utorak, 16. veljače 2010.

BAJIĆ NAS VOLI TRI PUTA


Hrvatica
Subota, 13 Veljača 2010

BAJIĆ NAS VOLI TRI PUTA

Kažu da grom ne udara dva puta u isto mjesto, ali evo kod nas je upravo udario i treći put.

Treće imenovanje za redom Mladena Bajića za glavnog državnog odvjetnika meni osobno ima samo jednu poruku: ništa se kod nas u Hrvatskoj neće promijeniti, a svatko tko se nada da hoće, najbolje da se što prije riješi iluzija.


Bajić je odradio dva uzastopna mandata, a što se za to vrijeme dogadjalo u Hrvatskoj?


Pa tek posljednjih mjeseci čitamo o nekim korupcijskim aferama u koje su „umočeni“ moćnici, a koje su se dogadjale prije, neke čak i za vrijeme Bajićevog prvog mandata. Što je Bajić radio za to vrijeme, bio na produženom višegodišnjem ljetovanju?


Doista me zanima, od kuda takvo povjerenje u čovjeka koji godinama nije otkrio nijednu veću aferu, a onda posljednjih mjeseci odjednom otkriva njih hrpu. Ali koju hrpu?


Ako uzmemo u obzir da je za vrijeme Bajićevih mandata hrpa ljudi bila nedodirljiva, sudeći po onome što je DORH poduzimao, na temelju čega bi trebali vjerovati da nedodirljivih neće biti i dalje?

Suludo je da država koja naprosto grca u korupcijskim i inim aferama, gdje se nepotizam i nepoštenje uzimaju kao nešto normalno, na mjesto glavnog državnog odvjetnika postavi ponovno čovjeka koji je već dva puta imao šansu da tome stane na kraj, ali ju je jednostavno propustio.

Teze koje se mogu pročitati po raznoraznim medijima, kako Bajić nije mogao obavljati dobro svoj posao jer je imao vezane ruke, za mene nisu nikakvo opravdanje. Moralan čovjek, na tako odgovornom mjestu, dao bi ostavku uz javno obrazloženje gradjanima kako mu se ne dopušta da radi svoj posao.


Osim toga, ako netko dopusti da mu jednom vežu ruke, zašto to ne bi dopustio drugi, peti ili deseti put?


Ali postoji ipak jedna stvar koja se Bajiću mora priznati, kako bi ne bi ispalo da nije baš ništa radio. Za vrijeme njegovih mandata, podignuta je hrpa optužnica protiv hrvatskih branitelja od kojih je dosta njih rezultiralo zatvorom za naše ljude, a za ostale ni malo ne sumnjam da budu.


Pa tako, ako ste lopov, ako podmićujete ili primate mito, ako ste zaposleni na visokim funkcijma preko raznih veza i vezica, vjerujem da ćete i dalje mirno spavati, pod uvjetom da se niste zamjerili onima na vrhu.


Takodjer, ukoliko ste kao partizan ubijali civile, žene i djecu, mirno spavajte. Prijave protiv vas već godinama griju dno ladica DORH-a, pa su male šanse da će se stvari popraviti time što je po treći put na čelo tog istog DORH-a izabrana ista osoba.


Četnici takodjer ne moraju brinuti, njih se obično pušta da se brane sa slobode pa mirno odšetaju u majčicu Srbiju.


No, ako ste hrvatski branitelj, nemojte smetnuti s uma da nikako još nisu obavljene sve optužnice za hrvatske branitelje, a sudeći po ažurnosti DORH-a sa Bajićem na čelu, kada su branitelji u pitanju, svako malo će nas iznenaditi po koja.


Sve u svemu, ne vidim baš nekih promjena.


Bajić je mrtav, živio Bajić!


Diana Majhen



Nema komentara: