petak, 27. studenoga 2009.

Tuđman: Politička korupcija Stjepana Mesića


Tuđman: Politička korupcija Stjepana Mesića

Subota, 28. studenoga 2009.


Odluka Stjepana Mesića, da pred sam kraj mandata zbrine nekoliko svojih bliskih suradnika i imenuje ih za nove veleposlanike i konzule tipičan je primjer političke korupcije.


Davanje sinekure ljudima koji bi završetkom njegovog predsjedničkog mandata ostali bez dosadašnjih povlastica, karakteristični je primjer komunističkog načina zbrinjavanja vlastitih kadrova.


Predsjednik Mesić istodobno se tobože protivi korupciji i javno se izjašnjava protiv davanja političkih usluga, jer je svjestan da su političke usluge forma političke korupcije. No ova imenovanja u zadnjim danima njegova predsjednikovanja jesu vraćanje usluga i provodi se upravo na način koji i sam javno naziva nedopustivim.


Sve je to na žalost samo još jedan dio sveukupne Mesićeve licemjerne politike kojom sustavno ponižava i slabi Hrvatsku i ugrožava njezin ugled u svijetu.


Predsjednik Mesić u posljednje vrijeme putuje po svijetu s obrazloženjem kako odlazi u oproštajne posjete. Međutim, u diplomatskim odnosima forma «oproštajnih posjeta» vrijedi samo za veleposlanike koji završavaju svoj mandat u zemlji primateljici.


Svodeći funkciju predsjednika države na razinu odlazećeg diplomatskog službenika predsjednik Mesić još jače podcrtava podanički mentalitet hrvatske (vanjske) politike koja je i ovime objektom, a ne subjektom međunarodnih odnosa.


U uređenim demokratskim državama predsjedničke ovlasti moraju biti tako regulirane da se predsjednik na isteku mandata – osim u iznimnim slučajevima - treba suzdržati od bilo kakvih imenovanja. Ta problematika se, kao što je dobro poznato, uređuje pravilnikom, ali i pisanim i nepisanim pravilima u skladu s poimanjem morala i demokracije.


Novoizabrani predsjednik bi morao dobiti priliku imenovati tim ljudi koji će provoditi njegovu politiku za koju su mu birači ukazali povjerenje. Naravno, to ne vrijedi u slučaju kada predsjednik na kraju mandata pokušava instalirati svoga «nasljednika» i na važna mjesta imenovati ljude kojima će on kao «doživotni bivši predsjednik» upravljati.


Ja na to ne pristajem.


Prof. dr. Miroslav Tuđman


* * * * *


Komentar: Ante Rokov Jadrijević


Mesić nije bio Predsjednik, nego samo Namjesnik

pravih Gospodara Haaškog suda, dakle, „Građanin Pokorny“!


Mesić i moral? Kakva nemoguća sveza! Otkud „Ciganinu-Pradsjedniku“ moral?


Uostalom, već sam prošlih dana napisao da je Stipe Mesić u posljednjih deset godina čak četiri puta stubokom mijenjao svoja politička stajališta, a evo sada svjedočimo – pred kraj svog drugog i posljednjeg mandata – kako ih mijenja i peti put! Javno nudi pomilovanje generalu Mirku Norcu, kako bi onako usput dao i pomilovanje svom pajdašu Hrvoju Petraču, koji je financirao njegovu prvu predizbornu predsjedničku kampanju.


Još prije nekoliko godina pisao sam da je Mesić Glavni Capo-Udbomafioso, a pobočnik mu je Mladen Bajić, Glavni državni odvjetnik. To u svemu objašnjava zašto Bajić sam koči sve njemu i Mesiću nepodobne sudske predmete i procese. A pomaže im i najveći Zloduh HDZ-a Vladimir Šeks, koji im priređuje zakone po njihovoj narudžbi! I po drugim narudžbama, pogotovu ako su praćene bačvama najboljeg vina, kao iz moje općine Brtonigla.


Dvoumim se da li da objavim moje oštre Žalbe Mladenu Bajiću, od prije tri i četiri godine. U jednoj od njih sam Mladena Bajića najdirektnije nazvao „capo udbo-mafioso“, ali sam na kraju to ipak atribuirao našem „Ciganinu-Predsjedniku“!


Jako me zanima, hoće li i Jure Klarić, prije devet godina poznat po svom „Klariko voću“, koji je također financirao prvu Mesićevu kampanju, biti imenovan veleposlanikom (ili barem konzulom) u nekoj stranoj zemlji? Naime, Juri Klariću je američka amabasada u Zagrebu, posredstvom američkog ambasadora Williama Dale-a Montgomeryja isplatila čak 15 milijuna (ondašnjih!!) američkih dolara, kao nepovratnu „pomoć“, nakon koje je „Klariko voće“ otišlo u „stečaj“!


Tko u to ne vjeruje neka pročita moj stari članak iz 2002.g.: „Beskrajna g-lupetanja Stipe Mesića o tzv. 'pravnoj državi'“, koji je objavljen na mojem trećem blogu „Semper Paratus Prometheus“, tek 23. kolovoza 2009.g. Ali nikad nije kasno!


Bit će zanimljivo tko će sve još biti na toj listi novih veleposlanika i konzula našeg „Ciganina-Predsjednika“ u odlasku! Tako ćemo saznati tko su sve bili udbaši, u velikoj milosti našeg „Ciganina-Predsjednika“!


Dakle, Stipe Mesić i na svom odlasku samo dokazuje da i nije bio pravi Predsjednik, nego samo Namjesnik – Namjesnik pravih gospodara Haaškog suda! Njih treba potražiti u Londonu i New Yorku, kod Rotschilda i Rockefellera!


A onaj tko jednom Vragu proda dušu, Vrag mu po nju stalno i iznova dolazi!


Usrdno se nadam da će uskoro u Hrvatskoj biti donesena i uvedena smrtna kazna – i to vješanjem, jer veleizdajnici i izdajnici nisu vrijedni ni jednog metka! I nadam se da će takvu kaznu prvi iskusiti upravo sramotni veleizdajnik Stipe Mesić!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


Nema komentara: