utorak, 4. veljače 2014.

Ovakvog se „antifašizma „ ne bi posramio ni Hitlerov Gestapo !




Autor Tihomir Dujmović   


(slijedi oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića: Ovakvog se „antifašizma „ ne bi posramio ni Hitlerov Gestapo !)
 

 U kojoj još zemlji usred štrajka hapse sindikalnog lidera?

Voditelj najžešće oporbene političke tv emisije Velimir Bujanec naprasno je faktički na vrhuncu svoje karijere uhićen, sa optužbama pod šifrom sex&drugs! U pritvoru je proveo punih mjesec dana.

Šef sindikata liječnika koji upravo vodi žilavi i najduži štrajk liječnika u povijesti hrvatske države uhićen je ovih dana, pod optužbom da je prije kakvih ako se ne varam, 17 godina krivotvorio dokumentaciju za svoju invalidninu.

Nikica Gabrić, bivši šef HZZO-a tvrdi da je još prije deset godina imao informaciju na tu temu,

no dr. Babić je uhićen upravo sad, u sred štrajka kojeg baš on i vodi.

Štrajk traje mjesecima, a ovih danas je službeno potvrđeno i da je Babić bio „mjesecima pod istragom". Je li moguće da je koincidencija štrajka koji traje mjesecima i „istrage koja traje mjesecima" slučajna?

Portal Index, kao jedan od najotvorenijih permanentnih kritičara ove vlasti, nakon žestoke svađe sa ministrom financija Linićem navodno je pred stečajem, samo zato jer mu vlast ne dozvoljava oprost dugova kao drugima, nego otplatu duga na rate!

Gdje se to događa: u Nikaragvi? Pinocheovom Čileu? Staroj (i novoj nažalost) Turskoj? Današnjoj Ukrajini?

Ne,  nego u “antifašističkoj” Hrvatskoj!

Naime,ova tri naizgled nepovezana primjera nedvosmisleno asociraju da se stara totalitarna vremena vraćaju na velika vrata!

Jer, Bujanec je ili kriv ili nevin, no što god bila istina on u tom „stanju" nije od jučer. Za sumnje na nedjela znalo se i ranije, pa ipak je uhićen je baš sada, sada kad su mu emisije bile uvjerljivo najgledanije, prenosi ga i danas sedam lokalnih televizija u isto vrijeme!

Zašto ga se ranije nije procesuiralo, uhitilo i rasčistilo sa optužbama? Ako je kršio zakon i ranije zašto ga se ranije nije u tome spriječavalo i kažnjavalo? Nego baš sada na vrhuncu karijere u kojoj nemilosrdno iz emisije u emisiju kao nitko, kritizira ovu vlast!

Sindikalist Babić. Za njega se sada tvrdi da je prije ravno 17 godina krivotvorio dokumente temeljem kojih da je stekao invaliditet. Nikica Gabrić tvrdi da je to znao dok je prije deset godina bio šef HZZO-a, pa je i ta sumnja odležala deset godina u ladicama.

Do kada? Do sada, dakle do trenutka kada Babikć vodi najžilaviji štrajk liječnika koji se danas bore za minimum ponosa i uvjeta rada zadnjim naporima se savladavajući da kolektivno ne napuste zemlju.

Njegov štrajka Milanovićeva Vlada nije uspjela ugušiti čak niti uvođenjem radne obveze (tako nešto liječnici niti u ratu nisu imali!) jer je Ustavni sud reagirao!

Sada bi štrajk mogao biti zaustavljen jer je sindikalni lider u zatvoru!

Hoće li se u drugi štrajkovi ovako zaustavljati?

Inače, štrajk traje već mjesecima, a zanimljivo da se sada i službeno tvrdi da i istraga o Babićevim mogućim kršenjima zakona traju –mjesecima. Da nije istraga započela sa prvim danom štrajka?!!

I to je pravna država? To je evropsko pravosuđe?

Je li to nešto što je bitno drugačije negoli u onim “olovnim godinama” 70-tih i 80-tih? Je li to bitno drugačiji mentalni sklop poimanja pravne države?

 (kraj I. dijela)

Tihomir Dujmović
dnevno.hr

                                               * * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Ovakvog se „antifašizma „ ne bi posramio ni Hitlerov Gestapo !

Ili je ovo neki novi „antifašizam“ Stranke Demagoških Promjena (SDP-a)? Neki novi „antifašizam“ ministra „Slavka Stečajka“ (S-Linića)?

Ili neki novi „antifašizam“ ministra unutarnjih poslova Ranka Rankovića Ostojića, koji sve češće i sve revnosnije ulijeće u ovakve staljinističke racije na sve slobodniju hrvatsku javnost?

Otkud tolika nova nervoza naših komunista iz SDP-SKH ? Je li to zbog one pjesme „Oj drugovi, jel' vam žao, rastanak se primakao!“??.


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., blogger
(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: