ponedjeljak, 12. travnja 2010.

Kačinari: Objaviti imena dezertera


AMAC-Hrvati.com/Kačinari: Objaviti imena dezertera/ Srijeda, 07 Travanj 2010


Kačinari: Objaviti imena dezertera


Jedna od najčuvanijih državnih tajni objavljena je sinoć na internetu. Na stranici registarbranitelja.com. Stranica je brzo pala, a policija je ubrzano počela potragu za počiniteljima kaznenog djela odavanja službene tajne.


Jutros se stranici ponovno može pristupiti. Neslužbeno doznajemo da je registar dobiven iz MORH-a i nije potpun jer u njemu nema pripadnika MUP-a.


Osoba koja ga je postavila još je nepoznata. U uvodu je objasnila da je objava registra javni interes nadređen pojedinačnom i privatnom. Znala je točno što radi jer je stranica registrirana na serveru u SAD-u.


Tomo Kačinari, predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca Domovinskog rata, u sinoćnjem Otvorenom rekao je kako je objavom prekršen zakon. Počinjeno je kazneno djelo i mi ćemo tražiti od nadležnih institucija da se otkrije, imenom i prezimenom, osoba koja je to napravila, rekao je. Ne vjeruje da je registar objavljen iz želje da se pomogne Vladi. Postavio je pitanje jesu li možda za objavu odgovorne tajne službe iz bivšega režima.

U interesu hrvatskih branitelja je da se objave imena dezertera i ratnih profitera, a ne da se javno objavljuju imena branitelja, rekao je i pozvao sve gledatelje da prijave one osobe za koje znaju da koriste braniteljske povlastice, a nisu bili branitelji.

Zalaže se da se registar branitelja objavi onda kada se za to stvore uvjeti, odnosno kada se s objavom slože svi branitelji. Istaknuo je kako vjeruje da će hrvatske institucije otkriti odgovorne za objavu tzv. registra, dodavši da paralelne istrage ne dolaze u obzir.

Ivić: Objava tzv. registra nelegalna

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti najoštrije osuđuje objavu tzv. registra hrvatskih branitelja kao protuzakonit i protuustavan čin, priopćio je ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić.

Do sada objavljeni podaci na internetu nisu Jedinstveni registar hrvatskih branitelja, nego dio podataka koji se koristio za izradu Jedinstvenog registra. Nadležna tijela pokrenula su istragu kako su ti podaci dospjeli na internet i tko stoji iza njihove objave, s obzirom da je riječ o osobnim podacima čija je objava zaštićena Ustavom i drugim zakonima, kaže se u priopćenju.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u priopćenju je ustvrdio da je riječ o registru koji nosi oznaku tajnosti. Ako je to točno, radilo bi se o kaznenom djelu odavanja službene tajne i u tom smislu policija i po službenoj dužnosti mora poduzeti aktivnosti da utvrdi i dokaže postojanje kaznenog djela, stoji u priopćenju.


Itd. Ostatak ovog teksta možete pročitati na Web portalu AMAC-Hrvati (www.amac-hrvati-amac.com)


4. Komentar: Ante Rokov Jadrijević


Zaštititi naše Albance i naše Pravoslavne branitelje!


Prije svega, trebalo je zaštititi naše branitelje Albance i naše pravoslavne branitelje (koji su itekako časno branili svoju novu Domovinu Hrvatsku). Svatko normalan bi njih zaštitio na način da ih se izuzelo s tog SPISKA !


A zašto to nije i učinjeno tako? Zato što je spisak objavljen u režiji Mesićevog, Perkovićevog (otac Josip i sin Aleksandar-Saša Perković), te Josipovićevog Pantovščaka. Dakle, naša policija je (bila) na dobrom tragu kada je uhitila mladog bloggera Marka Rakara, nesuđenog Josipovićevog „savjetnika“)!! Uostalom, njegova faca dovoljno govori sama zase!


A za svu tu prljavu rabotu je dobro znala i Šeksova kurtizana Jaca - Vlajina, kao i Zloduh HDZ-a i vođa Udbaške frakcije HDZ-a Vlad Šeks, glavom i bradom i flašom Cattunarovog vina iz naše Brtonigle u svojoj ruci!


Sve ostalo su prije mene odlično rekli gosp. Vedran i gosp. Zvonimir na našem AMAC-u (što i ja ovdje potpisujem).


A zašto je Registar branitelja baš sada objavljen?


Evo zašto! Približila se afera "Daimler-vatrogasna vozila i kamioni" našem čekinjavom prostaku i „seronji“ Stipi Mesiću! A nemajući kuda - on se dogovorio s novim predsjednikom Josipovićem, a i Jacom-Vlajinom i njenim Mentorom Vlad. Šeksom da bace malo prašine u uči našoj hrvatskoj javnosti, kako bi odvukli pažnju na drugu stranu! I tako se ONI pojaviše sa SVOJIM Registrom branitelja!!


SVOJIM Registrom branitelja, a ne našim!!


Naime, meni su taj Registar branitelja pokazali moja dva prijatelja (jer sam bio zauzet još jednim suđenjem u Općinskom sudu u Bujama.....), i što se mene osobno tiče - on nije točan! Fali polovica podataka..... No, pa što onda? Ja sam bio dragovoljac i išao sam direktno s radnog mjesta u Rijeci, a ne preko umaškog vojnog odsjeka, prepunog agenata KOS-a JNA, a i Udbaša.


Uostalom: pa nisam ja išao na ličko ratište zbog Pantovščaka!!


Inače, moje posebno poštovanje prema Pašku i Tomu Kaćinariju! I gosp. Kapetanu Skenderu Hašimiju iz Poreča, koji je bio zapovjednik meni i mojim dragovoljcima iz Umaga - u hrvatskoj "Oluji" (Jošani, Gornji i Donji Kestenovac i Gornji i Donji Štrpci na Uni).


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.


Nema komentara: