nedjelja, 1. studenoga 2009.

Otvoreno pismo Odbora za zaštitu hrvatskog teritorija - Umag


Daniele Kolec, profesionalni ribar, Umag (www.marecroaticum.hr)


Poštovani saborski zastupnici,


dužnost nam je obavijestiti Vas da je dana 29.10.2009. osnovan odbor za zaštitu hrvatskog teritorija !


Ne treba biti pravnik ili stručnjak i razumjeti da ovim Sporazumom o arbitraži dajete Slovencima sve ono što su i tražili. Pokleknuli ste pred jednom neprihvatljivom ucjenom, svjesno ste nas žrtvovali za neki sporan ulazak u neku polu asocijaciju kao što je EU, a da prije toga niste održali referendum za ulazak HR u EU.


Najteže je prihvatiti to što ste dozvolili Slovencima da nas ucjenjuju sa našim pravima, novcima, teritorijem. Razmjenjujete naše sa našim. More je naše! Kopno je naše! Novac Ljubljanske banke je naš! Dio NE Krško je naš ! Pravo za ulazak u EU je naš! Riba je naša !


Žalosno je Slovenija može toliko utjecati na vaše odluke tako da svjesno žrtvujete dio teritorija i stanovnika ove zemlje i time omalovažavate sve žrtve Domovinskoga rata i Hrvatske kao i Istarske branitelje koji su dali sve od sebe da oslobode dio domovine u kojem sami nisu živjeli. To je bio iskaz naše borbene solidarnosti s ostatkom naše Domovine.


Ako izglasujete ovaj sporazum, može Vas biti sram, jer se ovim sporazumom ne utvrđuje granica (granica postoji i svima je poznata) nego se daruje hrvatski teritorij od nekoliko stotina kvadratnih kilometra, bogat prirodnim resursima, koji Slovenci nisu ničim zaslužili !!!


Ljudima ovoga područja do sada niste dali nikakva jamstva i sigurnost i s tim sporazumom još jednom po tko zna koji puta, mijenjate sudbinu ovoga kraja i ovih ljudi. Tako rade neodgovorni političari bez trunke morala i etike, bez elementarnih znanja povijesti, bez poštivanja ovoga naroda. Uostalom, vidi se do kuda ste doveli ovu jadnu zemlju. I što je najgore dajete prostora sa tim sporazumom da jednoga dana Slovenci traže cijelu Istru, to već javno govore. Dajte već jednom imajte hrabrosti i recite javno koja je naša sudbina, pa da možemo na vrijeme promijeniti putovnicu.


Uskoro će početi prosvjedi, pa i incidenti, a za sve to krivi će biti oni zastupnici koji dignu ruke za taj sporazum.


Zato zahtijevamo od Vas da ne prihvatite taj sramotni sporazum, nego se muški odlučite da se problem uputi na rješavanje na legalnom međunarodnom sudu.


Uz to, prisilite već jednom Slovence da nam vrate dugove. EU nam nije najvažniji prioritet. Hrvatska bi mogla dobro živjeti i bez EU.


A Vi budite manje pohlepni, pišite zakone za nas, a ne EU, dajte nam da radimo i stvaramo. To mi znamo, to mi možemo. Svugdje u svijetu uspijevamo, a samo u našoj domovini ne. Prihvatili to ili ne, Vi ste odgovorni za takvo stanje naše zemlje. Nitko drugi. Ovoga puta nemojte prihvatiti stranačku stegu radi nekih Vaših sitnih interesa, budite ljudi s karakterom i ne dižite ruke za taj sporazum !!!


Umag, 01.11.2009


Odbor za zaštitu teritorija

1 komentar:

Unknown kaže...

Dobar dan,

Mi smo legitiman i renomirani zajmodavac za novac. Novac pozajmljujemo pojedincima kojima je potrebna financijska podrška, kredite dajemo ljudima koji imaju lošu kreditnu sposobnost ili trebaju novac kako bi platili račune za ulaganje u posao. Pa tražite li hitan zajam? Ne morate brinuti jer ste na pravom mjestu, nudimo kredite po niskoj kamatnoj stopi od 2%, tako da ako vam je potreban zajam, očekuje se da nas kontaktirate putem ove adrese e-pošte: ubabank575@gmail.com
Ili nam pošaljite SMS ili WhatsApp: +2349011342173

INFORMACIJE O PRIJAVI KREDITA POTREBE OD VASA.

1) Puna imena: ............
2) Spol: .................
3) Dob: ........................
4) Država: .................
5) broj telefona: ........
6) Zanimanje: ..............
7) Mjesečni prihod: ......
8) Potrebni iznos zajma: .....
9) Rok zajma: ...............
10) Namjena zajma: ...........

Hvala