srijeda, 28. rujna 2011.

Chomsky: Kriminal Wall Streeta već 30 godina prolazi nekažnjeno

Business.hr/Noam Chomsky: Kriminal Wall Streeta već 30 godina.../ 27. rujna 2011

Noam Chomsky podržao prosvjede na Wall Streetu

Chomsky: Kriminal Wall Streeta

već 30 godina prolazi nekažnjeno


Jedan od najpoznatijih američkih i svjetskih intelektualaca

profesor Noam Chomsky dao je podršku organizatorima

prosvjeda na Wall Streetu, prenosi magazin Reflections

on a Revolution (ROAR).



"Svatko tko ima otvorene oči zna da je kriminal Wall Streeta - financijskih institucija općenito - prouzročio veliku štetu ljudima u Sjedinjenim Američkim Državama (i svijetu).

I također bi trebali znati da se to događa više od 30 godina, za vrijeme kojih se njihova moć u gospodarstvu i politici radikalno povećala“, napisao je Chomsky.

Dodao je kako oni također obavljaju te prljave aktivnosti gotovo potpuno nekažnjeno.

Hrabri i časni prosvjedi u tijeku na Wall Streetu trebali bi poslužiti da ova nesreća izazove pozornost javnosti, te dovesti do predanih napora da se ista prevlada i usmjeri društvo na zdraviji put", napisao je Chomsky u poruci podrške koju je poslao organizatorima prosvjeda.

Prosvjeduje se već 11 dana.

Prosvjednici već jedanesti dan zaredom kampiraju na njujorškom Wall Streetu, stvarajući probleme zaposlenicima i turistima koji razgledaju čuveno sjedište Njujorške burze. Stotine prosvjednika najavljuju da će ostati na Wall Streetu dok god to bude potrebno da bi se ispunili njihovi široko definirani zahtjevi.

Prosvjed je usmjeren protiv čelnika financijske industrije koje ogorčeni Amerikanci drže glavnim krivcima za recesiju, posrnuli životni standard milijuna sugrađana te rastuću nejednakost zbog koje većina postaje sve siromašnija na račun enormno bogatog malog postotka stanovništva.

Redakcija Business.hr

Nema komentara: