srijeda, 10. ožujka 2010.

SUDE MI – u korumpiranom hrvatskom „krivosuđu“ – 6.dio


SUDE MI – u korumpiranom hrvatskom „krivosuđu“ – 6.dio



Uvodna napomena (10. marta/ožujka 2010.g.):


Da se u našem hrvatskom „pravosuđu“ ama baš ništa ne mijenja i ništa se nije promijenilo u posljednje četiri godine (od kada je bivši premijer Ivo Sanader smijenio vrlo dobru gospođu Vesnu Škare – Ožbolt s mjesta ministrice pravosuđa, neka Vam pokaže i ovaj moj Zahtjev za zaštitu zakonitosti u mojoj (talijanaškoj!) Općini Brtonigla, koji sam bio uputio tadašnjem RAVNATELJU UREDA ZA DRŽAVNU UPRAVU Gosp. Antunu Palariću. A taj se lijenčina Antun Palarić proglasio „nenadležnim“ (kao što je to osam godina činio i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić). Svi su nenadležni i ništa ne rade, ali primaju vrlo visoke plaće i k tome još napreduju u svojim parazitskim karijerama! Antun Palarić je, valjda za nagradu za svoj besprimjerni nerad, promoviran za suca Ustavnog suda R.H., gdje će i slijedećih pet godina odspavati još jedan svoj petogodišnji „zimski san“ !!


Eto zašto je sve ovo još uvijek aktualno!


A.R.J.


* * * * * *



Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

52 474 Brtonigla, Kovri 25


28. siječanj 2007.


Predmet: Zahtjev za zaštitom zakonitosti

U Općini Brtonigla


Gosp. Antunu Palariću

RAVNATELJU UREDA ZA DRŽAVNU UPRAVU

Zagreb


Poštovani gosp. Palarić,


Obraćam Vam se najdirektnije, zbog desetogodišnjeg prostituiranja tzv. „pravne države“ u mojoj Općini Brtonigla, u kojoj je više od deset godina vršena drska, nemilosrdna i bezobrazna pljačkaška privatizacija bivše društvene imovine, i to najviše od strane naše nove pljačkaške elite IDS-a, a posebno se to odnosi na enormni „katastarski kriminal, izvršen uz pomoć posebnog općinskog ureda za katastarski kriminal, koji je izvršio bezbrojne katastarske falsifikate. Na čelu svega stoji polupismeni Franco Cattunar, u pozadini kojega sve konce vješto vuče jedan „diplomirani kriminalac“, koji živi u Portorožu (nakon što je bio prisiljen pobjeći iz Umaga 1994.g. i kao što je 1991.g. bio prisiljen pobjeći iz Osijeka), preko svog velikog odvjetničkog ureda u Umagu. Po svemu sudeći, tu je umiješana i Republika Italija, preko svojih „crnih fondova“, kojim se tajno financiraju talijanski „esuli“ iz Istre, i uz pomoć svoje dvije postfašističke stranke: „Aleanza nazionale“ Gianfranca Fini-ja i „Forza Italija“ Silvia Berlusconi-a.

A naš bivši, kao i sadašnji Načelnik Općine Brtonigla su tu (bili) najobičnije marionete ili su (bili) naprosto ignorirani!


Naše dvije oporbene političke stranke, HDZ i SDP su još prije sedam godina bile zatražile intervenciju Državne revizije na čelu s gđom Šimom Krasić i ona je učinjena, ali je nažalost sve bilo skriveno i sakriveno od njih, odnosno nas građana Brtonigle. Revizija je obavljena i 2005.g., Ali opet isto, opet ništa od svega toga. Opet se pokazalo da je Općina Brtonigla moćnija od Države i Republike Hrvatske (najvjerojatnije putem mita, kako u novcu, tako i u naturi (vinu i pršutima)!


Prošle godine je naše hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede ministra Petra Čobankovića poništilo posljednji i najkriminalniji općinski natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta , u kojem je svemoćni Franco Cattunar sam kupio u bescijenje polovicu svih poljoprivrednih parcela, ukupno 260.000 m2 najboljih vinograda i oranica (itd.), dok je sve ostalo, i manje vrijedno, bilo prodato ostaloj 75-torici kupaca, mahom „uglednih“ i poznatih IDS-ovaca. A prije desetak dana je Općinsko Poglavarstvo bilo organiziralo jedan sastanak s tim kupcima, s namjerom organiziranja bunta i tužbe protiv Države i Republike Hrvatske, zbog poništavanja tog njihovog kriminalnog natječaja!


Ovdje ću navesti i jedan moj osobni spor sa svemoćnim „šerifom“ Općine Brtonigla Francom Cattunarom. Naime, živim već preko trideset godina u selu Kovri kod Brtonigle, a moji glavni susjedi su Valeria Cattunar, udata za Vittorina Melona. Posjedujem dvorište u kojem su dvije (naprosto neodvojive!) parcele: k.č. 315/2 i k.č. br.2094/41. Prva je u mojem vlasništvu skupa s mojom dvorišnom kućom, a druga je u (pogrešnom, odnosno falsificiranom i kriminalnom!!) vlasništvu općine Brtonigla. Naime, obe se parcele nalaze u mojem dvorištu, ograđenom visokim i vrlo solidnim kamenim zidom starim 150 godina, a parcela k.č. br. 2094/41 je u tijeku posljednjeg velikog istarskog egzodusa naših Talijana na čudan način izdvojena iz ovog dvorišta i pripojena u posjed jednog seljaka u selu Turini, udaljenom dva kilometra od sela Kovri, koji za nju nikad nije ni bio čuo! A godine 2002., dok sam ja bio profesor u Tehničkoj školi Pula, svemoćni Franco Cattunar je, uz pomoć svog ureda za katastarski kriminal u Općini Brtonigla, jedan manji dio mog dvorišta, odnosno sporne parcele k.č. br. 2094/41 (14m2) „prodao“ svom tetku Vittorinu Melonu. Izbio je sudski spor (P-244/05) pri Općinskom sudu u Bujama, koji još uvijek traje.


Kada se taj sudski spor bližio svom pravednom (!!) kraju, na suđenju 22. prosinca 2006.g., upravo na taj dan, 22.prosinca 2006.g., svemoćni je Franco Cattunar prodao još 126 m2 mog dvorišta svom tetku Vittorinu Melonu i svojoj teti Valeriji Cattunar, udatoj Melon! Dakle, dok sam ja bio u sudnici Općinskog suda u Bujama, znači opet iza mojih leđa!

Kakva fenomenalna drskost!


* * * * *


Inače o aferi Cattunar je vrlo opširno pisao Novi list, a to je naknadno prenio i Glas Istre, još prije četiri mjeseca, nakon čega je, tri mjeseca kasnije, Novi list objavio i jedno naše veliko i skupno oporbeno „reagiranje“ („Dokle god Franco Cattunar bude o nama govorio laži, mi ćemo o njemu govoriti istinu!“) protiv javnih insinuacija i laži Franca Cattunara na naš osobni račun.


Da biste Vi, gosp, Antune Palariću, dobili barem prvi uvid u čitav ovaj ogromni i prilično zamršeni slučaj zlouporabe i prostituiranja tzv. „pravne države“ u Poglavarstvu Općine Brtonigla (koje traje već skoro deset godina!), ovdje Vam za početak šaljem svoj „podnesak tuženika“ na P-244/05-06, te umanjenu kopiju „reagiranja“ iz Novog lista („Dokle god Franco Cattunar bude o nama govorio laži, mi ćemo o njemu govoriti istinu!“), objavljenog 02. siječnja 2007.g. A svemu tome pridodajem moju najkraću „Uvodnu besjedu“ na P-244/05, koju sam poslao gotovo svima kojih se to tiče (po znanom internacionalnom načelu:

To all to whom it may concern!“


Ovdje i sada Vas gosp. Antun Palarić molim da hitno intervenirate, jer mi iz oporbe IDS-u općine Brtonigla vrlo teško dobivamo ili dolazimo do ključnih zapisnika sa sjednica, te i natječaja (kojima su naknadno dopisivani tajni dodaci !!!), itd. Ukratko, u političkom vrhu Općine Brtonigla je desetak godina vršeno vrlo smišljeno kriminalno raspolaganje bivšom društvenom imovinom i vršeni su bezbrojni katastarski falsifikati, kao priprema i podloga slijedećem po redu katastarskom kriminalu, prije svih Franca Cattunara, predsjednika predsjednika Vijeća Općine Brtonigla, koji nam je, uz sve to, još i falsificirao prošle izbore za lokalnu samoupravu (čemu je kumovala i jedna kaznena sutkinja Općinskog suda u Bujama, T.P.) !!


Osobno duboko sumnjam da su Franco Cattunar i njegov „diplomirani kriminalaciz Umaga, odnosno Portoroža, novcem građana općine Brtonigla kupovali za sebe i svoje „pajdaše“ najbolje poljoprivredne (i nepoljoprivredne!) parcele, koje su bile u vlasništvu Republike Hrvatske ili u vlasništvu Općine Brtonigla ! A to je samo dio ove velike priče!


Na Vama je, gosp. Antune Palariću, da zaštitite interese svih građana općine Brtonigla, kao i interese Države i Republike Hrvatske. Pozivam Vas da to sada i učinite!


Bilježim se sa štovanjem!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

tel. / 095-812 97 26


Obavijest:

- Županijskom uredu za državnu upravu, Pula, gosp. Radovanu Juričiću;

- Uredu Vlade R.H.;

- gosp. Mladenu Bajiću, Glavnom državnom odvjetniku R.H., Zagreb;

- gosp. Ivanu Begu, Saborskom odboru za predstavke i pritužbe;

- Komu treba: Novom listu, Glasu Istre, Vjesniku, Transparency international;

- gosp. Vincentu Degertu, amabasadoru EU-a, Zagreb


P.S.: Debela lijenčina Antun Palarić, veliki parazit u Vladi Ive Sanadera, nije se čak

potrudio da mi barem kurtoazno odgovori na moj javno postavljeni Zahtjev za zaštitu

zakonitosti u Općin Brtonigla, 2007.g. Zato je umjesto njega platio „glavom“, sada već

bivši, predsjednik Vlade Ivo Sanader! Sic transit gloria mundi! A Antun Palarić je z

nagradu postao sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske! Kao i njegov kolega

Aldo Radolović, bivši najgori predsjednik jednog Županijskog suda (onog u Puli),

koji je sav gore opisani kriminal štitio.


Eto kakav Ustavni sud imamo!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Brtonigla, Kovri 25


Nema komentara: