utorak, 24. siječnja 2012.

Sve je lažno u ministra Freda Matića

e-mail/Ukazanje Gospe u uredu Ministra branitelja/Date: 21.1.2012 23:56:02

Za:
 

Kopija:
Niko Mulanović
Ante Rokov Jadrijević

-------Original Message-------


Autor M. Holjevac on 21 Siječanj 2012.

Ukazanje Gospe u uredu Ministra branitelja

                   (slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića)
                      Sve je lažno u ministra Freda Matića

Haleluja! Praise the lord! Mogu hodati!
Varalice - nadriliječnici na divljem zapadu bi obično imali suradnika u publici, koji bi glumio teškog invalida, skeptičnog prema lijeku koji doktor prodaje, popio bi malo tog čudesnog
lijeka koji liječi sve bolesti (obično zašećerene vode) a potom bi čudesno ozdravio.

Sličnu praksu ima i Fred Matić.

Ovaj ratni vukovarski heroj je nedavno postao ministar, i suočio se s nekoliko neugodnih pitanja od strane bivših suboraca. Naime, Fred Matić se stavio u službu jedne politike, kojoj su branitelji kao organizirana politička snaga prilično smetali, a da biste ih denuncirali treba vam netko njihov, netko iznutra. Fred Matić je jedan od najzaslužnijih za to da se danas branitelje u javnosti percipira kao lupeže koji žive od lažnih privilegija.
Malo nezgodno je jedino to da je upravo Matić evidentan primjer čovjeka koji je nezasluženo stekao privilegije - stigavši na domak generalskog čina sa samo dva mjeseca u obrani grada, dodavši si četiri mjeseca ratovanja u registar, predstavivši se kao dragovoljac iako brojni Vukovarci tvrde da je mobiliziran ali, najviše, time što je na nejasan način stekao invalidnost od 80%, a 2000. je proglašen 100% nesposobnim za rad.

I baš kad su krenula neugodna pitanja poput toga kako netko tko je 100% nesposoban za rad kao razrednik razredne nastave i temeljem toga prima nemalu invalidsku mirovinu ipak može raditi i to na mnogo zahtjevnijem ministarskom mjestu,

 i kako netko može biti 80% HRVI bez da je dobio ogrebotinu u ratu
,

te kako netko s PTPSP-om - tko dakle ne smije imati ni pištolj - smije voditi vojsku u ratu,

dolazi do čudesnog ozdravljenja. Fred je tražio da mu se ukine invalidnost, jer se - osjeća bolje!

"U tome mi je uvelike pomogao moj tadašnji angažman u Uredu predsjednika", kaže Fred.


"Naime, nakon godinu i pol dana rada, osjećao sam se korisnim, normalnim građaninom, a ne bolesnikom, pa sam, sukladno zakonu, najprije obavio liječnički pregled i potom izišao pred povjerenstvo, koje je potvrdilo da postoje opravdani razlozi da se moja invalidnost s 80 posto smanji na 50 posto"

Mi smo mislili da o nečijoj invalidnosti odlučuju liječnici i komisije, no u Fredovom slučaju o Fredovoj invalidnosti odlučuje - Fred sam!
Možda danas – sutra onaj famozni Brievik ustanovi da se osjeća bolje i da više ne boluje od paranoidne shizofrenije pa ga puste iz ludnice.

Prva Fredova knjiga se zvala "Ništa lažno", a druga će se vjerojatno zvati "Kako sam kao prvi čovjek u povijesti izliječen od PTSP-a", ili možda "PTSP for dummies".

PTSP je naime kronično stanje, a ne akutna bolest - upravo se zato temeljem nje može dobiti invalidnost.
Za sad nije poznato je li Fred pohodio Međugorje, Fatimu, ili neko drugo mjesto na kom dolazi do čudesnih izliječenja, ali sad bar znamo recept kako se moće izliječiti PTSP. Dovoljno je postaviti nekog za dobro plaćenog savjetnika predsjednika ili ministra, i odmah dolazi do čudesnog ozdravljenja u srazu između mogućnosti gubitka ministarske plaće i ipak nešto manje mirovine.

Fred je ovim visoko moralnim činom postao heroj dijela nacije,

i sigurni smo, da je u ratu izgubio ruku ili nogu, izrasla bi mu nova, jer on ne želi biti na teret proračunu.

Poslovi ispod ministarske razine ne dolaze u obzir, jer se Fred nije osjećao tako korisnim i potrebnim dok je radio u vojsci, pa je naglo 2000. dobio PTSP i otišao u mirovinu kao 100% radno nespsosoban.
Medicinska struka se za sad nije očitovala o ovom čudu – naime o tome kakve su šanse za ozdravljenje od PTSP-a i to bez ikakve terapije.

Nejasno je i temeljem čega je imao 80% invaliditeta, kad je na PTSP po zakonu moguće dobiti najviše 60%,

a i temeljem čega mu je ostalo 50% - prije je bio lud kao šiba, a sad je samo umjereno munjen?

Ne samo da je tim čudom ravnim ukazanju Gospe uspio popraviti štetu,

nego je to uspio pretvoriti u visoko moralni čin jednog "heroja" DR.

Očekujemo da će sad potezom pera naprasno ozdraviti i nekoliko desetaka tisuća branitelja, koji, doduše nisu imali mirovinu poput Freda. I koji su stvarno i ranjavani u ratu.
                                             * * * * * *

Hoće li itko postaviti pitanje Fredu zašto je do sad primao mirovinu ako je bio zdrav i sposoban za rad?
Kasno, jer se uvijek može vaditi na to da je eto bio bolestan, ali je "čudesno" ozdravio. Oni koji puše priču o ozdravljenju od PTSP-a su naivniji od francuske sobarice –

Fred je upravo od onih lažnih invalida protiv kojih je cijela hajka, kojoj je on na čelu, ali sad je bitno otežano dokazivanje toga.
No odvratnije od samog Freda su reakcije nekih medija.

Ovo je, primjerice, dostojno Sjeverne Koreje. Zanimljivo da je taj isti portal svojevremeno jedini intervju s Jadrankom Kosor, u kom joj novinar nije agresivno grizao noge, proglasio vrhuncem ulizivačkog novinarstva, iako se radilo o intervjuu koji nije bio ulizivački nego tek kulturan i pristojan.

No, ako ovo nije patetično i bijedno ulizivanje, onda ne znam što jest. Možda su bijedniji jedino komentari čitatelja ispod teksta. Ili smo svi mi postali pomalo francuske sobarice?

Ukoliko je Fred godinama koristio invalidsku mirovinu, a zapravo je bio zdrav, onda mu je mjesto u zatvoru. U protivnom, ispast će da je on 30% manje lud otkad je postao ministar, a mi svi ostali 100% više gregori.

Ovo, za one koji imaju mozak, samo potvrđuje ono što Fredovi ratni drugovi tvrde za njega: lažni invalid DR i lažni dragovoljac, ali pravi demagog i politikant i lovac na privilegije.

A neki kažu, i pravi cinkraroš u zarobljeništvu.

Fizzit,net

                                          * * * * * *

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Sve je lažno u ministra Freda Matića

Kupio sam i pročitao knjigu 'NIŠTA LAŽNO' gosp. Predraga Matića – Freda u prvoj polovici mjeseca svibnja/maja 2003.g. dok sam bio profesor u Tehničkoj školi Pula. Već od prvih stranica nešto mi je bilo sumnjivo u toj knjizi. Recimo na stranicama 26.,41., 42., 46. i 53. Naime, tek na stranici 53. konačno sam saznao kada je dotični godpodin Matić priključio pravim hrvatskim braniteljima i to na njemu nedalekoj Trpinjskoj cesti – to je bilo tek 4. listopada/ oktobra 1991.g. Dakle, nakon više od 40-tak dana od početka Bitke za obranu Vukovara.
Na kasnijim stranicama on vrlo ružno govori o svom zapovjedniku Mirku Brekalu (na str.57., 66. i 67.).

A tek njegovi opisi kako je on NAVODNO svojim zoljama uništio čak osam neprijeteljskih tenkova!?? To je najobičnije amatersko prepričavanje tuđih priča i to vrlo, vrlo neuvjerljivo!

Mnogo zanimljivije je ono što sam više puta pročitao na meni prijateljskom portalu www.Dragovoljac.com i to najčešće iz pera naše drage 'Hrvatice'. Naime, priča o Predragu Matiću – Fredu glasi kako je on bio skoro prinudno mobiliziran, izvučen iz jednog podruma u Borovo Naselju, a ne dragovoljac Domovinskog rata u Vukovaru, te da nema nijednog svjedoka koji bi potvrdio da je on uništio makar i jedan neprijateljski tenk!

Jedan poznati vukovarski branitelj je jasno i razgovjetno pisao o tome kako je kod Predraga Matića – Freda:  'SVE JE LAŽNO KOD PREDRAGA MATIĆA – FREDA !!'.

Iz tog zornog kuta lakše je shvatiti kako je Predrag Matić – Fred od našeg bivšeg Ciganina Predsjednika Stipe Mesića dobio čin brigadira HV-a i kako je dobio visoko mjesto u ministarstvu obrane, te kako je to isto dobio i od ovog novog Ka-Ka Predsjednika YU-sipovića, da bi nedavno dobio i položaj ministra branitelja u novoj Vladi gosp. Zorana Milanovića!

Shame on all of You !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,
dragovoljac Domovinskog rata



Nema komentara: