nedjelja, 1. siječnja 2012.

Novo lice američkog fašizma!

www.novilist.hr/Venezuelski predsjednik iznio novu teoriju zavjere/29. prosinca 2011.

Autor: HINA

Objavljeno: 29. prosinca 2011.

Venezuelski predsjednik iznio novu teoriju zavjere

Chavez: Možda je SAD »izazvao« rak kod latinoameričkih čelnika

(Slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Hugo Chavez i Cristina Kirchner/Foto Reuters

»Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka«, istaknuo je Chavez govoreći o SAD-u, nakon što je otkriveno da argentinska predsjednica Cristina Kirchner boluje od raka štitnjače

CARACAS Venezuelski predsjednik Hugo Chavez izrazio je u srijedu sumnju u postojanje američke »tehnologije« za »izazivanje raka«, dan nakon informacije da argentinska predsjednica Cristina Kirchner boluje od te bolesti.

»Ne bi bilo ništa čudno da su izumili tehnologiju za izazivanje raka«, istaknuo je Chavez govoreći o SAD-u.

Chavez koji tvrdi da se oporavio od tumora u području zdjelice, rekao je da ne želi »iznositi preuranjene optužbe«, ali je istaknuo da je riječ o »neobičnom« nizu pojave karcinoma.

Argentinska predsjednica je u utorak postala peti predsjednik ili bivši predsjednik neke južnoameričke države koji je zadnjih godina obolio od raka, nakon Brazilaca Luiza Inacia Lule da Silve i Dilme Roussef, Paragvajca Fernanda Luga i Venezuelca Huga Chaveza.

»To je čudno«, istaknuo je Chavez, dodavši da će se tajna te bolesti možda »otkriti za 50 godina«.

Chavez je napomenuo da su znanstvenici koje je angažirala američka vlada zarazili gvatemalske zatvorenike sifilisom i drugim bolestima 40-ih godina, te da je to otkriveno tek prošle godine.kraj teksta

* * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Novo lice američkog fašizma!

Jasno je da američka CIA i DEA ne miruju! Čak ni nakon više od 15 godina od perverznog 'Daytonskog mira' američke Židovke Madeleine Albright i američkog Židova Richarda Holbrooke-a u poznu jesen 1995.g.,, zbog kojeg su tvrdoglavi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i njegov pobjednički ministar obrane Gojko Šušak nažalost morali platiti glavom svoj hrvatski patriotizam.

I njima su CIA i DEA podmetnuti rak, od kojih su nešto kasnije - kroz 2 godinu ili 3 godine i umrli.

No, njihovo svjetlo slobode je ubrzo obasjalo i mnoge latinoameričke narode, koji su se iznenada trgnuli iz letargije, a čije su nove Vođe povele svoje narode i Države putem oslobođenja od američkog fašizma, koji se – nažalost - potpuno otrgnuo ispod svih republikanskih i državnih kontrola USA.

Jednom stečena apsolutna vlast nad USA, zaludila je judeomasonerijski i Zionistički vrh, i odnosno ZOG-Nadvladu USA, ludilo vlasti je savladalo sve unutarnje otpore među ostalim nedovoljno osvještenim i neopreznim Židovima u USA, te su recept ubojstva dr. Franje Tuđmana i njegovog pobjedničkog ministra obrane Gojka Šuška uskoro malo-po-malo počeli planirati upotrijebiti i protiv sve neposlušnijih narodnih režima Južne Amerike.

Tako je prvi na red došao novi venezuelski predsjednik Hugo Chavez, a onda i najusješniji od svih – brazilski predsjednik Luizo Inacio Lula da Silva. A nakon završetka njegovog posljednjeg predsjedničkog mandata – i njegova nasljednica,bivša revolucionarna aktivistica Dilma Roussef!

Nekako paralelno je iznanada umro liberta-rni argentinski predsjednik Kirchner, pa je Damoklov mač CIA-e zasjekao u vrat njegove supruge i nove argentinske predsjednice Cristine Kirchner.

Dakle, ništa se nije dogodilo slučajno! Najprije Hugo Chavez, zatim Luiz Inacio Lula da Silva i Dilma Roussef, te Paragvajac Fernando Lugo i na kraju Cristina Kirchner, koja se posljednja razbolila od raka štitnjače.

Ako je sve to nekome sasvim slučajno, taj je ili debil ili imbecil ili idiot! Takvi nemaju što tražiti na mojim blogovima.

Ante Rokov Jadrijević, dipl.ing.

Vrući simpatizer latinoameričke 'Teologije oslobođenja'

P.S.: pojavu 'Rađanja američkog fašizma' opisao sam na svom trećem blogu 'Semper Paratus Prometheus' prije devet i pol godina, a za podsjetnik objavljujem ga u prilogu.

* * * * * *

četvrtak, 10. rujna 2009.

RAĐANJE AMERIČKOG FAŠIZMA

Ante Rokov Jadrijević, publicist, Pula 13.list.2002.g.

Uredništvu hrvatskog «Fokusa» Komu Treba:

RAĐANJE AMERIČKOG FAŠIZMA

Američki predsjednik George Bush Jr. već duže vrijeme žestoko siluje svjetsko javno mnijenje, pokušavajući mu podvaliti da je Saddam Husein i njegov Iraq danas najveća prijetnja svjetskom miru. No, što se on sve više pjeni (kao tipično neotesano teksaško derište!), to mu svjetsko javno mnijenje sve manje vjeruje. Svjetsko javno mnijenje, naime, nije glupo, a to danas - kakvog li iznenađenja! – pokazuju čak i «New York Times» i njemu vrlo «srodni» «Washington Post»; dakle stvar je otišla predaleko i po njihovoj prosudbi!

Svijet sve više shvaća da je «Operacija Twin Towers» bila velika Bushova podvala, nešto u stilu «Paljevine Reichstaga», koja mu je odriješila ruke za početak nove trke u naoružanju, novo preuređenje geopolitičke karte svijeta i novi oružani pohod na arapsku naftu.

Bush i njegova nova ZOG-Vlada nam ponovo pokušavaju baciti prašinu u oči o tobožnjoj prijetnji Iraqa svjetskom miru, samo zato da bi odvukli pažnju svjetske javnosti od fašističkih zločina generala Ariela Sharona i izraelske soldateske nad Palestincima.

Međutim, svijet sve manje nasjeda njihovim propagandnim trikovima i lažima, jer zna da je glavni problem današnjeg Izraela agresivna politika građenja novih židovskih naselja na arapskim područjima Palestine, a sve u cilju stvaranja «Velikog Izraela»!

U velikoj mjeri je u pravu netom smjenjena njemačka ministrica Herta Daeubler Gmelin kada američkog predsjednika Georgea Busha uspoređuje s Hitlerom, ali bi bilo bolje progovoriti o rađanju američkog fašizma, jer bi to bilo mnogo bliže činjeničnom stanju stvari. Naime, kod Busha i njegove nove ZOG-Vlade nema elemenata nacizma, a ni rasizma, ali su svi elementi fašizma na broju! Već i po najprostijoj definiciji fašizma, onoj Klaićevoj, «fašizam je vladavina reakcionarnih i imperijalističkih predstavnika krupnog kapitala, vlasnika tvornica oružja, velikih banaka i veleposjednika». Dakle, sve je tu na broju!!

Prvo, sam Bush je reakcionar par excellence! Drugo, postojanje američkog imperijalizma nikome više ne treba dokazivati, primjera je na pretek, a i njegova prošlost je vrlo duga! Treće, da Amerikom već preko sto godina (s rijetkim izuzecima) vlada krupni kapital, to je jasno kao dan! Uostalom, evo jedne sjajne konstatacije jednog čitatelja «Newsweek-a» od prije više od dvadeset godina: «What are american elections? Rich guys birthsdays party!»! («američki izbori su isto što i rođendan bogate djece!».

Nažalost je Amerika, nedavnim izborom teksaškog naftaškog «bogatog dečka» Georgea Busha za svog predsjednika, još jednom potvrdila to pravilo.

Četvrto, vojno-industrijski lobby je u Americi najjači i najutjecajnij lobby. On je najzainteresiraniji za izazivanje ratova širom zemljinog globusa, a samo u prvih šest mjeseci crne 2001.g. njegove naručbe i prodaja oružja su se bile smanjile za polovicu! Njima je, dakle, dobro došao jedan Osama Bin Laden – kao naručen!

Peto, da Amerikom ustvari vlada krupni bankarski kapital, ni to više nikom nije nepoznato! On podmićuje sve i svakog, on financira predsjedničke predizborne kampanje, on putem svog MMF-a i svoje Svjetske banke ucjenjuje i timari sav ostali svijet: nameće svoje monetarne diktate čak i jednom Japanu!

Dakle, Bushova ZOG-Vlada danas već sasvim otvoreno rađa američki fašizam! Povjest se opet počela ponavljati. Sam Bush uopće ne skriva da je on taj novi svjetski «zločesti dečko» i da je novi «Čovjek opasnih namjera». No, nemojmo se prevariti! Pazimo da od jednog čovjeka ne vidimo šumu!

Nismo li 1. listopada ove godine (2002.) čuli vrlo važnu i prevažnu vijest, citiram: «Predsjednik Bush je sinoć u Kongresu potpisao zakon o proglašenju Jeruzalema glavnim gradom Izraela, unatoč svom javnom protivljenju, izjavljujući da se Kongres miješa u njegova ustavne ovlasti da sam formulira vanjsku politiku SAD».

Dakle, tko manipulira američkim Kongresom, kao najvišim zakonodavnim tijelom SAD? Tko i zašto manipulira predsjednikom Bushom juniorom? Tko ga i čime ucjenjuje?

Valja se ponovo prisjetiti mladog američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyija! I njega je vojno-industrijski lobby ucjenjivao, te je najprije morao narediti vojnu akciju u «zalivu svinja» na Kubi, a malo potom i početi vojnu intervenciju u Vijetnamu. A budući da je to Kennedy radio vrlo nevoljko i odugovlačeći, ZNA SE, zna se tko ga je ubio.

A ista američka polu-tajna služba, koja je pripremala Mohamada Attu i njegove arapske kamikaze na «Twin Towers», i koja se nakon toga pravdala da nije mogla naći suradnike koji znaju arapski jezik (?!!), unatoč svom godišnjem budžetu od oko 500 milijuna dolara, organizirala je i atentat na Kennedyija!

Povjest se, dakle, ponavlja! Predsjednik Bush će morati krenuti putem predsjednika Lyndona Johnsona, ili ga više neće biti. Ponovo rođeni američki fašizam je gladan novih ratova i mora ga se nahraniti. Povratka nema. A što se više penješ, grane su sve tanje.

Zaključak?

Predsjednik Bush danas odvlači pažnju svjetske javnosti od generala Sharona i pokušava je preusmjeriti na Saddama Huseina i njegov Iraq. U tome mu najspremnije pomažu Anglo-cionisti iz Londona (koji u svojoj šaci drže Tonnyija Blaira).

Ništa slučajno. O tome smo mogli puno pročitati u Engdahlovoj knjizi «Stoljeće rata». Razlog zašto je stvoren, odnosno obnovljen Izrael jasan je: da čuva britanske putove prema «britanskom jezeru», odnosno Perzijskom, odnosno Arapskom zalivu. Židovi su ponovo gurnuti u još jedan krvavi koloplet sudbine, na čijem kraju ih vjerovatno čeka neki novi «Egzodus». Jesu li se oni u stanju oduprijeti tom novom usudu? Jesu li se oni u stanju oduprijeti varljivom snu o stvaranju «Velikog Izraela», odnosno svom i američkom fašizmu?

Nadajmo se da jesu. Najnoviji obrat u pisanju pro-židovskih «New York Times-a» i «Washington posta», koji su vrlo odrešito počeli razarati Bushovo zamagljivanje vanjske i unutarnje politike, njegovih providnih optužbi protiv Iraqa, njegovih plitkih optužbi protiv novih država koje navodno čine novu «Devil's empire», i t.d., pokazuje da se «Sjajni Židovi» ni ovaj put neće dati! Oni bi, spašavajući svoj narod, mogli ponovo spasiti svijet!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

SEMPER PARATUS CROATIAE0 komentari

Nema komentara: