petak, 25. siječnja 2013.

gosp. lažni 'Glase Naroda' ! 'Slovenci bi s nama mijenjali "naše za naše" '


Ipress.hr/ Erjavec: Ako Hrvatska povuče tužbu za Ljubljansku banku ratificirat ćemo ugovor do ožujka/
23.01.2013.


Erjavec: Ako Hrvatska povuče tužbu za Ljubljansku banku
ratificirat ćemo ugovor do ožujka

 LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u srijedu da će na tom mjestu vjerojatno ostati do početka ožujka, te da postoji mogućnost da Slovenija do tada ratificira i hrvatski pristupni ugovor s EU, osim ako zbog krize vlade u međuvremenu ne dođe do raspuštanja parlamenta i sazivanja prijevremenih izbora.

(skraćeno)

Erjavec je rekao kako se nada da bi na tom zasjedanju parlament mogao i ratificirati hrvatski pristupni ugovor, ako se ispuni slovenski uvjet da se prije toga povuku tužbe protiv Ljubljanske banke u Hrvatskoj.
"No, s time bi trebalo požuriti jer ne znamo kako će se rasplesti politička situacija u Sloveniji. Još uvijek postoji mogućnost prijevremenih izbora, a u tom slučaju pristupni ugovor Hrvatske niti tehnički ne bi mogao biti ratificiran", rekao je Erjavec.

(skraćeno)

Za idući tjedan najavljen je novi, peti susret hrvatskog i slovenskog stručnjaka za pitanje Lubljanske banke Zdravka Rogića i Francea Arhara, od kojih se očekuje da bi trebali ponuditi rješenje za to pitanje s kojim bi se onda trebale složiti jedna i druga vlada.

Kako javljaju slovenski mediji, slovenski premijer Janez Janša u utorak je navečer u razgovoru za jednu slovensku lokalnu televizijsku postaju izjavio da će "Hrvatska vjerojatno s 1. srpnja ući u EU", sugerirajući da bi pitanje, koje je do sada sprječavalo ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji, ipak moglo biti na vrijeme riješeno.
(H)
                                                         ** * * * *

Komentari (9)

gosp. lažni 'Glase Naroda' !
9 Četvrtak, 24 Siječanj 2013 12:28
anterokovjadrijevic

Citiram Vaš prvi 'komentar':
'bolje da u eu nikad ni ne uđemo, nego zajedno s bosančerosima i braćom srbima stvorimo novu BALKANOSLAVIJU'.

Ništa čudno - Istarski Srboslavci sanjaju povratak Hrvatske, a posebno hrvatske Istre, u svoju nikad ne prežaljenu Srboslaviju!

Ali to Vam neće ići !! Neće više biti nikakve Vaše SrboSlavije pod egidom Jugoslavije! Već ste Vi VelikoSrbi izgubili (tuđe!) Kosovo, a uskoro ćete izgubiti i 'Sandžak' i to kako Novopazarski, tako isto i BijeloPoljski! A onda ćete izgubiti i (tuđu) Vojvodinu!

Jer, ima Boga! On dugo čeka, al' gadno udara!' (Soljženjicin)

No, to nije moja današnja tema. Tema je ovaj politički majmun Erjavec.

Još 30. maja 2001. g. zagrebački (režimski) 'Vjesnik' je objavio moje 'ipismo čitatelja' pod naslovom 'Slovenci bi s nama mijenjali "naše za naše" '.

Evo samo dva citata iz tog mog pisma: 'Republika Hrvatska stalno daje neke ustupke: ustupila je Republici Sloveniji svoja dva sela (hotize i Murišće), ustupila je slovenskim ribarima (besplatno) pravo izlova ribe na 750 četvornih kilometara južno od Poreča, itd. Ono što i novinari često zaboravljaju, Hrvatska je 1956.g. (prisilno) 'ustupila' Sloveniji šest naših hrvatskih crkvenih župa u sjeverozapadnoj Istri, između Buzeta i Momjana (Hrvoji, Topolovac, Gradin,Pregare, Črnica, itd.). A ono što sam i ja gotovo zaboravio: Hrvatska je Sloveniji oprostila oko 600 milijuna DEM stare devizne štednje, koju nam je ukrala Ljubljanska Banka i koju je Tuđmanova Vlada pretvorila u naš državni dug!

Pri kraju tog mog 'pisma' stoji i ovo: 'Vrijeme je da se odnosi s Republikom Slovenijom s tzv. "bratskih odnosa" reduciraju na hladne odnose reciprociteta!

Ako mi njima damo cijeli Piranski zaliv za našu deviznu štednju, dali smo naše za naše! Ili pak, mi njima 'ustupamo' dva naša sela - Hotize i Murišće - a oni ćenama vratiti našu Svetu Geru. Opet naše za naše!

Nisam za to da u naše i njihovo ime razgovaraju i pregovaraju naše i njihove desnice! Kad pregovaraju desnice, onda ni ratni sukob nije daleko.

Ali sam za 'hladni rat' s njima. Zašto? Zato što oni upravo tako već deset godina postupaju s nama!

Ante Rokov, Pula

P.S.: Glavni urednik režimskog 'Vjesnika' u to vrijeme je bio Krešimir Fijačko, izvrsan kao novinar, ali slabe kičme. A moje prezime Jadrijević je već tada bilo pod Račanovim embargom - najviše zbog mojih oštrih članaka u tadašnjoj 'Slobodnoj Dalmaciji', čiji je Glavni urednik u to vrijeme (još!) bio šjor Josip-Jozo Jović! Stoga je moje prezime Jadrijević bilo izostavljeno!
 

Nema komentara: