subota, 23. studenoga 2013.

Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !! - 2.dioOhrana Semper Paratus/Komentar Ante Rokova Jadrijevića/ dovršeno 23. novembra 2013. g.

Napomena: prvi dio ovog komentara objavljen je na mojem glavnom blogu Semper Paratus Croatiae, 
ovog istog dana

 Sramotno novinarstvo Večernjeg lista !! - 2.dio

A da je vaše novinarstvo sramotno, evo još jednog eklatantnog primjera:
Na istim stranicama i u sklopu iste teme i istog datuma, objavljen je i članak zloglasne novinarke Ivanke Tome, pod naslovom: Predsjednik Ivo Josipović: Uprljali su Vukovar i učinili ga mjestom podjele, što on nikad prije nije bio.

U normalnim prilikama bilo bi mi ispod časti polemizirati s jednom ovakvom imbecilnom izjavom, ali nikako ne mogu propustiti (i) ovu priliku da svom narodu još jednom otvorim oči.

Interesantno je da su po predsjedniku YU-sipoviću  „Vukovar uprljali…“ njegovi najbolji ratni branitelji, od kojih su mnogi nakon pada Vukovara prošli i preživjeli satrahovite torture u srpskim logorima u Srijemskoj Mitrovici, Begejcima, Nišu, itd., a ne on sam, YU-sipović, dovodeći u Vukovar bivšeg nepopustljivog srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, a umalo nije u Vukovar doveo i novog srbijanskog predsjednika, zloglasnog četničkog vojvodu Tomu Grobara !?

Drugo, da su baš oni Vukovar učinili ga mjestom podjele, što on nikad prije nije bio.

Bože kakvog imbecila imamo za predsjednika Republike???

Zar Vukovar nije bio “učinjen mjestom podjele….“ još na kraju Prvog svjetskog rata, kada su iz njega „etnički očišćeni“ Mađari, koji su poraženi u tom ratu – raspadom Austro-Ugarskog carstva, a Vukovar naseljen Srbima s juga Srbije, tzv. „Solunašima“?!!??

Zar Vukovar nije bio „učinjen mjestom podjele…“ i nakon Drugog svjetskog rata, kada su iz njega etnički očišćeni Nijemci, odnosno „FolksDojčeri“, a iz dalmatinske Zagore u Vukovar doseljeni pravoslavni Vlasi... ??!,

Zar Vukovar nije bio “učinjen mjestom podjele….“ i nakon pada Vukovara u našem Domovinskom ratu, kada je izvršen veliki genocidni masakr nad hrvatskim braniteljima i kada je hrvatsko stanovništvo doživjelo veliki izgon iz Vukovara i okolnih hrvatskim mjesta??!

Zar Vukovar nije prije osam ili devet mjeseci “učinjen mjestom podjele….“, kad je nadobudni Milanovićev ministar Arsen(ije) Bauk navalio na Vukovar s ciljem da u Vukovaru nasilno uvede ćirilicu i to namjerno krivo tumačeći članak 8.Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina…. čime je izazvao opravdan revolt vukovarskih hrvatskih branitelja i njihov Stožera za obranu hrvatskog Vukovara??!  

Pa o čemo onda g-lupeta ovaj naš novi imbecil s Pantovčaka, a zloglasna novinarka Večernjeg lista Ivanka Toma sve to revnosno i s užitkom prenosi čitateljima Večernjeg lista??!

Ove godine trebao je biti učinjen još jedan korak k pomirenju … sad smo vraćeni korak unatrag – slavodobitno poentira riječi YU-sipovića MI-6 novinarka  Ivanka Toma.

Šipak! Nama Hrvatima ne treba takvo vaše pomirenje – pomirenje skinutih gaća pred Londonom i Beogradom, točnije pred onim dijelom Beograda koji se još nije odrekao „Amputacije Hrvatske“ po planu srbijanskog Đeneralštaba iz 1923. godine! 

Nama Hrvatima treba samo reciprocitet u odnosima s Beogradom (makar i hladni reciprocitet!), jer je reciprocitet najbolje garancija hrvatske neovisnosti!

Glavno pitanje za danas glasi: Kome služi ovakvo SRAMOTNO NOVINARSTVO VEČERNJEG LISTA ??


Ante Rokov Jadrijević
(hrvatski socijal-radikal)


Dodatak:

Index.hr/ Novinar Peratović tužio RH zbog POA-ina prisluškivanja/12.4.2006.

Zbog izvješća Protuobavještajne agencije (POA) u kojem je tadašnji ravnatelj Franjo Turek grupu hrvatskih novinara nazvao suradnicima tajnih službi, danas se na optuženičkoj klupi našla država od koje novinar Željko Peratović traži 800 tisuća kuna naknade štete.

******
Osim Peratovića, koji je u to vrijeme bio novinar Vjesnika, a kasnije je dobio otkaz, u slučaju "Predstavka" spominjali su se i novinari Ivanka Toma i Mario Kavain (Jutarnji list), Gordan Malić (Globus), Boris Pavelić (Novi list) te Ivica Đikić (Feral Tribune)“.
Index.hr/Hina

* * * * * *

P.S.: Započeto 19. novembra - dovršeno 23. novembra 2013. g.

Nema komentara: