subota, 4. siječnja 2014.

Preokret u slučaju Brodosplit: Suspendirani radnici bit će vraćeni na posao uz opomenu pred otkazDnevno.hr/ Preokret u slučaju Brodosplit: Suspendirani radnici bit će vraćeni na posao uz opomenu pred otkaz /03. siječnja 2014.

Autor: Hina/ A.Š.

Preokret u slučaju Brodosplit: Suspendirani radnici bit će vraćeni na posao uz opomenu pred otkaz

(slijedi vrlo oštar komentar Ante Rokova Jadrijevića :  " Bumo vid'li !! )
Dogovoreno je da će Uprava povući odluke o suspenziji sindikalnih povjerenika i radnika koje su danas na snazi, te ih zamijeniti opomenama pred otkaz ugovora o radu, ako Uprava smatra da postoje okolnosti koje bi opravdale takvu odluku, stoji u zaključcima prihvaćenim na sastanku.

Radnici Brodosplita koji su bili suspendirani, bit će vraćeni na posao zajedno sa sindikalnim povjerenicima, potvrdio je večeras predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić, nakon sastanka mirenja između sindikata i Uprave.

Sastanak mirenja sindikata i Uprave Brodosplita održan je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, na poziv ministra Miranda Mrsića.

Također je zaključeno da sindikati osuđuju prosvjed kao i ostale postupke koji su se događali 16. i 17. listopada prošle godine u Brodosplitu, a koji nisu u skladu s aktima poslodavca kao i zakonskim propisima. Riječ je o postupcima nekih zaposlenika Brodosplita, za vrijeme prosvjeda ispred Uprave Brodosplita.

Sindikati podržavaju sve aktivnosti koje Uprava provodi usmjerene na jačanje Brodosplita d.d. i očuvanja radnih mjesta i mjere uprave u provođenju restrukturiranja, ističe se u zakljčcima sa sastanka mirenja.

I sindikat i Uprava suglasni su da je uspostava konstruktivnog socijalnog dijaloga poželjan preduvjet za učinkovito restrukturiranje Brodsplita d.d., zaključeno je.

Autor: Hina/ A.Š.

* * * * * *
Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla


Bumo vid'li !!

Kao stari sindikalac iz Bujskog "Digitrona" (koji je propao poslije mog odlaska (IZGONA) iz te tvornice), i kao stari sindikalac iz brodogradilišta "Viktor Lenac" (koji je prodan Talijanima Trevisanu i Zacchelu i to samo sedam dana nakon mog IZGONA iz tog brodogradilišta, a onda se to brodogradilište strmoglavilo na dno preživljavanja - nekoliko godina zaredom!) upozoravam na slijedeće:

-ovdje se radi o kukavnom sporazumu za SPAŠAVANJE SINDIKALNIH GUZICA !!!

Dakle, vukovi siti, a ovce k'o ovce !!

Živi bili, pa vidjeli !!
Z

Nema komentara: