ponedjeljak, 7. siječnja 2013.

"Istrom već 20 godina vlada mafija na čelu s mojim Ninom!?"



e-mail: Damir Kalafatić: "Istrom već 20 godina vlada mafija na čelu s mojim Ninom!?"
4. siječanj/januar. 2013


Damir Kajin:

"Istrom već 20 godina vlada mafija na čelu s mojim Ninom!?"




"Uvjeren sam da će 3. siječnja biti veliki dan za Istru, kao što je to bio 3. siječnja 2000. godine za cijelu Hrvatsku", kaže jednodnevni, 'pošteni' saborski penzić, Damir Kajin, prisjećajući se onih 'lijepih' dana SDP-ove 'trećejanuarske diktature'.

Ohrabren podrškom slučajnog premijera Zorana Milanovića, 'podijeli pa vladaj', podastro 'pošteni' Damir Kajin svoju kandidaturu za 'radno mjesto' istarskog župana, izdajnički zabivši nož u leđa svom velikom prijatelju i partijskom drugu, Ivanu Jakovčiću!

I nastavlja on u svom poznatom neurotičnom stilu:

"Vlast vraćamo radnom narodu i imamo široku podršku istrijanskih narodnih masa, dok s druge strane, nasuprot, imamo one (Ivana Jakovčića, dakako!, nap. a.) koji sve mogu kupiti javnim (-državnim) novcem, ali ne mogu kupiti (moju 'poštenu') dušu. Građanima nudimo politiku jednakih šansi, a ne da se s jednom članskom iskaznicom može sve, a bez nje ništa.

Istra neće biti ni Kalabrija ni Sicilija, njome se neće upravljati kao talijanskom mafijom!"

Iako, eksplicite, nije naveo ime 'mafijaškog kuma' samo naivci ne bi mogli zaključiti kako se izrečeno ne odnosi na njegova dojučerašnjeg predsjednika i 20-godišnjeg kompanjona u istom, dakle, mafijaškom poslu; odnosno po Kajinu, šefa istrijanske mafije, dugovječnog župana, Ivana-Nina Jakovčića!

A da bi svoju 'optužbu' potvrdio Damir Kajin zaključuje, parafraziram:

"Ono što ne mogu obećati jest da će itko bez natječaja kupovati istrijanska sela (Jakovčićev sveti Juraj!, nap. a.), da će s jednom plaćom poput Ivana Jakovčića plaćati kredite u visini triju plaća i tako punih 20 godina.

Ne mogu obećati ništa od onoga što je moj kompanjon Nino radio kroz ovih dvadeset godina a to su ugovori 'ispod žita' (korupcionaški, mitomanski, nap. a.) s krupnim kapitalom Hypo-banke i dobit (valjda mito, provizija!?) od 5-6 milijuna kuna.

Ne mogu obećati da ćete poput mog bivšeg predsjednika Nina, bez ikakve legalne dozvole graditi podrume i kuće u Poreču, ali mogu obećati da će vlast u Istri od svibnja 2013. biti i te kako nadzirana."

Damir Kajin, poput Winston-a Churchill-a, svom 'istrijanskom narodu' obećava tek 'krv, znoj i suze'!

Iako je punih dvadeset godina kao vice-predsjednik IDS-a bio aktivnim svjedokom mafijaškog upravljanja Istrom, 'pošteni' Damir Kajin ništa nije učinio da bi tu, navodno, mafijašku rabotu i spriječio, a onaj ko lopovu 'lojtre drži' i sam je lopov!

Ili je možda sve to vrijeme Kajin prespavao pomirivši se s toliko puta spominjanom Rojsovom tezom: tko je jamio, jamio!?

Zanimljivo je kako na ove teške, Kajinove optužbe reagira jednako 'pošteni' mu kompanjon Ivan Jakovčić:

"Pozivam Državno odvjetništvo i policiju da svaki dan dođu u Županiju. Molim ih samo da ne spavaju s mnom jer mislim da to stvarno ne bi bilo ukusno, ali mogu doći od jutra do mraka i biti u Županiji. Neka traže sve što god žele, neka prate svaki moj telefonski razgovor, nemam ništa protiv. Želim potpuno otvoreno i potpuno iskreno voditi ovu županiju do kraja svog mandata.
Nakon toga će to dobiti Valter Flego i vodit će Istarsku županiju vjerojatno još žešće i još motiviranije nego to ja činim!"

Bilo bi jako zgodno da se državni odvjetnik Mladen Bajić hitno odazove ovom ljubaznom pozivu aktualnog istarskog župana pa da i sam utvrdi kvalitetu 'žestine i motiviranosti' kojom je Jakovčić vodio istarsku županiju za koju svjedok vremena i prostora, Damir Kajin tvrdi da je bila rigidno mafijaška, kalabreška, sicilijanska...kroz svih proteklih dvadeset godina!

Konačno, jeli ovaj, u Milanovićevu SDP-u pomno planirani, raskol 'monolitno-separatisti-čkog' IDS-a znači ujedno i početak kraja KUKURIKU-koalicije?

-I ne bi bilo velike štete jer za razliku od drugih hrvatskih stranaka, razumljivo izuzev SDSS-a, ni jedna od ovih dviju stranaka nemaju hrvatski predznak, ni antinacionalni SDP a ni iredentistički IDS!

Damir kalafatić

Nema komentara: