ponedjeljak, 19. travnja 2010.

Josipović neće ništa shvatiti, jer mu to nije cilj

AMAC-Hrvati.com/Spectator: Tko tebe metkom, ti njega isprikom.../

Četvrtak, 15 Travanj 2010


Tko tebe metkom, ti njega isprikom...

(uz komentar Ante Rokova Jadrijevića)

Iz vrlo dugačkog teksta gosp. Specatora, prenosima samo drugu polovicu (na koju se odnosi gornji naslov).

Kad bi se Josipovićevo ispričavanje za Ahmiće odnosilo na Ahmiće odnosno kad ono ne bi bilo dijelom 'priznanja' teorije da se u stvari radilo osvajačkom pohodu Hrvatske na BiH, tako mile umovima i srcima jugonostalgične kamarile, čiji su predvodnici Stjepan Mesić i Vesna Pusić, na sve to ne bi trebalo trošiti vrijeme. Ali, osim spomenuta dvojca u Hrvatskoj u ovom trenutku ima barem 25% stanovnika koji su uvjereni da je sve to istina (jednako kao što u Jugoslaviji barem 25% stanovnika nije vjerovalo da se dogodio Bleiburg). Josipovićeva uloga u ovoj povijesnoj zavjeri protiv zdravog razuma pregolema je.

Pokazuje se naime da biti predsjednik-intelektualac nakon predsjednika-razbojnika u Hrvatskoj ne znači ništa; kad je politički položaj u pitanju, sve je to sporedno. Sumnja, osnovno oruđe intelektualnog uma, uz zrno moralnih ograda, bilo bi posve dovoljno da u Hrvatskoj konačno netko od političara počne misliti na duge staze. Na žalost, 'sumnja' nije među alatom kojeg hrvatski političari nose sa sobom.

Kakav je bio odnos muslimanskih političara prema planovima međunarodne zajednice tijekom rata? Kako je to Hrvatska dijelila BiH sa Srbijom, dok se bespomoćna bivša jugoslavenska republika borila da ostane iznad vode? Evo detalja koji ga ilustrira:

1. Preuzeti kontrolu nad komunikacijskim pravcima sjever-jug kroz srdenjebosanske enklave bosanskih Hrvata, te tako povezati snage ABiH sjeverno od dolina Lašve, Kozice, i Lepenice sa snagama na jugu, kako bi Muslimani osigurali komunikacijski pravac prema vanjskom svijetu.

2. Preuzeti kontrolu nad vojnoindustrijskim postrojenjima u srednjoj Bosni (tvornica eksploziva SPS u Vitezu, te tvornice u Travniku i Novom Travniku) i u okolici (tvornice u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Prozoru, Jablanici, Konjicu, Hadžićima...) kako bi se ABiH naoružala za rat protiv Srba

3. Opkoliti enklavu bosanskih Hrvata u srednjoj Bosni i podijeliti je na manje dijelove koje će zatim biti lakše pojedinačno likvidirati, te tako očistiti Hrvate iz srednje Bosne i osigurati prostor za smještaj muslimanskih izbjeglica koje su Srbi protjerali iz drugih područja

(Iz strategijskog ofenzivnog plana Armije BiH)

Ili, pogledajmo sljedeći tekst

"Ostaje nam pitanje kako i na koji način doći do plijena, kako i na koji način velike kapacitete staviti u funkciju namjenske industrije. Kako uzeti Vitez. I kako Žunovnicu. Jer to su dva strategijska objekta za našu armiju. Sa Vitezom se zaokružuje sistem vojne industrije u našoj državi. Onda je kompletna. Onda imamo kompletan lanac u našim rukama. U Žunovnici dolazimo do onoga što je super-hitno. Onoga što je gotovo, što može odmah da se upotrijebi. Repromaterijal, trotil je tamo. Ima baruta. Ima municije i oružja. A, s Vitezom zaokružujemo kompletan sistem namjenske proizvodnje. Kada bi sada bilo pitanje: kuća ti gori, da li gasiti kuću ili uzeti Vitez? Ja bih se odlučio prije za Vitez. sa Vitezom zaokružujemo namjensku proizvodnju. Sa Žunovnicom nalazimo onaj minimum sredstava koji nam je potreban.

Komadante, moj prijedlog će biti, zajedno sa komadantom 3-ćeg korpusa, prijedlog komadantu da se hitno odozdo sa one strane iz Hadžića krene. Ne očekuju nas sa one strane tamo. U okruženju su.

Onda ćemo mi njih navući na ražanj i držati na ražnju. da nisu u okruženju, da imaju ventil da pobjegnu onda bi to uradili. Ali, u okruženju su. Treba ih upozoriti prije napada ako to uradite onda ne ostaje niko živ. Niko. naš opstanak je u pitanju. Prije napada ih upozoriti. Probati. Tu dobijamo sve. Sve tu dobijamo."

(Sefer Halilović, savjetovanje u Zenici 21./22. kolovoz 1993. transkript)

Ovo su dakle strateške odrednice ponašanja vojske čiji vojskovođe ne čame u tamnicama niti ih se proziva zbog sveg što su radili tijekom pet godina rata. Takvima se danas Josipović ispričava za Ahmiće i za dijeljenje njihove države koja bi da nije bilo Hrvatske i pomoći koju je Hrvatska pružila BiH i njezinom izbjeglom stanovništvu, danas cijela bila slična Srebrenici. Hrvati (ne i njihovi političari) danas za ovakvu naivnost i brigu o tuđim interesima plaćaju cijenu.

Bosanskohercegovački Hrvati imaju šansu ze preživljavanje. Ona se sastoji od trenutnog imobiliziranja sadašnje garniture lokalnih političara koji borbom za prevlast dovode u pitanje opstanak vlastitog naroda. Očito, etničko čišćenje, možda posljednje koje prijeti nekoj od država bivše države, treba organizirati tako da bude ‘dobrovoljno'. Kad bi samo Josipović bio u stanju shvatiti da je dio tog plana i što zapravo radi...

Spectator

Comments (4)


4. Komentar Ante Rokova Jadrijevića (18. april/travanj 2010.)

18-04-2010 23:06


Josipović neće ništa shvatiti....


...jer mu to nije cilj! Poznato je da je Ivo Josipović pohlepan na novac, a u Londonu ima mnogo Judona-Škudona, za čiji je račun on i govorio laži u BiH parlmentu prije nekoliko dana!


Gosp. Spectator, što mislite tko je Ivu Josipovića doveo na vlast? Zar Zoran Milanović?


Što mislite zašto je londonska judeomasonerija na zagonetan način prije 10 ili 11 mjeseci odustala od "Zvečarke" i okrenula se Josipoviću? Ona je daleko elokventnija od Josipovića, pa ipak...


Da je pobijedila "Zvečarka", imali bismo nakon neukog prostaka Mesića, vrlo učenu i vrlo otrovnu, ali i nakrivo nasađenu dr. Vesnu Pusić, koja "uživa" opće antipatije u narodu, pogotovu među običnim ženama. Bilo je jasno Londonu da bi ona mogla napraviti više štete nego koristi! Stoga je izabran "svileni" i sluzavi dr. Ivo Josipović!


A tzv. "slobodni izbori"?? Više od 50 posto birača nije izašlo na ove predsjedničke izbore! Isti slučaj kao i u dva Mesićeva izborna turnusa! Ali onda je u akciju ubačeno nekoliko stotina tisuća neregistriranih glasačkih listića, koje je u svojoj pričuvi čuvao gosp. Branko Hrvatin, predsjednik DIP-a. I tako dogurao broj izašlih birača na nešto iznad 50 posto.A za razliku od Mesićevih izbora, na ovim prošlim to je ubačeno još prije otvaranja birališta! Pa na kraju, kad nije bilo dovoljno birača, naknadno je ubačeno točno onoliko neregistriranih biračkih listića koliko je bilo potrebno da se dostigne 50+0,5 posto "izašlih" birača!


Tako je dvaput pobijedio Mesić, tako j ovaj put pobijedio i Josipović! Falsificirano!


A sada nešto o lažima Vesne Pusić i Ive Josipovića: Hrvati u Lašvanskoj Dolini nisu bili agresori na Muslimane, nego obratno: Hrvati su bili sustavno napadani i u potpunom okruženju! Mnogo okolnih sela ja bilo spaljeno i masakrirano.


Muslimani su 1992.g. imali svoj ratni cilj etničkog čišćenja područja Lašve od Hrvata i to iz dva osnovna razloga: prvi-da osiguraju stratešku komunikaciju do Gornjeg Vakufa (Uskoplja), odnosno spoj prema Jablanici i Konjicu, a ta glavna cesta ide kroz Lašvansku Dolinu, koju su držali Hrvati.Drugo: nakon etničkog čišćenja Hrvata u Lašvansku dolinu smjestit izbjegle Muslimane iz Istočne Bosne. Dakako, ima li su i druge ciljeve: domoći se tvornica vojne opreme i streljiva u Vitezu, Busovači i Novom Travniku! A onda prodor niz Neretvu do Luke Ploče..., odnosno izbijanje na more – do Stona, a onda...


Podsjećam da su Ahmići bili središnja točka u kojoj su Muslimani planirali presjeći Lašvansku dolinu na dva dijela, jer je ona ispod Ahmića najuža, a Ahmići na brdu iznad glavne komunikacije, pa onda.... Stoga su u Ahmićima već u listopadu 1992.g. Muslimani bili blokirali tu životno važnu cestu, ali su ih Hrvati HVO-a razbili...Onda su Muslimani pomnije planirali veliku ofenzivu na Lašvansku dolinu. Prvo probni napad je izveden već u siječnju 1993., ali ih je pukovnik Blaškić nadmudrio svojom "aktivnom obranom"...(itd). Dakle, Ahmići su bili ključno uporište Muslimana, ali ih je pukovnik Blaških preduhitrio preventivnim napadom na Ahmiće - i to za svega nekoliko sati!! Što bi se dogodilo da ih pukovnik Blaškić nije preduhitrio, to se najbolje vidilo u selu Dusini nedaleko Zenice: pokolj devet Hrvata i jednog Srbina, izbjeglog iz srpskih sela okolo Zenice, koje su muslimani etnički očistili, da bi u njih smjestili svoje izbjeglice iz Istočne Bosne.


O tome ima puno knjiga, a najbolje je pročitati knjigu umirovljenog američkog pukovnika Charlesa R. Shradera „Muslimansko-Hrvatski građanski rat u srednjih Bosni, naklada Golden marketing&Tehnička kniga, Zagreb 2004.g. (preporučujem pročitati posebno ove stranice: str.53. i 54., str.115-117. str. 150.-153. i čitavo poglavlje 8. "GLavni udar Armije BiH, travanj 1993.g. /Busovača, Kiseljak, Zenica....).


Da je htio, Josipović je to mogao znati i prije posjeta Sarajevu prošlih dana (barem kroz brifinge svojim bezbrojnih "savjetnika"!!), ali mu to nije bio cilj!


A zašto? Zato što mu je cilj već bio zadat - iz Londona!


Ali jok! Neće ići! Jer prije ponovnog sastavljanja Jugo-Srboslavije, trebat će najprije sastaviti Bosnu? A da su to Anglo-Američki Židovi (Holbrooke, Madeleine Albright, Rotschildi, Sorosi...pa i Milibandi!) htjeli, mogli su to učinit već u Daytonu!! Ali nisu . Zašto?


Zašto im se ni sada žuri??


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

(hrvatski socijal-radikal)


Nema komentara: