srijeda, 14. prosinca 2011.

Uskoro nastavak suđenja Čačiću u Mađarskoj

Dragovoljac.com/Uskoro nastavak suđenja Čačiću u Mađarskoj/ Utorak, 13 Prosinac 2011 11:29

Uskoro nastavak suđenja Čačiću u Mađarskoj

Autor ZM/VLM

Čačić je izjavio da je vozio najviše 120 na sat i da se na toj dionici odjednom pojavila magla, no svi su ga svjedoci demantirali.

Još se ne zna datum novog ročišta na kaposvárskom sudu, gdje se Radimiru Čačiću sudi za prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Odvjetnik stradale obitelji misli da bi ga sud trebao odrediti početkom siječnja. Ne očekuje da će se zbog Čačićeve nove uloge u hrvatskoj politici promijeniti njegova pozicija u sudskom procesu.

– Vjerujem u objektivnost suda. Katalin Lipták ne boji se nikakvog pritiska, iako za takvo što postoji mogućnost. Smatram da bi neki nezakonit postupak vlasti značio i kraj Čačićeve političke karijere. Ne vjerujem da bi se odlučio na taj rizik.

Bila je vidljiva znatna razlika u Čačićevu iskazu tijekom istrage i na suđenju, što bi s vremenom moglo negativno utjecati na njega i mislim da je on toliko profesionalan političar da takve pogreške više neće ponavljati – izjavio je odvjetnik Zoltán Gál.

Predsjednik HNS-a nesreću je skrivio službenim chryslerom 8. siječnja prošle godine na autocesti prema Budimpešti kod mjesta Sávolyja. Optužnica ga tereti da je nesreću sa smrtnom posljedicom iz nehaja izazvao jer vožnju nije prilagodio uvjetima na cesti. U škodu se, prema optužnici, zaletio brzinom između 145 i 150 kilometara na sat, a nakon sudara u bolnici su preminuli György Lipták (60) i Imréné Antal (81), dok je putnica u automobilu Zoltánné Hitter teško ozlijeđena.

Vozačica škode Katalin Lipták u tom je trenutku vozila 105 kilometara na sat, a vidljivost je bila dobra iako je padala kiša.

Čačić je izjavio da je vozio najviše 120 na sat i da se na toj dionici odjednom pojavila magla, no svi su ga svjedoci demantirali.

ZM/VLM

* * * * * *

Komentari (3)

#3 Ante Rokov Jadrijević

Giovanni Giolitti: 'Per i nemici le legi si applicarano, per gli amici si interpretano!'

Hoće li i mađarsko 'Pravo' pokleknuti?

Ma, ljudi promislite malo!

Zašto bi Mađari uopće osudili K-Radimira Čačića? I Mađari imaju teško naslijeđe komunizma, kao i mi Hrvati. Valjda je i njihovo 'pravosuđe' isto korumpirano kao i naše hrvatsko 'krivosuđe'. Valjda i Mađari imaju neku svoju pravosudnu udbomafiju, kao i mi u Hrvatskoj? Stoga je Čačić njima daleko dragocjeniji kao budući ministar gospodarstva i podpredsjednik Vlade Kukuriku koalicije. On će im - pod ucjenom kazne zatvora i gubitka vlasti i svih privilegija - najbolje štititi mađarske državne interese u INI, te će im čak omogućiti veliki udjel i u našem hrvatskom JANAF-u, a i mnoštvo drugih pogodnosti u hrvatskom gospodarstvu, itd.

Neće Mađari biti toliko glupi da insistiraju na pravdi za svoje dvoje poginulih građana. Umjesto pravde, i Mađari će posegnuti za 'pravom', točno onako kako se to radilo u Italiji u vrijeme Giovanni-ja Giolitti-ja (nakon Prvog svjetskog rata): 'Per i nemici le legi si applicarano, per gli amici si interpretano!' - a to znači da će se protiv neprijatelja zakoni primjenjivati, a za prijatelje samo tumačiti !

Skupo će nas koštati taj naš K-Radimir Čačić! A još više će koštati novoizabranog premijera Zorana Milanovića! Čini se već sada da to i sam Milanović dobro zna!

A ako ne zna, neka mu netko proslijedi ovaj moj komentar!

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Brtonigla

Nema komentara: