srijeda, 1. rujna 2010.

dr. Slavko Kulić je jedina naša nada


AMAC-Hrvati/Spectator: Dobro jutro, gospodine Ribiću Utorak, 31 Kolovoz 2010


dr. Slavko Kulić je jedina naša nada


Citiram ovu ključnu misao gosp. Spectatora:


'U ovoj državi postoji jedna jedina osoba koja razumije sadašnju Hrvatsku, njezine sociološke, etičke i moralne mape, na osnovu kojih se formira svaka politika pa onda i ekonomska. Kad bismo uspjeli honorarno zaposliti danas penzioniranog predsjednika Malezije, uz doktora Slavka Kulića iz Ekonomskog Instituta, možda bismo se mogli nadati vraćanju sa sadašnjih stranputica na put koji nekamo vodi'.


Točno tako!!


Međutim, naša premijerka J.K. kao da nikad nije ništa čula o dr. Slavku Kuliću, a kamo li nešto od njega pročitala. Pa neka malo prolista knjigu Prof.dr. Slavka Kulića 'Liberalizam i socijaldarvinizam' iz 2004.g., umjesto da sluša njegovu nasljednicu na čelu našeg ekonomskog instituta dr. Sandru Švaljek! Ta koja je pala s Mjeseca pravo u Jacine Banske dvore!


Da Jaca ima imalo pameti poslušala bi gornji citat i savjet gosp. Spectatora!


Dakako, slažem se i s mnogim drugim ocjenama gosp. Spectatora, a naročito s ovom:


'Hrvatska za razliku od Malezije ima administraciju u kojoj nitko ne zna na geografsdkoj karti pokazati gdje je Malezija, a kamoli pozabaviti se njezinom ‘originalnom ekonomskom politikom, primjerenom njezinim okolnostima'. Šukera koji misli da dokazuje vlastitu mudrost i vrlinu proizvodeći rebalanse na tekućoj vrpci, Kosoricu koja ne zna ni tko joj glavu nosi, a kamoli sposobnu za političke ili ekonomske iskorake, a u pozadini Sanadera koji je ‘nestao' iz politike zato jer Angela Merkel nije mogla podnijeti suradnju s političarem koji se po svojem političkom habitusu može mjeriti jedino s nigerijskim plemenskim poglavicama.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


* * * * *


A evo i novog komentara gosp. 'Ognjištara' na isti tekst gosp. Spectatora na portalu AMAC-Hrvati:


31-08-2010 23:05


Dr Mahathir Mohammad


Citiram Spectatora: 'jedini zapravo preživjeli vitez jest Malezija koja je zahvaljujući svojem neizmjerno mudrom predsjedniku prije desetak godina povukla poteze zbog kojih su autora nabijali na križ'.

Evo glavnih postignuca Dr Mahathira:


Dr Mahathir Mohammad Major Achievements for Malaysia.


1. Manage to exclude Malaysia to borrrow from IMF during 1997 Asian financial crisis


2. Launched vision 2020 in order for Malaysia to be developed country in year 2020


3. Brought Malaysia to the world level in political arena


4. Built Malaysia new administration centre at Putrajaya


5. Changed Malaysia from agriculture based country to industrial and services oriented country


6. Less depending on neighbouring country port by contructed our own major ports like Tanjung Pelepas and West Port. This help Malaysia to reduce foreign currency outflow.


Suprotno ocekivanom, politika Dr. Mahathira je dobro poznata uskom krugu hrvatskih patriota, Ognjistaru barem petnaestak godina.


Isto je tako, premda prividno ne vezano, Gotovina oznacen kao glavni cilj Haaga, barem dvije godine prije ikoga. Isto je tako prvi puta upotrebljena sintagma Haasko Novo Mesto, kao i sintagma Najvazniji zivi Hrvat.


U jednom sam se mnogu puta uvjerio, sa zaprepastenjem: neznanje osoba na sluzbenim polozajima je neopisiva! Vecina jos danas ne zna ono sto su 'ognjistari' znali prij 15 ili 20 godina! Kao da je (protu)hrvatsko vodstvo izabrao perfidni Albion!


Registered

Ognjistar

Nema komentara: