petak, 18. siječnja 2013.

Isprika Freda 'Kremenka'!?



Ante Rokov Jadrijević, OHRANA Semper Paratus/Received by e-mail: 15.1. 2013 13:18


Damir Kalafatić


Isprika Freda 'Kremenka'!?

           
Podsjetimo se, prije par dana, osjećajući se valjda dužnim komentirati istupe hrvatskih biskupa, 'branitelj otoka Krka i grada Crikvenice', Fred Krem(t)enko je cinički predložio kardinalu Josipu Bozaniću da ubuduće njegov 'signal' s oltara bude poznata poruka Slobodana Miloševića okupljenoj masi razularene 'srbadije' u Beogradu, iz 1988.g.:
 
"Ne čujem dobro, ne čujem dobro.."

Uslijedilo je i licemjerno Fredovo 'pokajanje':

"Znam da je moja reakcija bila neprimjerena i žao mi je zbog toga. Međutim, odgovoriti na tako grube riječi može se samo na taj način", rekao je za Radio 101 priglupi Fred

i tako se, smatra taj kripto-dragovoljac, ispričao zbog prošlotjedne gnusne izjave u kojoj je uzoritog kardinala Josipa Bozanića usporedio s 'balkanskim krvnikom', Slobodanom Miloševićem.
 
Uistinu, Fred, ne samo što se nikomu pa ni kardinalu nije ispričao zbog evidentne uvrede, on i dalje tvrdoglavo stoji kod svoje nesuvisle izjave jer je 'mogao odgovoriti samo na taj način';

priglupog političkog idiota!

E, pa da vidimo Fredov ratni 'kurikulum':

Interesantno, u Fredovom zdravstvenom kartonu dijagnoza je glasila kako se radi o (zarobljeničkom?) PTSP-u. U trenutku postavljanja te teške dijagnoze(u principu neizlječive bolesti!), prije nekoliko godina, taj mu je 'invaliditet' jamčio 70/80 postotno 'oštećenje' organizma sa svim pripadajućim pravima.
 
Međutim, Fred je prema vlastitom priznanju, moleći se dragom Bogu valjda u 'Bozanićevoj katedrali', naglo ozdravio od neizlječivog PTSP-a, što je dosta rijedak slučaj, ali time nije prestao imati status vojnog invalida (50-postotnog) nego je još ostvario i status ministra branitelja; jer, kako bi to izgledalo da 'pametna' Hrvatska ima 'ludog' ministra!?

I još nešto..

U 'Radnim materijalima' prijedloga 'Zakona o braniteljima' u čl. 109 b. nalazi se i odredba o regulaciji izvanbračnih braniteljskih zajednica te duljina potrebnog logoraškog staža kako bi se dobio status dragovoljca.

Te dvije stavke sasvim opravdano bude sumnju kako su uvrštene iz Fredovih osobnih interesa jer upravo on živi u izvanbračnoj zajednici i nakon 'zarobljavanja' bio je u srpskom koncentracijskom logoru jedno kraće vrijeme te potom razmijenjen.
Još jedna od bizarnost iz njegovih logoraških dana je i odlikovanje 'Redom hrvatskoga križa' koje je predviđeno samo za teško ranjene branitelje u koje Fred ne spada ni po jednom kriteriju,
osim što ima prirodni invaliditet, narodski rečeno 'lud u glavu'.

Čime je to Fred Krem(t)enko kao logoraš zaslužio to odlikovanje; možda temeljem PTSP-a od kojeg se 'čudom' izliječio?

Odgovor može biti samo jedan: politička korupcija!

A sada nešto o Fredovom Registru hrvatskih branitelja .....

U tom famoznom registru hrvatskih ratnih branitelja stoji da je u postrojbe Hrvatske vojske Fred stupio 15. lipnja 1991. godine, ali prema onome što je on sam napisao u knjizi 'Ništa lažno' (2001. godine!??) u HV je ušao tek 3. rujna iste godine;

dakle, taj njegov podatak je lažan!

Fred je u lipnju uistinu bio u vukovarskom Uredu za obranu, ali kako navodno nije bilo oružja za sve, nisu ga primili, pa je umjesto u vojsku današnji ministar branitelja završio na ljetovanju na Krku.

Uza sve to, što i sam priznaje, da je HV-u pristupio tek 3.rujna 1991.g. u Registru hrv. branitelja stoji sasvim drugačije, sasvim lažno:

1. 15.lipnja 1991. do 31.kolovoza 1991. PSZNG Vukovar, Borbeni 78
2. 01.rujna 1991. do 14.kolovoza 1992. 204. brigada HV 'R'-Vukovar, Borbeni 349
3. 15.kolovoza 1992. do 31.srpnja 1994. na skrbi (DVS-bolovanje/raspolaganje),
                Neborbeni 716
4. 01.kolovoza 1994 do 30.lipnja 1996. Glavni stožer Hrvatske vojska-Zagreb,
                Borbeni (oružje=kemijska olovka!)???

Tko je ustvari, i što o Fredu zbori Vinko Mažar?

Dakle, Vinko Mažar je nesporno vukovarski heroj i prvi zapovjednik obrane Borova naselja i Trpinjske ceste, pa pročitajmo još jednom, nije naodmet, što taj istinski hrvatski branitelj govori o Fredu Krem(t)enku, skraćeno: "Zaista mi je žao što za tog čovjeka tada nisam čuo, niti sam imao prigodu upoznati ga 91.godine, ali sam za njega i njegova 'junačka djela' saznao tek 1994. godine kada se aktivirao u urudžbenom uredu Glavnog stožera HV, i to odmah kao načelnik i kada je počeo sa medijskim samopromoviranjem" - rekao je Mažar za portal dragovoljac.com.

Vinko Mažar, dakle, odgovorno tvrdi kako Fred nije sudjelovao u obrani Vukovara te sarkastično dodao 'isto za obranu Crikvenice i Krka ne mogu tvrditi'.

Vinko Mažar je objasnio da Fredov 'ratni put' počinje sredinom listopada 1991. godine kada su ga 'iz podruma dječjeg vrtića prisilno istjerali vojni policajci, gurnuli mu oružje u ruke i potjerali na prvu crtu (kad su ga policajci pozivali na 'frontu' vjerojatno je poput Miloševića drečao: ne čujem dobro!, nap. a.).

Do tada je bio na borbenoj zadaći turističkog organiziranja obrane Crikvenice od navale još nigdje blizu viđenog srbočetničkog agresora'.

Govoreći o 'Registru hrvatskih branitelja' Mažar je zaključio: "To je udbaško-kosovsko djelo, a tome najbolje svjedoči Fredovo slaganje sa Savom Štrbcem. Ja ga osobno žalim, jer je izgubljen u vremenu i prostoru, a zbog roditelja različite nacionalnosti ne zna kome pripada pa se tako zavisno od situacije i deklarira."

A u  čemu se to Fred i Savo Štrbac slažu?

"S nestrpljenjem smo očekivali dugo najavljivani Registar. Dobro bi nam došlo kada bi se svi ohrabrili da objave svoj kompletan ratni put, kao što su to učinili ministar branitelja, obrane i policije, jer bi to olakšalo identifikaciju počinitelja", rekao je direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas, ortodoksni četnik Savo Štrbac u Beogradu, pozivajući sve hrvatske branitelje da se ugledaju na svoje ministre i objave svoj ratni put.

Falilo je samo da Fredov prijatelj Savo Štrbac pozove sve hrvatske branitelje da se što prije jave u beogradski zatvor, u kojem čami na dvanaest godina robije, razbojničkim prepadom otet pa u 'demokratskom' Beogradu na 12 godina osuđen hrvatski branitelj Veljko Marić; njega se 'hrvatska' država odrekla, a Srbija već piše i šalje nove/stare optužnice!

Tko je to Savo Štrbac, Fredov istomišljenik?

- Četnik po zvanju i zanimanju, podrijetlom iz Raštevića kod Benkovca, predratni fiškal u Zadru, u jesen 1990. odmetnuo se u četničku bandu kninskog zubara Babića i lokalnog 'milicionera' Martića, te 'avancirao' u sekretara SAO-Krajine.

Nakon Mladićeva pokolja u obližnjoj mu Škabrnji, obnašao dužnost mrtvozornika na identifikaciji poklanih mještana; realno govoreći za taj užasni zločin nitko do danas nije odgovarao..izuzev one četničke medicinske sestre, Zorane Banić danas već odavno na slobodi!

Podataka o tom zločinu Štrpčev lažni Veritas nema, dakako!

Zaključak:

Zapanjuje činjenica što ministar Fred bestidno i nekažnjeno laže iznoseći podatke o sebi u knjizi 'Ništa lažno' koji su daleko od prave istine, ali ako je samo deseti dio onoga što iznosi Vinko Mažar (i ne samo on!), istina, onda Fredu ne da nije mjesto u ministarskoj fotelji nego bi ga trebalo hitno smjestiti tamo gdje spada, u Remetinec ili, pod kontrolom policije, u umobolnicu 'Vrapče'!

Očigledno je da Vinko Mažar iznosi golu istinu, jer da nije tako samo ga retardirani idioti ne bi tužili za tešku klevetu; Fredova šutnja tu istinu i potvrđuje!

A da je cijelo naše društvo bolesno, pogotovo takozvana politička 'elita' evidentno je u činjenici što opsežni intervju s istinskim vukovarskim braniteljem Vinkom Mažarom nije prenio nijedan 'neovisni' dnevnik ili, nedajbože, Radmanova antihrvatska javna kuća nego su ga prenijeli jedino takozvani 'desni portali', Dragovoljac, Dnevno.hr, Hrvatski fokus i još neki!

Nije se javila ni ona 'Nova Pravda' s Pantovčaka gdje je 'Kremenko' jedno vrijeme bio i savjetnikom predsjednika; blago nama!?

O svemu tome Bajićevo Odvjetništvo šuti kao zaliveno, premda, tvrdi Mažar:
'Pred gotovo pet godine podnesena je kaznena prijava zbog lažiranja i krivotvorenja dokumenta iz Domovinskog rata, koja kruži od Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, Ministarstva obitelji i branitelja do drugih mjerodavnih institucija.

Riječ je o kaznenoj prijavi protiv (lažnog!?) branitelja Predraga Matića Freda, danas ministra branitelja.

Prvu prijavu vukovarski branitelji, dragovoljci, vojni invalidi i bivši logoraši poslali su još prosinca 2008. optuživši tadašnjeg djelatnika Ministarstva Predraga Matića da je lažni dragovoljac.

A reakciju gluhog Mladena Bajića mogli bi protumačiti riječima Slobodana Miloševića:

- 'NE ČUJEM DOBRO', sic!


damir kalafatić

Nema komentara: