utorak, 27. rujna 2011.

'OPROST SVIMA, A NE SAMO ČETNICIMA !'


Dragovoljac.com/Diana Majhen/Burn in hell/ Petak, 23 Rujan 2011 19:24

Diana Majhen

'OPROST SVIMA, A NE SAMO ČETNICIMA !'


Vijest kako je hrvatski branitelj Veljko Marić osudjen na 12 godina zatvora u Srbiji nikog pametnog nije iznenadila, iako nada umire posljednja. Pa što smo drugo od četnika i mogli očekivati?

Svakog tko je branio Hrvatsku od njihovih koljačkih hordi osudili bi na isto, ili više, samo da ga se dokopaju. To je činjenica, toga smo uglavnom svi svjesni i ne predstavlja ništa novo.

No, druga strana medalje je i te kako alarmantna i na nju se mora reagirati. A ta druga strana medalje nekako se čini savršeno proporcionalna onoj prvoj. Riječ je o postupcima Vlade koja se naziva hrvatskom, precednika koji se naziva hrvatskim, kao i crvene oporbe koja se isto tako naziva.

Jučer je, prema mojim informacijama, ministar Bošnjaković na sastanku sa predstavnicima udruga izjavio kako su uspjeli da se Marić premjesti u drugu ćeliju i kako je hrvatska Vlada učinila sve što je mogla. Za nevjerovati!

Potrebno je pod hitno uputiti zahtjev Vladi, opoziciji i precedniku kojim bi tražili kako više ništa ne čine za nas. Od kako se 'zauzimaju' za nas, broj utamničenih branitelja povećava se iz dana u dan, kao i broj optužnica, što gotovih, što u pripremi.

Haaški istražitelji nisu prestali hodočastiti Hrvatskom, što bez blagoslova navedenih nikako ne bi mogli. Evo je sada na potezu Zapadna Slavonija te ispitivanje 81. Gardijske bojne, Kumova i ostalih. Sve se to od javnosti taji. Kao što se računa kako narod nije dobro shvatio ono kako će se od Haaga preuzimati dokazi i isti upotrebljavati u procesima našim braniteljima koji će se voditi ovdje, u Hrvatskoj.

A optužnice koje je Srbija podigla protiv 40 hrvatskih branitelja vjerojatno nikada ne bi ni ugledale svjetlo dana, da Vekić nije sazvao konferenciju za tisak u kojoj je to obznanio.

Na udaru su, naravno, hrvatski dragovoljci. Oni, koji su prvi i dragovoljno uzeli puške u ruke i stali u obranu Hrvatske. Zato, što je to ono najbolje što Hrvatska ima. To su ljudi, koji nisu čekali nikakav mobilizacijski poziv pa da se odazovu, nego su vodjeni ljubavlju prema svojoj Domovini i svom narodu, samoinicijativno stali u obranu iste. Budimo realni, koliko je devedesete doista bilo dragovoljaca? Sigurno manje od 50 000. Kao realna brojka u većini slučajeva uzima se brojka od cca 35 000. Uvijek mi je na pameti izjava našeg prijatelja Damira Markuša-Kutine, koji je izgovorio sada već legendarnu rečenicu: 'Ni devedesetih nije bila neka gužva'.

I doista, nije.

Dobar dio tih naših dragovoljaca nikada se nije vratio iz rata. Neki su se vratili potpuno psihički uništeni, neki kao teški invalidi. Za nekima se još traga. Veliki broj je digao ruku na sebe, jer više nije mogao gledati u što im se država pretvorila. A dio je pozatvaran.

Sada se očito pristupa završnoj fazi, a to je 'čistka' onih koji su, na nesreću vladajućih, još uvijek živi, zdravi i ne žele šutjeti.

Kako bi se ovaj perverzni naum mogao ostvariti, potrebno je skloniti sve one koji se tome protive. A savršeno je logično za pretpostaviti, kako su najopasniji upravo oni, koji su prvi ustali protiv tog 'bratstva i jedinstva' koje je godinama tlačilo hrvatski narod.

Mi svakih par desetljeća izgubimo najvrjednije ljude, najveće hrvatske patriote. Slučajnost? Nisam baš sklona povjerovati u to. To mu više dodje kao selekcija kako u našoj zemlji ne bi ostalo previše onih kojima je do Hrvatske doista stalo. Jugoslaveni, podrumaši, četnici, sve to mirno živi u Hrvatskoj. Samo hrvatski domoljubi ne.

A što rade oni koji obnašaju vlast u Hrvatskoj?

Kada uspiju proviriti iz stražnjica EU moćnika, ljubakaju se sa Srbijom ili šetaju Tadića Ovčarom. Ni na pamet im ne pada odgovoriti Srbiji istom mjerom, a i te kako se može. Bar je naša zemlja prepuna četnika koji njome slobodno šeću, uglavnom zahvaljujući aboliciji.

Nikakav problem ne bi bio preimenovati optužnice tim četnicima iz oružane pobune u ratne zločine, jer su doista i činili ratne zločine, za što postoje dokazi.

Ne može se?

Ma i te kako se može!

Bar se može kada su u pitanju hrvatski branitelji. Prisjetimo se što su uradili pripadniku Tigrova Dejanu Miliću, te kako su mu prekvalificirali optužnicu kako bi mu mogli ponovno suditi.

A sigurno on nije jedini. Pa, ako se može hrvatskim braniteljima, onda se valjda može i četnicima. I za promjenu, napuniti hrvatske zatvore tim aboliranim, tako da hrvatski branitelji mogu bar malo odahnuti izmedju hapšenja.

E, ali za tako nešto, potrebno je imati hrvatsku Vladu, koja brine o Hrvatima, koja shvaća kako je tu da bi radila za dobrobit Hrvata, a ne EU ili četnika.

Mi tako nešto nemamo. Mi imamo prodavače magle koji na žalost tu maglu uspješno već godinama prodaju hrvatskom narodu, dok mu istovremeno zabijaju nož u ledja.

A moj jadni narod nikako ne može shvatiti kako hodanje s nožem u ledjima nije nešto normalno, nešto što se mora, nego kako bi se svaki zdrav i normalan čovjek gledao tog noža što prije riješiti kako bi mogao ozdraviti.

I tako, ne bih se nikako složila s ministrom Bošnjakovićem kako je hrvatska Vlada učinila sve što je mogla.

Postoji nešto što zaista možete učiniti za nas:

Gonite se, bando prodana, izdajnička i pokvarena, primite se pod ruke i otplovite ili u Srbiju ili u EU. Ostavite nam našu zemlju za koju niste vi ratovali, niste vi ginuli i za koju vas i nije briga. Nemojte zaboraviti sa sobom povesti i kvazi-opoziciju te sve vaše poslušnike, koji su nekada bili ljudi, a danas samo lutke na vašem koncu.

Ostavite nam našu Hrvatsku, oslobodjenu od lopova, izdajnika i prodanih duša.

Za takvu se Hrvatsku umiralo, za Hrvatsku bez vas.

Koliko ćemo puta morati umrijeti kako bi takvu Hrvatsku dobili?

Diana Majhen

Komentari (samo nekoliko odabranih – od ukupno 21)

#21 Ante Rokov Jadrijević 2011-09-27 02:03

Najbolji odgovor na ovaj sjajan tekst gospođe Diane pročitao sam sinoć u Večernjem listu od četvrtka 24. rujna ove 2011.g., autora Tihomira Dujmovića: 'Hrvatska se odupire besprizornim podvalama tek kad je na red došao Šeks'.
Taj teksta upravo se spremam objaviti (makar i u tri sata danas ujutro!) na svom blogu 'Semper Paratus Craotiae', a preporučujem ga i svima Vama!

Ante Rokov Jadrijević,
Brtonigla, Istra

Citat

+11 #15 From hell to cell 2011-09-24 12:43

Citat Logika:

Na popisu je i Šeks ,što je višestruko povoljno za branitelje .Braneći svoje dupe ,morati će konačno braniti dignitet domovinskog rata i ostale sa ovoga popisa . Biti će zanimljivo vidjeti, kako će se on izvući od iste optužnice ,a po kojoj Branimir Glavaš danas "leži" BiH .+8 #12 Mate 2011-09-24 09:07

Nadam se samo da je VEĆINA napokon shvatila sa kakvim neprijateljem imamo posla. Isto tako se nadam, a i vjerujem da vodstvo i članstvo ABH u čijem sastavu su hrvatski branitelji i bivši državni službenici imaju snage i mudrosti za rješenjem ovog stanja u NAŠOJ HRVATSKOJ DRŽAVI za koje me nitko ne može razuvjeriti da nije izvanredno stanje ( i to već duže vremena .. još i prije datuma 15.4). O zajedništvu u koje sam vjerovao i prije, vjerujem sada još i više jer sam se imao prilike i sam osobno uvjeriti da se zaista nešto dogodilo nakon tog datuma, a to je ona očita podjeljenost na nas i njih.

Njima smetaju hrvatska obilježja i simboli, njihove priče su o svemu samo ne o pravom uzroku problema u državi jer su i sami pripadnici tog miljea; oni zaista dolaze na odmor ali ne da bi uživali u miru već da pokažu kako i dalje dobro zarađuju i kako su u trendovima evropskim i svjetskim .. kako su hoh i nobl; njih ne zanimaju izručenja, zatvaranja i progoni hrvatskih branitelja jer su njihovi na vlasti; ne zanimaju ih ni problemi u gospodarstvu jer njihovi (a i sami oni) uvoze što god im se sprdne; ne zanimaju ih valutne klauzule jer njihovi ih stručnjaci štite svojim zakonima, revizorima i pravnim stručnjacima .... ne boje se oni mračnih ulica jer su to njihovi koji su za takve poslove zaduženi od '45 .. ne boje se ni raznih Dragana Paravanja ni ostalih četnika jer zna i Dragan i ostali mu jataci orjunaški na koga je otvorena sezona lova i za koga se ne odgovara.

Djeca su im zaposlena svuda i svagdje, ide se po gay-paradama i partija na Zrču pa ako malo i dila to je eto mladenačka ludost to svi prolaze; snimaju se sapunice i filmovi o Titu uz naravno prijatelje glumce iz Srbije jer to su bile zlatne godine šugoslavenske rock scene ... ide se po brenama i bajagama.

Ma koji narod i nacija kad su oni prije svega građani svjeta, demokrati i širitelji slobode .. brinu se o psima i jelenima i važnija im je sudbina neke "zanemarene" životinje nego ljudskog bića.

Oni su naša suprotnost i postoje kao što i mi postojimo .. nisu većina iako se zbog snage medija tako čini.

Ovo je NAŠA DRŽAVA i NITKO nam nema pravo reći, prozvati nas ili osporiti konačno oslobađanje od ovog zadnjeg komunističkog utočišta u svijetu!

Citat

+15 #11 Ante Rokov Jadrijević 2011-09-24 00:33

Bravo gospođo Diana!

Podsjetio bih one koji su bili na našim prosvjedima na Trgu bana Jelačića - na onaj moj transparent: 'OPROST SVIMA, A NE SAMO ČETNICIMA !'. I onaj drugi: 'DOLJE UDBOFAŠIZAM S PANTOVČAKA !.

Ne razumijem zašto još oklijevamo da stvari nazovemo njihovim pravim imenom?
Državu nam razaraju ostarjela Staljinova kopilad i njihova Udbo-komunička kopilad, a mi šutke i pasivno sjedimo po svojim kućama. Sramota!

Srećom, Diana, Vi ste jedan dragocjen izuzetak od toga. I zato Vas svi iznimno poštujemo! Hvala Vam i za ovaj maestralan tekst!

Ante Rokov Jadrijević
Brtonigla, Istra

Citat

+12 #10 Logika 2011-09-23 23:52

Na popisu je i Šeks ,što je višestruko povoljno za branitelje .Braneći svoje dupe ,morati će konačno braniti dignitet domovinskog rata i ostale sa ovoga popisa . Biti će zanimljivo vidjeti, kako će se on izvući od iste optužnice ,a po kojoj Branimir Glavaš danas "leži" BiH .

Citat

+17 #9 Jedino Hrvatska 2011-09-23 23:05

Ove najnovije optužnice koje su stigle iz Srbije direktna su posljedica sporazuma potpisanog u Zagrebu 13. studenoga 2006. godine između glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića i tužitelja za ratne zločine Republike Srbije Vladimira Vukčevića, kojim se Srbiji prepušta progon hrvatskih branitelja zbog navodnih kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, ustvari zbog "zločina" obrane Domovine.

Stoga ovo Jacino medijsko prenamaganje o potrebi donošenja zakona kojim će se van snage stavit ništavnima svi akti pravosudnih tijela i vojnih sudova bivše JNA, te bivše propale države, spada u sferu predizborne retorike.

Jedina "dvojba" koja ostaje za nas domoljube, jest, da li ćemo svojom neslogom i jalom dozvolit na skorim parlamentarnim izborima pobjedu unionističkih snaga iz Saveza za Eu-Yu i time operacionalizaciju ovog sporazuma državnih odvjetništava Republike Hrvatske i Republike Srbije kroz ove najnovije optužnice podignute protiv hrvatskih branitelja Vukovara, ili ćemo na izborima osvojit vlast i u Hrvatskom državnom saboru poništit ovaj sramotni sporazum kojim je ustvari derogirana saborska odluka od 08.10.1991. godine o raskidanje svih državno-pravnih sveza s bivšom Jugoslavijom.

Citat

#10 Logika 2011-09-23 23:52

Na popisu je i Šeks ,što je višestruko povoljno za branitelje .Braneći svoje dupe ,morati će konačno braniti dignitet domovinskog rata i ostale sa ovoga popisa . Biti će zanimljivo vidjeti, kako će se on izvući od iste optužnice ,a po kojoj Branimir Glavaš danas "leži" BiH .

Citat

Nema komentara: