nedjelja, 8. travnja 2012.

SUDE MI –u Udbomafijaškom hrvatskom „krivosuđu“ - 15. dio -


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Brtonigla                                         8. juna/lipnja 2011.


                               To all to whom it may concern!


       SUDE MI –u Udbomafijaškom hrvatskom „krivosuđu“
                                   - 15. dio -


Uvodna napomena:
Budući da se u slijedećem sudskom predmetu radi o (takozvanoj) ‘OVRHI’ – po ovršnom zakonu – vrijeme je da i ja - još jednom – ‘ovršim’ ovo naše Udbo-mafijaško ‘Krivosuđe’!

Ciljam na onaj dio o sudskim pristojbama (t.j. sudskim taksama, odnosno sudskim tarifama), koje nam je zloglasni Zloduh HDZ-a i čitave Hrvatske Vladimir Šeks mijenjao kad god se sjetio – samovoljno i arogantno se držeći svog načela ‘Moć i licemjerje’ – nama dobro poznato iz njegovih svetih Protokola Sionskih Mudraca!

    Ali ‘ničija nije gorjele do zore’, pa tako neće ni Šeksova!
Naime, Šeks je visinu sudskih pristojbi (taksa, tarifa) mijenjao nekoliko puta i to u skokovima od po 50 posto, iako je naša silno precijenjena kuna ostala jednako precijenjena (što nam je diktat jednog drugog hrvatskog Židova – guvernera HNB-a Rohatinskog)! A naše su plaće ili penzije ostale iste ili još mizernije!

A posebna priča je ona prethodna – ’da se pokažu neke nevjerovatne prljave stvari s kojima se bezočno manipulira u Općinskom sudu u Bujama već punih sedam godina!
Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,
politički kritičar i blogger
(hrvatski social-radikal)

                                                          * * * * * *


OPĆINSKOM  SUDU  U  BUJAMA                                                      2. siječanj 2012       
               Na posl. br. Ovr-1273/11-2                      
                                
Ovrhovoditelj:     Vittorino Melon, iz Brtonigle, Kovri 23,
                        zastupan po punomoćnici Biserki Radolović,
                        odvjetnici iz Pule                                                                                                   
                                    
Ovršenik:        Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.,
                        iz Brtonigle, Kovri 25

Radi:               predaje u posjed

                     Ž   A   L   B   A
u 3 primjerka
bez priloga
                   
Protiv Rješenja o ovrsi posl. br. Ovr-1273/11-2 sutkinje Margarete Vivode od 20. prosinca 2011. , donešenog na Prijedlog za ovrhu punomoćnice ovrhovoditelja Melon Vittorina, odvjetnice iz Pule Biserke Radolović, a sve temeljem pravomoćne i ovršne Presude sutkinje Općinskog suda u Bujama Jasne Gašparović, posl. br. P-171/04-19 od 20. svibnja 2010.g., koju je pravomoćnom potvrdila sutkinja Županijskog suda u Puli Ondina Vidulin, udata Matijević, posl. br. Gž-2188/ 11-2 od 7. studenog 2011.g., izjavljujem Žalbu zbog:

-     zbog zlonamjerno, pogrešno, nepotpuno i tendenciozno utvrđenog činjeničnog
       stanja
;

-     zbog jednostranog, odnosno pristranog manipuliranja procesuiranim činjenicama,
       kako bi se pogodovalo tužitelju-protutuženiku Vittorinu Melonu i njegovoj
       punomoćnici, odvjetnici Biserki Radolović iz Pule;

Naime, ksenofobna i lokal-šovinistička sutkinja Županijskog suda u Puli Ondina Vidulin, udata Matijević već se nekoliko godina specijalizirala za odbacivanje brojnih mojih Žalbi u nizu od najmanje 4 (četiri) godine, na – u Općinskom sudu u Bujama oko 10 različitih i sudskom indolencijom, opstrukcijom i ignoriranjem prouzročenih i isfabriciranih sudskih predmeta – osim prva dva od kojih je sve i počelo!

A od sredine mjeseca rujna pa do sredine studenog 2011. dobio sam od nje čak četiri njene Presude, u kojima ona  redom odbija moje četiri Žalbe i to u dva sudska predmeta, koja su se vukla još od proljeća i ljeta daleke 2004. godine!! To su predmeti P-20/04-87, P-20/04-90, P-171/04-19  i P-244/05. A povrh svega, istovremeno mi je stiglo još i Rješenje Općinskog suda u Požegi, protiv moje Tužbe  i Žalbe u kaznenom predmetu zloglasne sutkinje Tanje Prenc-Kanis K-180/07-14, odnosno Rješenje Županijskog suda u Slavonskom Brodu Kž-82/2011-2.

Kakva precizna sinhronizacija i to pred parlamentarne izbore 4. prosinca 2011.g.!
I onda stalno slušamo o nekakvom 'neovisnom pravosuđu u Hrvatskoj !??.

I uvijek mi se to dešava pred predsjedničke, parlamentarne ili izbore za lokalnu samoupravu!! Tako već šest godina !
Poseban razlog tolike ksenofobije i lokal-šovinizma sutkinje Ondine Vidulin, udate Matijević pojačao se nakon moje Pritužbe protiv (bivšeg) predsjednika Županijskog suda u Puli, dr.sci. Alda Radolovića, od 10. siječnja 2007.g., zbog njegove pristranosti, njegovog neurednog obnašanja sudačke dužnosti i namjernog odugovlačenja sudskog postupka. Naime, u toj mojoj Pritužbi opisan je i slučaj Radolovićeve javno izrečene ksenofobije prema novinarima Glasa Istre, koji su došli u Istru 'Priko Učke'. Nakon toga je štafetu ksenofobije i lokal-šovinizma od njega preuzela sutkinja Ondina Vidulin, udata Matijević!
Nju je vjerovatno duboko pogodila moja 'Uvodna besjeda' na suđenju u predmetu P-244/05  izrečena dne 2. list. 2006.g. protiv Franco-a Cattunara i njegovog IDS-a, odnosno njihove ksenofobije i lokal-šovinizma u Općini Brtonigla. Ali ona za to nema zdravog opravdanja!

Poseban je slučaj mlada sutkinja Općinskog suda u Bujama Jasna Gašparović
.

Ona je očito – po zadatku - pristrano manipulirala procesuiranim činjenicama, koje je uz to i zlonamjeno tumačila. U pauzi suđenja (kako je to objavljeno u tekstovima 'SUDE MI – u Udbomafijaškom „Krivosuđu“ – 11. dio' i 'SUDE MI – u Udbomafijaškom „Krivosuđu“ – 12. dio' na mojem drugom blogu OHRANA Semper Paratus), ja sam joj prigovorio da je presuda već ranije donesena – i to negdje izvan suda, a da 'mi ovdje samo glumatamo'!
I odrađujemo prljav posao za druge.

U skladu s tim, ona je tendenciozno vodila Zapisnike s dva suđenja: P-171/04 – 14 od 5. ožujka 2010. i
P- 171/04-14 od 6. svibnja 2010., odbijajući u Zapisnik unositi moje tvrdnje, na primjer da je 'čitav problem posljedica jednog od oko 5.000 sudskih falsifikata bivšeg predsjednika Općinskog suda u Bujama Ivana Milanovića, pa čak i kao bivšeg predsjednika Županijskog suda u Puli (nakon čega je dobio nečastan otkaz iz našeg pravosuđa!

Povrh svega, sutkinja Jasna Gašparović mi je zabranila nekoliko ključnih pitanja svjedoku Ivanu Milanoviću, koja su ciljala na njegove sudske falsifikate (a on je u ono vrijeme bio zemljišno-knjižni sudac!), primjerice: 'A kako je brat Vittorina Melona – pokojni Lodovico Melon mogao kupiti pristupni put do svog (danas mog) dvorišta, k.č. br. 2094/24 i to davno prije nego sam se ja doselio u tu kuću? U to vrijeme, nitko nije mogao - protivno međunarodnim ugovorima s Republikom Italijom - kupiti nijednu optantsku kuću ili bilo koju drugu njihovu nekretninu!' Na isti takav način je nastao i falsifikat o spornoj i predmetnoj parceli k.č.br. 2094/41 u mojem dvorištu! A u međuvremenu je ta moja dvorišna parcela – putem zemljišnoknižnog  kriminala priključena ilegalno formiranoj novoj susjednoj parceli k.č.br. 314/1 ovrhovoditelja i tužitelja-protutuženika Vittorina Melona, mog nekadašnjeg dobrog susjeda!

Uostalom, u Umagu kruži javna tajna – a tako je pisalo i na stranicama Glasa Istre, kao i na službenim internetskim stranicama Grada Umaga – da je sudac Milanović samom sebi krivotvorenjem zemljišnih knjiga prigrabio oko 600 najboljih parcela u Umagu i okolo Umaga!

                                                  * * * * * *

A čitava se stvar počela stubokom mijenjati nakon demokratskog preokreta 1990.g., kada se na političkoj sceni Istre pojavio ksenofobični i lokal-šovinistički IDS (nova politička stranka Istarski demokratski Sabor)! Odjednom smo mi Hrvati u našoj novoj općini Brtonigli pretvoreni u građane drugog reda! Dakako, prvi sam se tome odupro upravo ja osobno i to u novinskoj polemici s budućim prvim predsjednikom novoformirane općine Brtonigla, Tulliom Fernetichem. A od njega je i počela prva privatizacijska pljačka! No, nakon dva njegova mandata na čelo Općine Brtonigla se sam oktroirao polupismeni 'Ladro-Sheriffo' Franco Cattunar, nećak mog susjeda Vittorina Melona. I tu je počeo kudikamo veći privatizacijski kriminal, pljačka i otimačina! O tome se ovdje zapravo radi!

Ostatak ove sramotne priče već Vam je davno poznat, te Vas više ne ću na to podsjećati.

Ispričavam se Općinskom sudu u Bujama zbog mog često neprimjerenog riječnika, koji je izazavan mojim opravdanim bijesom zbog skoro 8 g. (osmogodišnjeg) maltretiranja i mrcvarenja mene kao časnog i poštenog građanina naše Bujštine - u Vašem sudu. A tko bi drugi sve to izdržao?
Uostalom, dobro Vam je poznat slučaj mladog i poštenog seljaka iz Punte kod Krasice Bože Laganisa, koji nije mogao izdržati slična maltretiranja i mrcvarenja u Vašem sudu, te je 15. svibnja/maja 1984.g. sjekirom odsjekao glavu tadašnjem predsjedniku Vašeg suda Ivanu Božiću, zbog istog ovakvog zemljišno-knjižnog kriminala u Vašem sudu. A to je nakon njegove tragične smrti nastavio nesmetano raditi i njegov nasljednik na čelu Vašeg suda sudac Ivan Milanović. Hoću li i ja morati PRAVDU tražiti sjekirom?!

Naime, ja nikako ne mogu razumjeti toliku benevolentnost Vašeg suda spram velike privatizacijske pljačke i otimačine u našoj Općini Brtonigla. O brojnim aferama, privatnim i namještenim natječajima, u kojima je svemoćni Franco Cattunar  n-a-k-n-a-d-n-o  dopisivao neke parcele sebi i svom tetku Vittorinu Melonu – mojem susjedu – o tome je često pisao i Glas Istre, a to imate od strane mene osobno i precizno dokumentirano u svojim sudskim predmetima P-171/04 i P-244/05.

I povrh svega, ja sam bio osuđen u Vašem sudu zbog navodne 'klevete' – u predmetu K-277/05, jer sam u javnom diskursu iznosio istinu o Cattunarovoj privatizacijskoj pljački, otimačini i kriminalu u Općini Brtonigla.

Dakle, da zaključim: sutkinja Jasna Gašparović mi je održala jedno nepošteno i nepravedno suđenje, na koje sam se uredno žalio. Ona mi nije dozvolila da u sudnici do kraja ispitam dvoje svjedoka, moju susjedu Mirjanu Kraljević i bivšeg suca i sadašnjeg odvjetnika Ivana Milanovića na okolnost kako je moj susjed Vittorino Melon uspio 'prekrojiti' svoju parcelu k.č.br. 314/1  kako bi  sebi mogao ilegalno prigrabiti parcelu k.č.br. 2094/41, u mojem dvorištu i kako je nama susjedima oduzeo pristupni prilaz do naših starih seljačkih zahoda, te jesu li ikada raspisani JAVNI natječaji za sve to?

I to unatoč mnogima ili svima poznatoj činjenici o 'Prekrajanju zemljišnih knjiga' u Općinskom sudu u Bujama  i unatoč javnom  saznanju da „u Općinskom sudu u Bujama postoji još par tisuća Z-K  falsifikata“!

Dakle, ono što nisam mogao reći u sudnici, rekao sam u mojoj Žalbi i dopunio u ovoj novoj Žalbi protiv Rješenja o ovrsi posl. br. Ovr-1273/11-2 sutkinje Margarete Vivode od 20. prosinca 2011.

Predlažem da sud ovu moju Žalbu usvoji i Rješenje o ovrsi preinači na način da ovrhovoditelja i njegovu punomoćnicu, odvjetnicu Biserku Radolović odbije s njihovim Prijedlogom za ovrhu, te da se cijeli predmet vrati na ponovno raspravljanje i odluku.

Fiat justitia, pereat mundus!

                                                Bilježim se sa štovanjem!

Brtonigla, 2. siječanj 2012.                                                         Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.DNA:

Predsjedniku Vrhovnog suda R.H. gosp. Branku Hrvatinu;
Predsjedniku Vlade R.H. gosp.Zoranu Milanoviću;
Ministru pravosuđa R.H. gosp. Orsatu Miljeniću;
Ambasadoru USA, Zagreb;
Ambasadoru Republike Njemačke Zagreb;
Ambasadoru EU, Zagreb;
Hrvatskoj javnosti;
To all to whom it may concern !


Nema komentara: