srijeda, 21. listopada 2009.

New world order, that's it !


Amac-Hrvati/ Spectator: Ponedjeljak, 19. list.2009


„Srpska ofenziva“ (2) .


Istovremeno s naporima srpskog predsjednika Tadića da Srbiju u ratu 1991-1995 prikaže prikaže u mirotvoračkom svjetlu uvjeravanjem i lobiranjem te da pred Europskim sudom povede postupak čiji bi ishod trebala biti (neobavezna) presuda o nelegalnosti davanja nezavisnosti Kosovu u tijeku je još jedna ‘legalistička’ akcija. Republika srpska upravo je pokrenula inicijativu za formiranje novog europskog tijela koje bi se bavilo ljudskim pravima...... (više o tome na portalu AMAC –Hrvati www.amac.hrvati-amac.com )


* * * * * *


Zamisao o djelovanju Visokog predstavnika u BiH zapravo je jedna od prvih javnih demonstracija moći kroz institucionalizirano vanzakonsko djelovanje, barem u Europi. Sama mogućnost da se krajem XX i početkom XXI stoljeća politički problemi rješavaju na ovakav način putokaz je svima onima koji u svojim planovima i namjerama naiđu na legalne prepreke; dovoljno je samo legalizirati – vanzakonsko djelovanje! Cijeli process očito je dizajniran od strane Velike Britanije (što se ne vidi samo po nazivu ‘Visokog predstavnika’) i prema već ustaljenoj tradiciji britanske kolonijalne tradicije od Afrike do Azije stvari dovodi do apsurda i do stvaranja okolnosti za trajni sukob iako samo djelomično na osnovama koje su postojale od ranije.

Nakon više od deset godina djelovanja najodioznijih likova europske politike u BiH (poput Paddyja Ashdowna) sve je više znakova da tamo situacija postaje sve gora pa se sve češće govori o ‘novim sukobima’. I upravo tamo gdje britanska politika treba uporište, budući ga je nemoguće trajno stvoriti u normalnim okolnostima, sistematski se proizvode konflikti kako bi onda ta ‘međunarodna zajednica’ mogla ‘uredovati’ i kontrolirati situaciju prema vlastitim potrebama. Dakle, ni deset godina bezakonskog ubijanja zakona - ali i pameti – nije dovelo do trajnog rješenja bosansko-hercegovačkog problema. Unatoč tome, igra se nastavlja i dalje.... (više o tome na portalu AMAC –Hrvati www.amac.hrvati-amac.com )


Komentar: Ante Rokov Jadrijević Srida, 21. list. 2009.


New world order, that's it !


Zapravo nema mjesta čuđenju:

svuda gdje je London umiješao svoje prste, svuda je ostao (namjerni, ciljani) politički nered.

Uostalom, zar u svemu tome već nema i previše sistema?!


Otkud baš Paddy Ashdownu kao Lord-Protektor, odnosno diktator BiH ? Utkud to da je baš general Michael Rose bio vojni gospodar Bosne? Nije tu, bolan, bilo ama baš nikakve slučajnosti!


Sve je to, dakle, perfidna igra onog dobro poznatog "Tricky Albiona". Isto tako su zamrsili Palestinu, isto tako su zamrsili Irak, isto su bili podijelili Njemačku, itd.


S druge strane, isto tako je London smislio i Haaški sud - da napravi pat poziciju na tzv. "Zapadnom Balkanu". Dakle, još jedna originalna perfidija Londona!


Stari Rimljani su taj politički recept zvali "divide et impera", a u XX. stoljeću se na istoku Europe to zvalo "zakompliciraj, pa vladaj" (naročito Yu-diktator Tito).


Danas imamo najlošiji model demokracije. U njemu je glavni cilj političara da zavade narod, kako bi ga onda oni došli miriti. Točno onako kako to piše gosp. Spectator za današnju Bosnu: "sistematsko proizvođenje konflikata"!


No, srećom, nazire se kraj i anglo-američkom (Kissingerovom, Rockefellerovom i Soroševskom!) bahatom "New world orderu". Svijet je ipak nešto naučio iz Mussolinijevog "Ordine nuovo", iz Hitlerovog "Neue ordnung" i Staljinovog "Velikog brata" /"Le grande frere". Međutim, povijesno klatno se ponovo opasno zanjihalo: nastupilo je novo povijesno doba: cijenu svega toga je prva počela plaćati Amerika (USA) i "Velika Engleska". I neće se ovaj put izvući!


A BiH ? Oni se moraju sami dogovoriti da Bosna bude konfederacija - kao i Švicarska. Jer, da je Alija Izetbegović bio prihvatio vrlo razuman Kutiljierov plan kantonalne Bosne, danas bi bila "Mirna Bosna"!


A to će Ona opet biti samo onda "kada bude i naša i vaša i njihova!" (Ž.Ž.)


U svakom drugom slučaju, "rob će biti onaj koji čeka da ga drugi oslobode"! Zar jedan Karl Bildt da bude oslobodioc Bosne? Glupost!! Zar nije i on u službi „Perfidnog Albiona“!


Ante Rokov Jadrijević

(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: