subota, 15. studenoga 2014.

Državni odvjetnik Edi Putigna maknut iz istrage nad poreznicima u slučaju Končar-Cetinski




Ipress.hr/ Državni odvjetnik Putigna maknut iz istrage nad poreznicima u slučaju Končar-Cetinski/Objavljeno: 13.11.2014.

(MBM)

Državni odvjetnik Putigna maknut iz istrage nad poreznicima u slučaju Končar-Cetinski

(slijedi komentar Ante Rokova Jadrijevića: Počelo je, počelo !)

 PULAEddyju Putigni, zamjeniku županijske državne odvjetnice u Puli, ukinuto je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja USKOK-a u predmetu istrage nad riječkim poreznicima Mirjanom Grijak i Silvom Jelenčićem, koje se tereti za pomaganje kod prikrivanja imovine Vinke i Mirka Cetinski.

Putigni je navedeno ovlaštenje na godinu dana dao bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u travnju ove godine, u razdoblju u kojem sadašnji državni odvjetnik Dinko Cvitan još nije bio preuzeo DORH.

Također, rasprava pred Optužnim vijećem Županijskog suda u Puli na kojoj je razmatrana optužnica, kako neslužbeno saznajemo, ovog je tjedna odgođena za siječanj, jer su Cetinskijevi zatražili izuzeće Putigne, ali i njegove šefice Mirjane Jelenić u predmetu u kojem ih Danko Končar tereti za prijevaru, čime se Državno odvjetništvo u Puli, iako je u pitanju privatna osoba u ulozi navodnog oštećenika, bavi već petu godinu.

O zahtjevu za izuzeće vrha pulskog državnog odvjetništva odlučivati će novi državni odvjetnik Dinko Cvitan, a kako je poznato, Cetinskijevi su Putignu već ranije kazneno prijavili zbog zlouporabe položaja u predmetu Končar-Cetinski.

U prijavi su naveli da Putigna koristi svoj položaj kako bi pogodovao Končaru te je pritiskao porezne inspektore iz Rijeke, zadužene za provjeru imovine bračnog para Cetinski, govoreći im da treba dokazati da su Cetinskijevi pokrali Končara.

O tim je pritiscima Mirjana Grijak posvjedočila u iskazu Službi za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, kako je navedeno u prijavi protiv Putigne.

Grijakova i njen kolega Jelenčić bili su uhićeni krajem srpnja, kad i Cetinskijevi, pod optužbom da su na nagovor Cetinskijevih utvrdili da ne postoji nerazmjer njihovih prihoda i imovine, ali, suprotno traženju USKOK-a, nisu zadržani u pritvoru 30 dana, nego pušteni na slobodu.

Putignu Cetinskijevi u kaznenoj prijavi također optužuju da je dogovorio promjenu iskaza Drage Radolovića u vezi s Končarevim mitom Ivi Sanaderu,

 te uredio da se, uz naručenu medijsku pratnju, Cetinskijevi privedu u lisicama na ispitivanje, zatraživši 30-dnevni pritvor, što je sudac istrage odbio.

(MBM)

Vezani tekstovi:

******

Komentar Ante Rokova Jadrijevića:

Počelo je, počelo !

Bogme, dugo se, jako se dugo čekalo na jednu ovakvu sjajnu vijest iz Pule! Već najmanje šest godina bila je velika „gužva u šesnaestercu“ županijskog DORH-a u Puli, ali su udbo-mafijaški mediji u Puli o svemu tome uporno šutili. I sve je to dugogodišnji (sada srećom već bivši !) Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić štitio.

Dakle, umjesto da progoni veliki i najveći kriminal u Državi, Bajić ga je štitio! A da li se Mladen Bajić pritom i sam „zarazio“ kriminalom koji je štitio, to vjerovatno nećemo saznati ni za pet godina, jer moćne snage udbo-mafijaškog kriminala sada Mladena Bajića guraju za sudca našeg hrvatskog Ustavnog suda !??

Nadamo se da će se novi Glavni državni odvjetnik gosp. Dinko Cvitan ugledati na predsjednika našeg najvećeg Županijskog suda u Zagrebu, hrabrog gosp. Ivana Turudića, koji je bezkompromisno osudio bivšeg korumpiranog predsjednika Vlade, hohštaplera Ivicu – Ivu Sanadera na deset godina zatvora ! Nadajmo se da će i gosp. Dinko Cvitan imati istu jaku „petlju“ da postupi na isti način i s bivšem Glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem!

Jedino se tako hrvatsko krivosuđe može pretvoriti u hrvatsko pravosuđe, a naše ministarstvo pravosuđa u MINISTARSTVO PRAVDE !

Točno onako kako sam to ja osobno tražio sve od 2005.g – naovamo !
(tko to želi ovu moju tvrdnju provjeriti, neka to potraži na mojem drugom blogu OHRANA Semper Paratus)

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing, publicist, Brtonigla, Istra,
(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: