utorak, 20. ožujka 2012.

Ipress.hr/Hrvatsko samoubojstvo u Siriji... odrekli smo se 20 mlrd dolara vrijednosti /
17. ožujka/marta 2012.

Hrvatsko samoubojstvo u Siriji:
Šutke se odrekli 20 milijardi dolara vrijednosti

17.03.2012.

Hrvatska seljačka stranka se priopćenjem, nezadovoljna što se u javnosti gotovo svi potezi vlade Zorana Milanovića predstavljaju kao jako dobri i bez kritika, oštro usprotivila dvama vladinim potezima - odricanju hrvatske nacionalne naftne kompanije Ine prihoda od sirijskih naftnih izvora i "uništavanju" Hrvatske poljoprivredne komore.

Začuđuje šutnja o potezima koji Hrvatskoj čine golemu materijalnu štetu kratkoročno i dugoročno, kao što je odustajanje od naftnih polja u Siriji, gdje se predviđa profit od 300 milijuna eura, a čija je procijenjena vrijednost 20 milijarda dolara.

To je izravno uništavanje jedne od važnih poluga razvoja i golem gubitak novca, a da ne govorimo o činjenici da istodobno s odustajanjem od naftnih polja cijena goriva u Hrvatskoj "divlja i doseže visine...,' navode u HSS-u.

Zato traže da vlada, prije nego što provede "takve maliciozne poteze", odgovori koji je to djelomični politički suverenitet koji će hrvatska država zadržati nakon ulaska u EU ako već sada mora slijediti takve - za Hrvatsku samoubilačke poteze,

kao što su sankcije EU-a prema Siriji,

i to unatoč činjenici da švicarske pa i francuske kompanije uvoze i trguju čak i naftom iz Irana unatoč dugogodišnjim sankcijama.

Potpuno neprihvatljivim HSS smatra i prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori jer je, navode, udar na organiziranje poljoprivrednika kao partnera vlade, Ministarstva poljoprivrede te regionalne i lokalne samouprave.

"Zašto je obavezno članstvo i plaćanje članarine hrvatskih tvrtaka u Hrvatskoj gospodarskoj komori, što je čini najbogatijom hrvatskom institucijom, tako dobra stvar za hrvatske radnike i poduzetnike, a postojanje poljoprivredne komore tako loša stvar za hrvatske poljoprivrednike da poljoprivrednu komoru treba uništiti?" - pitaju u HSS-u, te ističu kako ne mogu vjerovati da bi razbijanje jednog od najkvalitetnijih oblika organiziranja u poljoprivredi bio nečiji cilj, jer, naglašavaju, upravo Ministarstvu poljoprivrede treba partner organiziran u skladu s europskom tradicijom, s važnom gospodarskom ulogom i povezan u sustav poljoprivrednih komora EU-a.

(Hina)

******

Komentari (3)

3 Subota, 17 Ožujak 2012 15:41
eky

Stoka sitnog zuba!!!

Sirijska naftna polja
2 Subota, 17 Ožujak 2012 14:14
libero

ma mi smo bogata zemlja naftom , nečemo niti osjetiti gubitak tih naftnih polja u Siriji ha,ha,ha ....... samo čemo plačati skuplje energente ...... šta je to za naš visoki standard ......

1 Subota, 17 Ožujak 2012 13:51
bezak

Sada neka njin ministrica spoljnih poslova veliko-jugoslavenka Špušić obrazloži zač je to tako tribalo biti !!!


Nema komentara: