četvrtak, 3. listopada 2013.

Milanović i službeno potvrdio: Na Lex Perković 'naložila' ga Velika Britanija



Hrsvijet.net/ Milanović i službeno potvrdio: Na Lex Perković 'naložila' ga Velika Britanija/
26 Rujan 2013

Autor Željko Primorac

Milanović i službeno potvrdio:
Na Lex Perković 'naložila' ga Velika Britanija

U intervju premijera Zorana Milanovića, danom 25. rujna Mislavu Bagi i Novoj TV, potvrđeno je ono što dio političkih analitičara već duže vrijeme smatra kao ključni razlog iracionalnog Milanovićeva inzistiranja na lex Perkoviću.

 

 Razočarat će se svi poklonici politike premijera Milanovića i SDP-a, ali i oni koji su mislili kako Milanović u sukobu sa Europskom komisijom i Saveznom Republikom Njemačkom nastupa s pozicije državnika koji štiti ugled i bori se za ravnopravnost male države u ogromnoj zajednici naroda. Na njihovu žalost, razlog Milanovićeva sukoba sa Europskom komisijom je mnogo prozaičniji. On je posljedica mnogo šire igre velikih europskih igrača u koju se naš blentavi premijer uključio svim srcem, kao mali od kužine, svrstao se na stranu jedne europske velesile protiv druge. Na koncu su, kao rezultat ovakve politike, najviše stradali hrvatski građani.


No vratimo se na sami lex Perković, brojnim analitičarima nije promakla premijerova samouvjerenost u konfliktu sa Vivian Reding. Premijer je više puta ponovio kako u svojim stavovima protiv potpredsjednice Europske komisije nije usamljen. Dok je dio javnosti automatski pomislio kako uz Milanovića stoje socijalisti iz Europskog parlamenta, pažljivim promatračima nije promaknulo nekoliko posjeta britanskog ministra vanjskih poslova Williama Haguea Zagrebu u samo par mjeseci.

Također, prvi put u od osamostaljenja RH jedna britanska postrojba, 3. bojna Royal Anglian Regimenta predvođena vojvodom od Gloucestera, sudjelovala je na zajedničkoj vježbi u Hrvatskoj sa postrojbama Hrvatske vojske. Sve se to događalo u jeku žestokih prepiski Vlade RH i Europske komisije.

Da sve ne bi ispalo kao još jedna teorija urote, politički analitičari su zaključili kako će se sve znati nakon odgovora Velike Britanije na pismo kojim je Europska komisija obavještavala države članice o pokretanju postupka uvođenja sankcija RH. U međuvremenu je postignut dogovor između RH i Europske komisije pa reakcije, među njima i onu Velike Britanije, najvjerojatnije nećemo ni vidjeti.

Međutim, premijer je u intervju Mislavu Bagi ispalio kao iz topa - baš me zanima što bi na sve to kazala Velika Britanija.

Time je jasno potvrdio kako je upao u geopolitičku igru velesila u Europi, koju ne razumije niti će je ikada razumjeti.

Vječita težnja Velike Britanije za sprečavanjem njemačkog utjecaja na istoku i jugoistoku Europe prelomila se preko siromašne Hrvatske.

Također, Velika Britanija je dobila i jedinstvenu priliku unijeti još malo pomutnje u Europsku uniju.

Koji su interesi Hrvatske u ovoj priči, valjda zna samo Zoran Milanović.
Kao što je nekada Britanija iskoristila generala Dušana Simovića koji je organizirao puč protiv vlade Kraljevine Jugoslavije koja je nastojala državu poštedjeti kaosa Drugog svjetskog rata i zadržati neutralnost,
tako je i ovaj put iskorišten Milanović kao produžena ruka Britanskih interesa u ovom dijelu Europe.  


Željko Primorac
Hrsvijet.net

******


Komentari (14):

·  Ante Rokov Jadrijevic · Top Commenter · Brtonigla
Gornji članak je vrlo dobar i točno je pogodio srž stvari.... "Perfidni Albion" ili kako ih mladi arapski studenti pomorstva u Velikoj Engleskoj (naročito već više oni iz Sirije, Iraka, Bahreina (itd) nazivaju "Tricky people", dakle London već više od 135 godina ne odustaje od svojih prljavih igara na tzv. "Zapadnom Balkanu".

Još jednom se potvrđuje ona genijalna A.G. Matoševa izreka od prije više od jednog stoljeća: "Hrvati su narod koji ima više izdajica nego svi europski narodi zajedno"!! A Milanović, YU-sipović i Zvečarka Vesna Pusić samo potvrđuju to pravilo !

To je najbolje potvrdila i izjava engleskog premijera Davida Georgea Llojda iz februara 1919.g., netom poslije završetka Versajske konferencije, na kojoj je stvorena SHS, odnosno buduća Jugoslavija: "Hrvati su narod lavova, koji nažalost vode magarci"!!

Eto što su Milanović, YU-sipović i Pusići-Angjelinovići!


· 
Marko Vujnovic · Top Commenter · Works at Svoj Posao
Istina je malo drugacija . Postjugoslaveni su se sami ponudili i traže podrsku Britanije za uspostavu neke nove jugoslavije .O engleskim interesima napisana je istina i Engleska samo "rado pomaže" . Sjetimo se Josipoviceve posjete londonu , prije stupanja na snagu EU uhidbenog naloga .ALI : On je molio za pomoc, a nije tražio instrukcije , kako bi nam neko htio prikazati . Neko bi nam htio da sugerira kako iza postjugoslovena stoji "velika sila",  to ih prikazuje kao jake a ujedno i opravdava : "To traži velesila a mali moraju slusati" , istovremeno umanjuje odgovornost Milanovic- Josipovica a prebacuje na "Veliku" Britaniju . Za branitelje su pisali: to traži EU i tako pravdali svaku svoju gresku .
· 
Mile Ivančić · Top Commenter
Da budem iskren i zločin u Ahmićima se dogodio pod velom engleskih obavještajnih službi!? No netreba zaboraviti da je engleska čvrsto zagovarala Jugu tugu! Svakako englezi to znaju raditi ispod žita kako se to kaže kod nas. Milanović je bez obzira na sve jedno derište koje na žalost ima Hrvatsku kao igraćku i provocira sve nas kao i njegova prva podpredsjednica V. Pusič koja ide na rođendanske partije engleske kraljice,. E moj narode!!


Nema komentara: