srijeda, 1. prosinca 2010.

PRIOPĆENJE UDRUGE BRANITELJA ‘ ZAVJET’ NA IZJAVU D. KAJINA!

PRIOPĆENJE UDRUGE BRANITELJA ‘ ZAVJET’ NA IZJAVU D. KAJINA!

A što je to Kajin na svoj ‘Dan Republike’ (29.11.10) ‘dokazao’ i ‘dokazano’ priopćio urbi et orbi? On naime izričito tvrdi kako je prije gotovo dva desetljeća na Labinštini ustrojena Handžar divizija koja je zatim vršila likvidacije Srba u Domovinskom ratu!’ Ona je usput digla jedan objekt na Nedešćini kao i Vidulinovu pticu u zrak!? Nakon što je izrekao ove ‘činjenice’ on poziva policiju i DORH da istraže po njemu i od njega dokazana djela pripadnika Handžar divizije iz labinskoga kraja!? Ne treba se biti pravnik, a da se razumije kako je Kajin, SSS upravni pravnik inače po struci, malo pobrkao lončiće!

Njegov alter ego Ivan Jakovčić je neki dan u Županijskoj skupštini izjavio kako ne želi diskutirati o slučaju profesorice Marize Labinjan jer da se vodi istražni postupak u tom slučaju, ali da : ‘Neću dozvoliti da se u ovaj slučaj uključe ekstremisti, niti da se napada Benussi. Ona ima pravo mirno hodati Istrom.’

Dakle o prof. Marizi Labinjan, slučaju koji je primarno politički i tek potencijalno pravni, nećemo diskutirati, a o optužbama Damira Kajina prema ‘Handžar diviziji’ hoćemo iako je taj predmet u ‘pred-pred’ istražnoj fazi, jer i sam Kajin tek danas, na svojoj presici zahtjeva istragu policije i DORH-a (iako je za njega sve ‘dokazano’, vjerojatno kao što je bilo i u slučaju Bon)!

Doista su čudni i/ili u najmanju ruku neusuglašeni kriteriji vodstva IDS-a, ili možda i nisu! Od kuda je baš sada, kada su u Hrvatskoj na dnevnom redu kriminal i korupcija, kada se steže obruč oko Hypo i ostalog kriminala(ca) i u Istri, Kajin ‘otkriva senzacionalnu priču’ iz SVETOG Domovinskog rata kojeg blati kad god i gdje god stigne!

On, koji odlazi na četnički dernek u Srb, a nije u stanju zapaliti svijeću u Vukovarskoj ulici u Puli, ako već ne može sa nama u Vukovar, nije nimalo vjerodostojan već naprotiv, providan kada na ovako besramni način započinje sa predizbornom aktivnošću gledajući da mobilizira birače srpske nacionalnosti za svoj IDS, zanemarujući činjenicu kako taj njegov čin neće baš s oduševljenjem prihvatiti novi ‘kukurikavac’ Šemso Tanković koji je sa Šefkom ef. Omerbašićem, predsjednikom Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, bio u ‘logistici’ upravo ovih od njega apostrofiranih pripadnika Handžar divizije sa Labinštine i to baš u Sisku!

Damira Kajina upozoravamo da bira riječi kada govori o Domovinskom ratu, da ne bude vulgaran i bezobrazan, te da nastoji, koliko mu je to u njegovom psihofizičkom stanju uopće moguće, NE LAGATI i manipulirati javnost!

Za Udrugu branitelja ‘Zavjet’

Ninoslav Mogorović,

predsjednik podružnice za ŽI

Nema komentara: