljenja Slovenije, to se ne može tumačiti poštovanjem povijesne tradicije, objasnili su suci.

Suci slovenskog ustavnog suda poništili su odluku ljubljanskog gradskog vijeća iz lipnja 2009. godine da se jedna ulica nazove Titovom cestom. U priopćenju s Ustavnog suda stoji kako su odluku donijeli jednoglasno.

Ističu kako je davanje imena ulicama ili trgovima u Sloveniji - koja je već 18 godina samostalna država - po nositeljima nedemokratskog režima iz bivše SFRJ, u suprotnosti s načelom ljudskog dostojanstva, koje je ugrađeno u slovenski ustav, prenosi 24ur.

Budući da je ulica po Titu imenovana nakon osamostaljenja Slovenije, to se ne može tumačiti poštovanjem povijesne tradicije, objasnili su ustavni suci.

Ustavni sud poništio je imenovanje ulice nakon što je to zatražila jedna neparlamentarna stranka.

- Činjenica da je Josip Broz Tito bio doživotni predsjednik bivše SFRJ znači da upravo njegovo ime u najvećoj mjeri simbolizira nekadašnji totalitarni režim - stoji u priopćenju

VLM» >

Komentari:

#2 Ante Rokov Jadrijević 2011-10-05 11:08

Odlična vijest!!
Tako to radi narod koji ima (zdravu) kičmu!

A što je s nama, s našim narodom? Stalno slušamo iz Udbo-komunističkih redova da svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje (??).

Međutim, mnogo je starija jedna starorimska (latinska) izreka: 'Qualis Rex, talis grex!', odnosno: kakav kralj, takav mu je i narod.

U vrijeme diktatora Staljina, 'sovjeti' (Rusi, Bjelorusi, Ukrajinci, Kazaki, Azeri, itd.) bili su pokorna raja s ispranim mozgovima i izbrisanim identitetom.

Takvi su bili i 'Jugoslaveni' ispod diktatora Tita - potlačena raja s ispranim mozgovima i izbrisanim identitetom.

Tako je bilo i u Rumuniji, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Istočnoj Njemačkoj, u Kini, na Kubi, itd.

Ukratko, 'qualis rex, talis grex!

** * * * *


Kasnije smo dobili hohštaplera Sanadera, kojeg je na vlast dovela jedna 'Sova', odnosno 'Kolega' Šeks, a sve u dosluhu s Manolićem, Lončarom, Mesićem i sličnom Titovom bagrom.

Znači opet 'qualis rex, talis grex'!

E, a taj je hohštapler Sanader 2005.g. stavio na svoju 'crnu listu' moje ime, nakon što je hrvatski 'Fokus', posredstvom Bože Čubelića objavio moj tekst: 'NE TRG MARŠALA TITA, NEGO TRG ŽRTAVA MARŠALA TITA!

Tome je bio i dodatak:

'NE TRG ŽRTAVA FAŠIZMA, NEGO TRG ŽRTAVA KOMUNIZMA'!

Stoga ću taj stari tekst ponuditi našem Dragovoljcu.com

Zdravi bili pa vidjeli!

Ante R.J.

Citat


+3 #1 J.P.Lika 2011-10-05 08:44

Slavenci su uvijek bili napredni narod, ili bolje rečeno slovensko Pravosuđe šta se za Hrvatsku nemože reći, samo zato šta u Hrvatskoj Vladaju bivši komunisti.

Citat

Nema komentara: