utorak, 11. svibnja 2010.

Treba nam "Trg ŽRTAVA Maršala Tita"!


AMAC-Hrvati.com/ Uvodni govor Ante Belje na prosvjednom skupu 'Kruga za trg'

Nedjelja, 09 Svibanj 2010


Komentar Ante Rokova Jadrijevića


Ne treba nam "Kazališni trg", nego ...


.....nego nam treba "Trg ŽRTAVA Maršala Tita"!


Tako sam pisao prije šest godina u našem hrvatskom "Fokusu", tako i danas držim!!


I ne treba nam "Trg žrtava fašizma", nego i/ili "Trg žrtava komunizma"! I to sam pisao prije šest godina.


A gosp. Ante Beljo (poznajemo se, zar ne?!), molim Vas lijepo: ostavite na miru partizanske generale Peku Dapčevića i Koču Popovića! Oni su bili španski borci - ako to ne znate! Već to bi bilo dovoljno da ih se poštuje! Uostalom, nisu oni nama krivi, nego su nam krivi naši hrvatski generali, koji su već 1944.g. kukavički šutili kad su počeli krvavi Srbo-komunistički pokolji u Boki Kotorskoj i Dubrovniku (pogotovu na otoku Daksi), na Širokom Brijegu, iza Cetine, u katoličkom dijelu naše Like, a Bogme i u Istri (Orič, Benčići, Cere, Šurani, Pazinska jama, it.d., itd.).


U cijeloj ovoj novoj histeriji (koju je deset godina planski podsticao naš Ciganin-Predsjednik Stipe Mesić, a nastavlja je novi predsjednik dr. Ivo Josipović!), vrijeme je malo "stati na loptu", te podsjetiti da NITKO, ama baš NITKO ne spominje jedine prave antifašiste u Hrvatskoj - lijevo krilo HSS-a (naročito ono dalmatinsko, koje je vodio Pavao Krce, koji je krajem 1942.g. bio podpredsjednik PRVOG zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću!). Dakako, bio je tu i slovenački antifašist Edvard Kocbek i Srbin dr. Dragoljub Jovanović, predratni predsjednik Srpske zemljoradničke Stranke (koga su Tito i Ranković poslali na Goli otok da tuca kamen "tamo i amo - tragačem", itd.


Što hoću ovime reći?? To da nitko od ustanovljenja Golog otoka - "Otoka gole istine" više nije nikad ni spomenuo - AVNOJ, osim u sintagmi "AVNOJ-ske Jugoslavije". A sve ostalo je bilo laž!!


Tito je bio genijalni LAŽOV i mi stariji smo nažalost proživjeli najveći dio svojih života u "Titovoj epohi Velike Laži". Kao i Rusi i "Sovjeti" u Staljinovoj epohi Velike LAŽI". A sve ostalo je isprazno trabunjanje.... pa makar ono dolazilo i iz usta gosp. Ante Belje!


Dakle, da zaključim: Ne treba nam "Kazališni Trg", nego nam treba "Trg žrtava Maršala Tita"!


A prave antifašističke generale Peku Dapčevića i Koču Popovića ostavite na miru! Jer, sami smo krivi za svoje poraze! I za svoje izdaje!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Nema komentara: