utorak, 4. svibnja 2010.

Jer važno je zvati se Ranko (Ranković)!

iPress.hr (Pula)/3. maj 2010

Novinari Glasa Istre: bojkotirat ćemo Upravu,

dovođenje Borovečkog je zastrašivanje!

Sindikat novinara Glasa Istre i članovi Hrvatskog novinarskog društva u priopćenju medijima navode kako će bojkotirati Upravu i neće se odrediti o njihovom prijedlogu da Ranko Borovečki bude novi glavni urednik tog dnevnika.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

- Jednostranom i prethodno neobrazloženom odlukom o izboru novog glavnog urednika Uprava prebacuje odgovornost na redakciju, a amnestira sebe za besramno poslovanje u kojem su novina i svi njeni djelatnici tajno založeni i iskorišteni za uske privatne interese većinskih vlasnika i Uprave.

Većina članova podružnica Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva Glasa Istre na zajedničkom je sastanku u redakciji odlučila bojkotirati poziv Uprave Glasa Istre novine d.o.o. o izjašnjavanju o predloženom novom glavnom uredniku Ranku Borovečkom koje je predviđeno za sutra i prekosutra.

- Na ovaj čin odlučili smo se zbog toga što je novi nakladnik jedinog istarskog dnevnika Glasa Istre od prvog dana kršio procedure, zakone i pravila koji reguliraju radni i profesionalni status zaposlenih u redakciji te naš bojkot nema veze sa samom predloženom osobom. Imenovanje osobe izvan redakcije za novog glavnog urednika ocjenjujemo kao krajnji potez Uprave u pokušaju zastrašivanja i discipliniranja novinara. Uprava prethodno o svojoj odluci nije obavijestila, a kamoli obrazložila svoju odluku redakciji, čime je iskazala podcjenjivački odnos prema vlastitim djelatnicama, zaključeno je na sastanku.

- Dosadašnja je uprava odgovorna za poslovnu propast tvrtke Glas Istre d.o.o. , a za što nije odgovarala, štoviše, i dalje vodi tvrtku, a odgovornost i posljedice priznatih 110 milijuna kuna duga prebacuje na zaposlene. U tom smislu jednostranom i prethodno neobrazloženom odlukom o izboru novog glavnog urednika Uprava prebacuje odgovornost na redakciju, a amnestira sebe za besramno poslovanje u kojem su novina i svi njeni djelatnici tajno založeni i iskorišteni za uske privatne interese većinskih vlasnika i Uprave.

Nakladnik je u prethodna dva mjeseca pod izlikom štednje i saniranja enormnih dugova smanjio do 40 posto plaće novinara i uveo niz drugih restrikcija koje otežavaju normalan rad i profesionalni dignitet novinarskom poslu, otkazao suradnju honorarnim suradnicima, nije produžio ugovore na određeno vrijeme novinarima, redaktorima i fotoreporterima, a istovremeno namjerava zaposliti novog glavnog urednika, navode novinari Glasa Istre.

(iPress)

Komentari (4)

Jer važno je zvati se Ranko (Ranković)!

Utorak, 04 Svibanj 2010 12:47

anterokovjadrijevic


Valjda nigdje u Hrvatskoj nema kao u Puli toliko Ranko(vića)!

Pogledajmo samo sve te Aleksandre-Saše, Ranke, Dušane, Steve, Dragoljube, Milorade i ostale Srboljube....


A onda se takvi "novinari" ("poletovci", "studentski-listići", "frontovci" kao matori šetebandijerist Milan Rakovac, itd.) čude da je konačno i njihov crveni Vrag došao po svoje!!


A kad je ono stvarno bila ugrožena sloboda novinara, kada su iz Glasa Istre bili izbačeni sedmorica najboljih novinara (Dražen Majić, Tatjana Uvodić-Iveša, Zorka Jelenić i drugi), onda ste šutili kao stare kurve i pravili se da ništa ne znate, da ništa niste vidjeli i da niste ništa čuli !


E, sada Vi čujte nas, "bando novinarska"! Imali ste vi i previše slobode - da pljujete po vlastitoj Domovini, da lažete o našim najboljim i najhrabrijim generalima, da pljujete po Hrvatima u Bosni, da hvalite nedjela Putane Del Ponte, da branite Serge-a Brammmertza.....


E, pa ničija nije gorjela do zore, pa nije ni vaša!


Stoga poslušajte prethodnog komentatora, koji vam je rekao da ustanete („Vi zemaljsko roblje“), da se uspravite i krenete iz početka - osnujte svoji NOVI GLAS ISTRE, uzmite pričest i Božji blagoslov i hrabro naprijed!


Slijedite one koji su nešto slično uradili prije vas: osnovali svoj „Barkun“, a evo od nedavno i svoj „iPress“!


Zloglasni Alberto Faggian, koji je od udbaškog klana Žmaka ovih dana kupio Udbaški Glas Istre za svega jednu kunu (!!), ionako će uskoro rasprodati sve da se domogne atraktivnih prostorija Glasa Istre! Vješt je on u tome. A vješto se i izvukao na sudu u Puli od optužbe za mutež, grabež i kriminal u pulskoj „Mljekari“. I on je očito po zaštitom moćne pulske Udbomafije, kao i Žmakovi!


Ili će Faggian sve naprosto komercijalizirati! Iznajmiti. A vi ste njemu nepotrebni balast i on već nalazi načina da vas se riješi.


E, pa nedajte se više!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Brtonigla, Istra, Hrvatska


(onaj "najneugodniji" komentator iz Talk Show-a "Mozak s jajima" 2001.g.!)


Nema komentara: