nedjelja, 24. studenoga 2013.

Josipović prozvao HDZ i tajne službe, Karamarko mu nije ostao dužanDalje.com/ Josipović prozvao HDZ i tajne službe, Karamarko mu nije ostao dužan/               23. stud./nov. 2013.

Izvor: HRT

Josipović prozvao HDZ i tajne službe, Karamarko mu nije ostao dužan

(Slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića) 


 Zbog događaja u Vukovaru na ''Dan sjećanja'' predsjednik Republike Ivo Josipović prozvao je HDZ za organizaciju blokade.

Prozvao je i tajne službe te rekao da su trebale učiniti više.

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko odmah je odgovorio: Socijalisti su počeli ''lov na vještice''.

Predsjednik Josipović najavio je da će od obavještajnih službi tražiti detaljno izvješće i raspravu o događajima u Vukovaru na "Dan sjećanja", ocjenjujući da su one trebale napraviti više, prenosi HRT.  

Obavještajno-sigurnosne službe ne smiju intervenirati u politiku, ali moraju raditi na sigurnosnoj procjeni i zaštiti sigurnosti građana, uključujući politički vrh, rekao je Josipović u razgovoru za Večernji list, analizirajući događaje u Vukovaru, kada je državnom vrhu onemogućeno sudjelovanje u koloni sjećanja

Iznenađen sam tom brutalnošću i bezobzirnošću kojom su zloupotrijebljeni osjećaji građana. Zabijen je klin u onaj dio jedinstva korpusa hrvatskog naroda, društva u cjelini, koji je bio fokusiran na Vukovar i njegovu žrtvu. Pljunuli su na tragediju i zato sam bio jako žalostan, naglasio je Josipović. 

Dodao je da s premijerom Zoranom Milanovićem o tome još nije razgovarao, ali da će to svakako učiniti. Odbacio je tumačenja pojedinih analitičara da su ti događaji bili testiranje puča. U Hrvatskoj pučevi nisu mogući, mi imamo čvrstu i stabilnu demokraciju, istaknuo je. 

Nakon incidenta u Vukovaru, Josipović ocjenjuje da se više nema što razgovarati sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara jer je izašao iz okvira demokratskih standarda. Bolje je, kaže, razgovarati s njihovim nalogodavcima. Istakno je da su u Vukovaru pale sve maske.

Blokadu kolone, smatra, organizirao je HDZ. Vidjeli smo iz svih ovih izjava Tomislava Karamarka, potpuno je jasno kakva je organizacija i tko stoji iza nje, smatra predsjednik. 

Čelnik te stranke Tomislav Karamarko odgovara da vlast grozničavo traži opravdanje jer ih 100.000 ljudi u Vukovaru nije dočekalo s ovacijama, već im je okrenulo leđa.

Počeo je omiljeni sport naših socijalista, je l', iz dobrih starih vremena, lov na vještice. Dakle, mora se naći krivac za nešto za što su uglavnom oni krivci, odgovorio je na Josipovićevo prozivanje. 

Vezano uz prikupljanje potpisa za referendum o ćirilici, Josipović je naglasio da ćirilica nije simbol zločina. Ako kažemo da je ćirilica simbol zločina, onda svi koji njome pišu imaju etiketu zločinca. A to naprosto nije tako, rekao je predsjednik. Dodao je da svatko tko je počinio zločin, bio Srbin ili koje druge nacionalnosti, mora biti kažnjen. A to s ćirilicom nema veze, istaknuo je.

HRT.  

* * * * * *

Komentari (3)

Ante Rokov Jadrijevic · Top Commenter · Brtonigla

Ajde YU-sipoviću, ne glupetaj! Nadmudrio te je Tomislav Josić i njegov Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, A ti si imbecilu jedan sanjao glupi san da će ti Vukovar prirediti ovacije - tebi i ludom Milanoviću na čelu kolone sjećanja na vukovarske žrtve!!?

A gdje si ti bio kad su oni ginuli za Vukovar? Gdje je bio tvoj "drug" Milanović? Pa kojim to pravom vas dvojica da budete na čelu te počasne kolone??

Zašto vas dvojica niste sačekali kraj kolone, te mirno se sagnuli i uzeli u ruke one lampione ("Lampaše") i krenuli na začelju kolone? Da je kojim slučajem u Vukovar došao i Papa Franjo, siguran sam da bi ON baš tako postupio!!

Qui potest capere, capiat !!!

Nema komentara: