utorak, 21. prosinca 2010.

Rovinjski gradonačelnik privatizira gradske stranice za obračun s neistomišljenicima

Ipress.hr/ Miletić: Rovinjski gradonačelnik privatizira gradske stranice za obračun s neistomišljenicima/ Objavljeno: 20.12.2010.

Rovinjski gradonačelnik privatizira gradske stranice za obračun s neistomišljenicima

Povodom izjava gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponze kojima komentira tiskovnu konferenciju Ladonje održanu 6. prosinca, kada su se članovi ove udruge kritički osvrnuli na smanjenje socijalnog standarda umirovljenika, te nerazumno trošenje proračunskog novca, danas je Ladonja održala još jednu tiskovnu konferenciju.

- Mislimo kako Grad nedovoljno pomaže i surađuje s privrednim subjektima koji u Rovinju djeluju, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik rovinjske grane Ladonje Ivo Uccio Miletić.

Nekorektnim i nepoštenim ocijenio je način na koji gradonačelnik koristi i privatizira stranice Grada Rovinja radi obračunavanja s Ladonjinim gradskim vijećnikom, a da pritom prozvani vijećnik nema mogućnosti iznijeti svoje stavove na istim Internet stranicama koje su financirane iz gradskog proračuna.

- Smatramo da službene stranice Grada ne bi smjele služiti takvim stvarima, već bi trebale biti medij za informiranje građana, kazao je Miletić.

Gradonačelniku je savjetovao da u 2011. godini, umjesto nekorektnog obračuna s oporbom povede više računa o mogućem nepotizmu kao kriteriju pri zapošljavanju u upravi Grada Rovinja i poduzećima u vlasništvu Grada. Poručio mu je također da bi rad rad tih poduzeća trebao biti transparentan, a gradonačelnik bi i javno trebao objasniti činjenicu da većinom isti ljudi i poduzeća dobivaju određene poslove i beneficije, umjesto da nekorektno napada i zastrašuje one koji o tome govore.

Od gradonačelnika sa suradnicima očekujemo da prestanu vrijeđati i zastrašivati vijećnike u Vijeću, koji ne dijele njihova mišljenja. Na uvrede i prozivke koje upućuju svojim neistomišljenicima, uvijek ćemo reagirati, kazao je Miletić i najavio da će Ladonja na sljedećem Gradskom vijeću zatražiti da se osiguraju sredstva za direktan prijenos sjednica u eteru tamošnjeg gradskog radija.

Na taj način građani bi mogli mogli osjetiti atmosferu koja vlada na sjednicama Gradskog vijeća, a koja proizlazi iz netolerancije i nekritične zasljepljenosti te direktnih i indirektnih političkih prijetnji koje se upućuju od strane vlasti prema oporbenim vijećnicima, kazao je Miletić i naglasio kako je krajnje je vrijeme da se već jednom shvati da je izabrana vlast servis građana, a ne njihova savjest i njihov mozak.

Priopćenje s današnje konferencije za novinare dostavljeno je i gradonačelniku Sponzi uz zamolbu da se ono objavi na stranicama Grada Rovinja.

(iPress)Komentari (1)

1 Utorak, 21 Prosinac 2010 07:45

baba s recepcije

Priopćenje s današnje konferencije za novinare dostavljeno je i gradonačelniku Sponzi uz zamolbu da se ono objavi na stranicama Grada Rovinja. Sponzi naravno, ne pada napamet objaviti bilo što na stranicama Grada, ops IDS-a Rovinja. Svi u IDS-u imaju istu logiku, proračunski novac je njihov novac.

Zaboravili su pri tom na sve ono o transparentnosti i čemu sve. Zaboravili su i umirovljenike, parlamentarni izbori su tek sljedeće godine i to pred kraj, lokalni predaleko, i zašto bi onda Sponza kupovao pakete za penzionere? I onako ih je previše.

Bravo Uccio, si mu hi reka a svi skupa ste pokazali se da se more bolje i mislit i delat.

Nema komentara: