petak, 5. prosinca 2014.

HNS-ovci POTVRDILI: Pusićka trajno odlazi iz hrvatske politike!Dnevno.hr/ HNS-ovci POTVRDILI: Pusićka trajno odlazi iz hrvatske politike! Evo tko će zamijeniti omraženu ministricu/ Datum: srijeda, 03. prosinca 2014. u 21:00

Autor: Iva Međugorac

HNS-ovci POTVRDILI: Pusićka trajno odlazi iz hrvatske politike
Pusić je kandidat HNS-a za glavnu tajnicu UN-a, potvrdio je to i njen stranački kolega Boris Blažeković, te time dao naslutiti da ministrica trajno odlazi iz hrvatske politike.

(slijede komentari Ante Rokova Jadrijevića: Ukratko, "što se babi Luciferki Pusićki snilo,
to joj se i htilo!)

  
Odlazi li to napokon šefica HNS-a i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić iz hrvatske politike, pitanje je koje se nametnulo nakon što je njen stranački kolega Boris Blažeković gostovao u emisiji Veto na Jabuci Tv. Naime, kako je Blažeković između redaka kazao Pusić je njihov kandidat za glavnu tajnicu UN-a.

-Zanimljiva je i prije parlamentarnih izbora i eventualna kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a. Vidjet ćemo koliko je to realno i kako će se razvijati situacija. Mislim da bi bilo za Hrvatsku to više nego dobro - rekao je HNS-ovac.

Inače, priča je ovo o kojoj se u diplomatskim krugovima šuška dulje vrijeme, a šefica diplomacije mjesecima planira kandidaturu za najprimamljiviju diplomatsku funkciju na svijetu.

A ono što je posebno zanimljivo, jest činjenica da za tu funkciju ima izgleda. Naime, mandat sadašnjem glavnom tajniku Ban Ki-moonu istječe za dvije godine.

Slijedom toga u političkim i diplomatskim krugovima sve se češće počelo spominjati pitanje njegova nasljednika. Najutjecajnije članice UN-a ne protive se tome da nakon osam muškaraca, na mjesto prvog diplomata svijeta zasjedne žena.

U obzir za novog glavnog tajnika dolaze osobe iz Europe, na koju je došao red nakon što su se poslije Austrijanca Kurta Waldheima izredali Peruanac Perez de Cuellar, Egipćanin Boutros Ghali, Afrikanac iz Gane Kofi Annan, te Južnokorejac Ban Ki moon koji odrađuje svoj drugi petogodišnji mandat.

Uz to, u obzir dolazi kandidat iz malog kruga zemalja, u kojem je i Hrvatska, a koji su prihvatljivi kako Rusiji, tako i Americi. Zbog toga su otpali diplomati iz većih zapadnoeuropskih zemalja, kao i Poljske, Češke te Mađarske.

Stoga je najvjerojatnije da bi glavni tajnik UN-a mogao biti netko iz istočnoeuropske zemlje, koja do sada nikada nije niti imala kandidata. Time se krug suzio na Latviju, Litvu, Slovačku, Sloveniju, Estoniju i Hrvatsku - zemlje koje bi bile prihvatljive svima.

Nagađa se kako novog glavnog tajnika treba tražiti u provjerenom slovačkom diplomatu Ivanu Lajčaku, bivšem slovenskom predsjedniku Danilu Turku, a neki pak prst upiru i u bivšeg hrvatskog ministra pravosuđa Ivana Šimonovića.

Treba imati na umu da budućega kandidata predlaže vladajuća stranka, a prema informacijama trebala bi to biti sadašnja ministrica Pusić, koja prema ovom izazovu nije ravnodušna.

S druge pak strane, oni koji su dobro upućeni u političke aktivnosti ministrice Pusić apeliraju da se takva katastrofa spriječi jer ona je projekt Međunarodne zajednice, a strateško partnerstvo sklopila je s Velikom Britanijom, te prema tvrdnjama mnogih, a među ostalima i uglednog profesora Zdravka Tomca nikada nije provodila hrvatsku politiku.

Profesor je o ministrici Pusić napisao čitav niz članaka u kojima argumentirano kritizira njezinu politiku. Ona je prema njemu na ministarsku funkciju došla kako bi rušila hrvatsku politiku. Sporno je Tomcu to što je dotična potpisnica pisma iz 1994. godine u kojem se tražila ostavka Franje Tuđmana, a da se ona izrealizirala ne bi bilo Oluje, a time niti samostalne Hrvatske. Pusić je u Hrvatskom saboru optužila Hrvatsku da je agresor na BIH, a od 1993. godine zajedno sa Stipom Mesićem zastupala je stajalište da nema velikosrpske agresije, već da se radi o dogovorenom ratu hrvatskog i srpskog nacionalizma radi komadanja BIH. U kritičnom trenutku podupirala je Carlu del Ponte, a bila je i protivnica Deklaracije o Domovinskom ratu.

- Kao ministrica vanjskih poslova sprječava naše odnose s Njemačkom, pokušava nas zadržati u regiji, a zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem činila je sve kako bi se odustalo od tužbe Srbije za genocid.
Skandal je da je ona prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova. Kontinuitet takve nenarodne politike mogao bi se nastaviti i u UN-u te bi bila katastrofa da je tamo pošaljemo. Takvu katastrofu moramo spriječiti jer ona je projekt Međunarodne zajednice, a strateško partnerstvo sklopila je s Velikom Britanijom od koje ima podršku.
Mi ne smijemo gledati mirno na to da na to mjesto dođe netko tko nikada nije provodio hrvatsku politiku- upozoravao je nedavno ugledni profesor Tomac.

Ipak, čini se kako ambiciju ministrice Pusić podržava veliki broj članova njene stranke u kojoj se proteklih tjedana vode više nego ozbiljni ratovi. Da su razdori u HNS-ovim redovima ozbiljni svjedoči i podatak kako se na sjednicama stranke već polemiziralo o tome tko bi mogao zamijeniti neuvjerljivu i pogubljenu šeficu Pusić.

Jedan od favorita, tvrdi naš izvor iz stranke, jest i aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Ipak, dio članstva želio bi da se u borbu za prijestolje uključi više kandidata, jer ovako je članstvo stranke polarizirano, a to pak ne odgovara dijelu članstva. Stranka navodno puca po šavovima, a to zadaje glavobolje predsjednici Pusić, čijim su radom mnogi nezadovoljni.

Ulje na užarenu HNS-ovu vatru dodaju ankete koje svjedoče o sve lošijem rejtingu, pa stoga stranka puca po šavovima.

Naime, rejting stranke već skoro godinu dana HNS-u ne daje šanse za ulazak u Sabor. Rezultati između jedan i dva posto, stranci koja drži gotovo trećinu Vlade šalju signale da moraju računati na velike promjene, kaže jedan od članova. Ne uđe li HNS u iduću vladu, a sve je više pokazatelja da je ulazak u istu upitan, stotine članova ostat će bez posla, a to pak stvara dodatne razdore u stranci, koja tek na prvi pogled djeluje stabilno i složno. Prva dama HNS-a Pusić nedavno je i sama javnosti obznanila da se više neće kandidirati za predsjednicu stranke, jer prema njenim riječima, vrijeme je za pomlađivanje. Isto ovo Pusić je najavljivala i u trenucima kada je preuzela vođenje stranke.

- Atomosfera u stranci pokazuje da takva mirna tranzicija ima veliku podršku i svi je vide kao pozitivan razvoj. Riječ je o mladim ljudima koji su u kasnim tridesetima ili ranim četrdesetima. Također, to ne znači da ću napustiti politiku, to nikako, ona me još zanima. Samo neću više biti čelnica stranke. To će biti rezervirano za novu i mlađu generaciju - poručila je jedne prigode Pusić.

Šefica stranke očito nije sigurna u svoju pobjedu na unutarstranačkim izborima, a ozbiljnu prijetnju predstavlja joj i bivši predsjednik Radimir Čačić u čije redove prelazi sve više članstva. S druge pak strane, upućeni tvrde kako je životna želja Vesne Pusić da zauzme mjesto nekog od dužnosnika u nekoj svjetskoj instituciji.
Autor: Iva Međugorac

Dnevno.hr


******

Komentari (38):

· 
 Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Ukratko, "što se babi Luciferki Pusićki snilo,
to joj se i htilo!

Ali, JOK !!Ante Rokov Jadrijevic · Česti komentator · Brtonigla

Nešto krupno nedostaje ovom tekstu, a to je - tko će presudno odlučiti o onome tko će biti novi šef UN-a?
Ovaj tekst previše insistira da će to biti London. A što je s Washingtonom? A što je s Bilderbergom? A što je s Trilateralom? etc.

Ja držim da će o tom odlučiti ZOG-NadVlada Svijeta !

Doduše, baš je njima Luciferka Pusićka pri srcu (ili ispod srca kao zmija otrovnica iz davnih vremena).

Ali ni ZOG nije više ono što je nekad bio! Timothy Mc Veigh, bombaš iz Oklahoma City-ja im je zadao odlučujući udarac, uslijedio je Breivik, doživjeli su velik poraz u Siriji, a povrh svega iz njihovih njedara je utekao ISIL - suluda vojska "hašišima" (poznata još iz doba Marca Pola!)... Nižu se porazi za porazima ZOG-NadVlade svijeta i vrijeme je da na čelo UN dođe jedna čestita žena, a to nije "Zvečaraka" Pusićka, nego jedna prava "Anđela" iz Hrvatske - a to je Kolinda Grabar-Kitarović !!!

Dakle, Luciferka Pusićka - NO PASARAN !!


 Goran Kovačić · · Česti komentator

HM, po njenom djelovanju i pokazanom radu ja mislio da će se kandidirat na neku poziciju u Republici Srbiji, a sad valjda Dnevno zna pošto je dokazano da ništa ne zna..U zadnjih godinu dana ovaj smiješni portal najavio je 20-tak uhićenja od kojih se nijedan ostvario nije..

 Nada Jurinčić · Česti komentator · Split, Croatia
HNS-ov kandidat za predsjednika UN-a?Svašta,Gospe moja!
Pa zar strančice mogu kandidirati za ovu poziciju bilo koga?

Ako ta orjunašica i veleizdajnica bude kandidirana za bilo koju inopoziciju to će biti više no jasna potvrda TKO JE ONA. Onda će se ono nježno plaženje po Kissingeru, moći konačno protumačiti kako triba.Psi i kuje NWO-a, pozicija vanka kad izgube poziciju terminatora unutar "svoje " zemlje.

 Tomislav Knezovic · · Česti komentator

Raspast ce se UN ako ova hijena postane to za cim zavija,
valjda ima neko normalan u tom UN


Nema komentara: