subota, 5. prosinca 2009.

Kako nove srpske „Novosti“ pljuju po Hrvatskoj


Tomislav Čolak, Knin 1. dec./prosinc 2009.


Kako nove srpske „Novosti“ pljuju po Hrvatskoj


Dana 04. prosinca, 2009. g. na kioscima u javnoj prodaji pojavit će se tjednik srpske nacionalne manjine Novosti, koji izlazi već 10 godina u tiražu od 5000 primjeraka i distribuira se besplatno po povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.


To ne bi bila nikakva novost da taj tjednik koji izdaje Srpsko narodno vijeće i Vijeće općina Vukovar a financira se novcem hrvatskih poreznih obveznika preko Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, već nekoliko godina unazad sustavno iz broja u broj vrijeđa i pljuje po Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu, te hrvatski narod optužuje za ksenofobiju i netoleranciju, da Hrvati posebno mrze Židove, Srbe i Muslimane, optužuju Hrvate za ubijanja, klanja i progonstvo Srba, iskorjenjivanje srpskih sela i slično - Hrvatski domovinski rat u toj tiskovini naziva se dogovorenim, građanskim ratom a Oluja sramotnim ljetom i prokletom, dok su hrvatski branitelji „ solunaši koji su koristili sva sredstva da unište sve što je srpsko „.


Prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana uspoređuju s Antom Pavelićem i nazivaju preodjevenim staljinističkim generalom JNA. Za Srbe kažu da su hrvatski Indijanci koji žive u svojevrsnim rezervatima, Republiku Hrvatsku uspoređuju s Izraelom a Srbe iz krajine s Hezbollahom.


Na ovakva pisanja u časopisu koji izlazi u Republici Hrvatskoj (tiskao se u Banja Luci) tijekom 2006.g., Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina više je puta upozoravala hrvatsku javnost, predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Aleksandra Tolnauera i predsjednika Vlade RH Ivu Sanadera, ali bezuspješno.

Navedena tiskovina i dalje je nastavila s pljuvanjem po RH, hrvatskom narodu, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu a sada će te bljuvotine nuditi i na kioscima.


Kada smo pogledali sporazum sklopljen između HDZ-a i SDSS-a a potpisan u Zagrebu 10. siječnja, 2008. g. od strane Ive Sanadera i Vojislava Stanimirovića više nas nije čudila podrška Vlade RH toj tiskovini.


U najnovijem broju 518 od 20. studenog 2009. g. novinar Srećko Pulig u tekstu pod nazivom Izlazak u geto, navodi „ jer, etničko čišćenje ( taj rasistički eufemizam za ekstremno ljudsko stradavanje ) jest, bio i ostao tajni nauk hrvatske javnosti ( to se danas vidi po žilavoj odbrani njegovih tekovina )“


U istom broju Milorad Pupovac izvješćuje o novinarskom pojačanju u liku Igora Mandića pa je za očekivati i veće ( ako je to moguće ) pljuvanje i vrijeđanje Republike Hrvatske i hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana a kako je vidljivo u zadnjim brojevima i Katoličke crkve i kršćanskih simbola (križa ), i sve to plaćeno novcem hrvatskih poreznih obveznika.


Mi ih častimo novcem a oni nas blate. Možda smo to i zaslužili ?!


Tomislav Čolak, Knin


Nema komentara: