ponedjeljak, 28. rujna 2009.

Izvrsno, prof. Marko Obućina !

AMAC-Hrvati:


(Prof. Marko Obućina vs Miroslav Tuđman) 28 Rujan 2009


Miroslav Tuđman na Patrijaršijskim jezerima


Kada krvoločni komunisti, među kojima su jugoslovenski (hrvatski?) najgori, nisu u prilici likvidirati neku osobu, kakvog svojega možebitnog protivnika, tada ga prešućuju, ignoriraju. Kao da ga nema.


To je prva faza, potom ide demonizacija kroz njihovu štampu, zatim ide sud ili likvidacija; svejedno.


Jedan od najboljih pisaca XX. stoljeća, sovjetski/ruski pisac Mihail Bulgakov, napisao je remek-djelo svjetske književnosti, roman “Majstor i Margarita”, koji je zasjenio ostalo njegovo književno djelo. U uvodnom dijelu romana, kada se pojavljuju Đavli (Voland i društvo) u komunističkoj Moskvi, ima jedan prizor u parku Patrijaršijska jezera. Na jednoj klupi sjedi mladi pjesnik-komsomolac Bezdomnij i sekretar Udruženja moskovskih pisaca, Berlioz. Pjesnik Bezdomnij je upravo je napisao jedan žestok pamflet u staleškom časopisu moskovskih pisaca protiv Isusa Krista. Kao mlad i napredan pjesnik nada se stanu i pita druga Berlioza mišljenje o svojemu članku protiv Isusa Krista.


Za vrijeme razgovora, kako sam rekao, u parku se muhaju Đavli, na čelu s Volandom, a tu je crni mačak-đavao Behemot. Berlioz prvo malo šuti, zatim kaže: «Da, članak je dobro napisan, napisao si kako je Isus bio lopov, preljubnik, kurvar, pijanica, varalica, lažni prorok itd itd. S te strane nema zamjerke, ali... Članak ti temeljito, u biti, ne valja. Ne valja ti zato što pišući da je Isus bio lopov, preljubnik, kurvar, pijanica, varalica itd itd., povlači zaključak da je Isus postojao. Na taj način si priznao da on postoji. U tomu je grješka, moj druže, treba pisati članak kako Isus nije nikada postojao..., jer za nas - komuniste - Isus nikada nije postojao. On je popovska izmišljotina, kako bi lakše pljačkali radni narod. Eto to je...».


Bezdomnij je ostao zaprepašten činjenicom kako je pogriješio, kako je izgubio stan. Odlazeći sa sastanka, sretne Berlioz đavla Volanda, koji mu u prolazu reče: «Anuška je već prolila ulje». Berlioz se zamisli, ne shvaćajući rečenicu, i pomisli koliko u današnje vrijeme ima pijanih građana. A ovaj mi je i sumnjiv s druge strane, mora da je stranac. Kakva Anuška, kakvo ulje... Iziđe tako Berlioz na ulicu, hoteći ići na tramvaj, kad tamo neka trudbenica, Anuška, vraćajući se iz trgovina, razbila je bocu ulja: Berlioz se okolizne na ulje i padne pod tramvaj koji mu je odsjekao glavu.


* * * * * *


U subotu navečer, na agramerskoj komunističkoj televiziji (tzv HTV), koju prisilom moraju plaćati svi građani (zašto ju ne bi plaćali samo komunisti, jugosloveni, srbi, mesićevci?), vidio sam ankete građana o podršci predsjedničkim kandidatima-komunistima. Popisani (popišani) su svi kandidati, ali nema Miroslava Tuđmana. Čak je na popisu onaj jugosloven-hercegovac, koji se još nije izjasnio, mafiozo Bandić.


Nalazimo se u prvoj fazi: PREŠUĆIVANJE.


Nu! Nije mi jasno misle li oni ozbiljno, to jest smatraju li oni da im je Miroslav Tuđman opasnost. Ne znam. Mislim da ne misle tako jer znaju oni dobro da je sve u njihovim rukama. Njih smeta bilo kakva opozicija njima.


Znaju li oni da Miroslav Tuđman nije nikava opozicija NJIMA. Naime, Mirek je i za EU, i za zločinački NATO, Tuđman je i za haaški sud - kao ONI.


Svaki put kada ga pozovu na onu svoju televiziju, to su rijetki petci, uvijek Miro kaže kako je «hrvatska vojska činila brojne ratne zločina nad srpskim civilima u tzv. Domovinskom ratu». U čemu je to on onda različit od Josipovića Ive, pokojnog Ante, dalmatinskog partizana? Vjerojatno je u pitanju prenešena mržnja s oca na sina. Oca mrze kao osnivača hrvatske države, a dobro znaju da nikakva hrvatska država u tom smislu riječi trenutno ne postoji. Ovo je samo karikatura bivših Jugoslavija. Sve je u njihovim rukama.


Rugaju li se oni? Ne vjerujem, oni su uvijek vrlo ozbiljni! Ili misle da bi Miro Tuđman, eventualnim izborom za predsjednika, mogao nešto promijeniti? Što? Predsjednik nema takve prerogative, a i sumnjam da bi Tuđman Jr htio tako nešto učiniti.


Jesu li čitali Bulgakova? Sumnjam, oni stariji u to vrijeme su čitali Statut KPJ ili romane o Simi Šolaji, Titova Sabrana djela, a Bulgakova su mrzjeli kao sovjetskog disidenta, koji to nije bio.


Oni mlađi u svojoj neukosti, s fondom riječi ne većim od 500 (u kojem su najviše zastupljene fak ju, brend, stejdž, gej, piar, definitivno, super...), nisu ni čuli za Bulgakova.


Mašallah!


Prof. dr. Marko H. Obućina,

Konjsko Brdo


* * * * *


Prošireni komentar: Ante Rokov Jadrijević


Izvrsno, prof. Marko Obućina !


Sviđa mi se ova stvar! Iako sam odlučni simpatizer gosp. Miroslava Tuđmana, ipak mi se kod njega ne sviđa to što se uvijek samo brani, povlači se, umjesto da napada!


Tako će teško pobijediti na predstojećim predsjedničkim izborima! Držim da gosp. Miro Tuđman treba radikaln promijeniti svoju predizbornu retoriku, treba je malo više radikalizirati, jer samo takva retorika pridobiva obične ljude i pobjeđuje na izborima.


Dakako, iznimka je bio gosp. Ivica Račan, ali je taj dio posla za njega odradio američki ambasador William Dale Montgomery, njegove petokolonaške „nevladine udruge“ (njih u ono vrijeme čak 15.000 !!) i njegov „vučji čopor“u domaćim tiskanim medijima, kao i Sorošev “čopor hijena“, uz pomoć Pete kolone u domaćim medijima!


Međutim, opskurni Stipe Mesić je povrh svega toga, iako u svemu drugom krajnje hendikepiran, pobijedio zahvaljujući prije svega svojoj radikalnoj retorici!!


To se moglo i očekivati, jer su njegovi protu-kandidati uglavnom bili cmizdravi (kao dr. Mate Granić) ili previše nejasni ili mlaki, ukratko rečeno - nedovoljno radikalni!


Mudri Francuzi, još od vremena velikog filozofa Schopenhauera, imaju izreku:


"Qui s'excuse, s'accuse"!!.


Upravo to je glavna slabost predizbornih nastupa gosp. Miroslava Tuđmana.


Nadam se da će naš dragi Miro Tuđman pročitati s pažnjom gornji maestralni tekst prof.dr. Marka Obućine i da će se složiti s ovom mojom dobronamjernom kritikom. On mora biti duboko svijestan da su mu najbliži „savjetnici“ ustvari neodlučni slabići ili ulizice – a to je isto što i najveći neprijatelji!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Nema komentara: