srijeda, 14. travnja 2010.

Ne trebaju nam novi izbori, nego novi tip demokracije!


Barkun.hr/ Kajin: Vlada vodi zemlju u provaliju/Datum objave: 13.04.2010. 15:23

Zadnja izmjena: 13.04.2010. 15:23


Kajin: Vlada vodi zemlju u provaliju


IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor vodi zemlju u provaliju, a za to će netko morati odgovarati.


Po njegovim riječima, odgovornost premijerke Kosor veća je i od one bivšeg premijera Ive Sanadera s obzirom na to da je on, drži Kajin, "barem odstupio kada je vidio kamo sve to vodi, dok Kosor želi voditi zemlju do kraja, odnosno do propasti".


Osvrnuvši se na ocjene guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da Hrvatska "preživljava na aparatima", Kajin je iznio podatak da je samo prošle godine u Hrvatskoj izgubljeno 75 tisuća radnih mjesta koja su, kako je rekao, najveći kapital.


"Došlo je vrijeme borbe za opstanak, a najveći je kapital radno mjesto, što bi konačno morali shvatiti i oni koji vode politiku i ubiru poreze", istaknuo je IDS-ov saborski zastupnik, dodajući kako Hrvatska nema razloga za optimizam jer vlada nema ni snage ni motiva izvući državu iz krize.


Rekao je kako se ne slaže s procjenom Ljube Jurčića da nitko neće poželjeti preuzeti vlast zbog potrebe provođenja radikalnih reformi, te vjeruje da su prijevremeni parlamentarni izbori jedini izlaz iz sadašnje krize.


"SDP, HNS i IDS borit će se za preuzimanje vlasti, što je dužnost oporbe, koja svojom političkom vizijom može pokrenuti zemlju iz ove agonije", zaključio je Damir Kajin.


Itd.........


Unatoč tomu, Kajin je najavio da će se pridružiti sindikalnom prosvjedu najavljenom za 1. svibnja u Puli jer je, kako je rekao, "solidaran sa svakim koji je na tržištu rada".


(Hina)


Komentari (2)

anterokovjadrijevic, 14-04-2010 22:42


Ne trebaju nam novi izbori, nego novi tip demokracije!


Zapravo je nejasno zašto je državna HINA uskratila, odnosno izostavila, to jest autocenzurirala ovaj dio prve Kajinove rečenice: „Premijerka Jadranka Kosor vodi zločinačku politiku i odlučno vodi Hrvatsku u ponor!“. Tako je to jučer ujutro prenio naš Hrvatski radio HR1.


U toj radijskoj emisiji naša Jadranka – Zgubidanka je govorila o nekakavoj našoj političkoj „eliti“ (nažalost, ima svakojakih „elita“, pa i ovih njenih, današnjih!), pokušavajući uvjeriti osiromašeni i ubogi hrvatski puk da ona i njena Vlada čini velike napore da Državu izvede iz ove fatalne krize. No ta njena sladunjava retorika više nikog normalnog u ovoj Državi ne dira. Narod dobro vidi što ona upravo sada radi: skita se po svijetu, kao i njen bivši i njoj vrlo dragi Ciganin-Predsjednik Stipe Mesić, žureći da i ona pokupi što više visokih deviznih dnevnica – i ništa više! Dok se još može, može se!


Pogledajmo taj njeni skitalački skor: čim se dočepala vlasti premijera, požurila je najprije u Ljubljanu, gdje je sa svojim „dragim Borutom“ potpisala katastrofalno štetni „Arbitražni sporazum“ na štetu Hrvatske. Potom je požurila u Moskvu, gdje je s ruskim premijerom Putinom „razgovarala“ o obnovi Mesićeve „UDBO-Družbe Adria“ – o dolasku i širenju ruskog mafijaškog kapitala na područje našeg Sjevernog Jadrana! Nakon toga se prošetala do Angele Merkel – tek toliko da joj „guza“ vidi puta (asocijacija na lijepu „guzu“ Lijepe Jelene na spotu HTZ-a!). Naime, naš turizam je jedina prava stvar koju mi možemo ponuditi Nijemcima! Zatim je naša Jadranka-Zgubidanka požurila u Crnu Goru, kako bi spasila „biznis stoljeća“ za bivšeg HDZ-ovog ministra graditeljstva Juru Radića, danas „glavnog provizionista“ HDZ-a! Jer su prijevremeni već pred vratima Banskih dvora! A propale su im enormne „provizije“ za Pelješki most, a i USKOK im već kuca na vrata! Potom je naša premijerka-Zgubidanka požurila u Vatikan da se na brzaka ispovijedi Papi Ratzingeru, jer „zaklela se zemlja raju da se sve tajne kad-tad saznaju!“. A onda je na redu bio Obama, pa onda žurno do Finske i njihove „Patrie, poznate po masnim provizijama Janezu Janši i drugima. Dakle, pregovori o novim „provizijama“. A danas je naša premijerka-Zgubidanka u Bugarskoj, koja ima iste probleme s EU kao i Vlada Jadranke Kosor: korumpirano pravosuđe, organizirani kriminal, itd. Dakle, Jadranka-Zgubidanka opet „uništa“!


Ukratko, „jer ja sam skitnica, ne drži me mjesto, jer ja sam skitnica, skita mi se često...“, kao i njenom dragom Stipi Mesiću, koji također uskoro kreće put Moskve, zbog svoje UDBO-Družbe Adria, odnosno svom novom „Baćuški“ Vladimiru Putinu!!


Dakle, rasipa se novac iz državnog budžeta kao „Alaj-begova slama“!! Taman se haračem iz „kriznog poreza“ nešto uštedjelo (nekih sedam milijardi sve bezvrijednijih kunica), a onda se sve to spiskalo na unajmljivanje novih luksuznih zrakoplova za naše debele političke „guzice“, koje se besplodno skitaju po svijetu! Zavladala opet neka takva groznica na vrhu Države!


A ministar financija Ivan Šuker se opet zadužuje: svakih desetak dana novi zajam MMF-a.


Jedino u čemu se ovdje i sada NE SLAŽEM s gosp. Kajinom jest da nam trebaju novi i prijevremeni izbori.


Izbori čega i koga? Da sjaši ova Murta, pa da uzjaši opet neki novi Kurta?


Ne, to nam ne treba! Mnogo bolje bi bilo da novi predsjednik dr.sc.Ivo Josipović raspusti Sabor i Vladu, te da poradi na osnivanju neke nove „Vlade nacionalnog spasa“ – nipošto od političara, nego od nestranačkih stručnjaka. I to na rok od najmanje šest mjeseci, s mogućnošću produžetka još šest mjeseci! To sam već predlagao prije mjesec i pol danana našem portalu AMAC-Hrvati.


Ukratko, treba nam potpuno novi tip „demokracije. No to je izvan ove teme. Vratit ću se na to kad nađem više vremena! Jednu sličnu ideju sam predlagao i prije četiri godine, ali uzalud. Međutim, danas smo pametniji nego prije četiri godine, zar ne?!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski soijal-radikal)


Nema komentara: