četvrtak, 8. ožujka 2012.

Hrvatska vlada poput TNT-Grupe!


Received by e-mail:

damir kalafatić
4. febr./ožujak 2012.

Hrvatska vlada poput TNT-Grupe!                

Na čelo naše države došli su bankari i ekonomski nadri-stručnjaci, arhitekti-menedžeri, svi veliki zagovornici liberalizacije i privatizacije, zbog veće zarade, pa donose drakonske mjere novih poreza, kao i ukidanja stečenih radničkih prava, opravdavajući vlastite zahtjeve neophodnošću da njihova država mora vratiti dugove (jer njima samima prijeti  bankrot).

A to su dugovi koje je ta politička 'krema' sama i stvorila - zvala se ona centar, desna ili lijeva…. zvala se ona 'Kra-De-Ze' ili 'Kukuriku', odnosno 'Kukunama' koalicija!

Dugove će naravno vratiti, a tko bi drugi nego sirotinja, to jest oni koji novca ionako nemaju dovoljno za život dostojan čovjeka i zato su u ovisnom i izloženom položaju spram… stare /nove, hrvatske TNT-Grupe!

Tako to ide po onoj staroj a i danas aktualnoj preporuci sir Olivera iz 'Alan Forda': „Novac treba uzeti tamo gdje je to najlakše ostvariti“ - dakle siromašnima - pa ga dati bogatima, koji poput Linića i Čačića znaju njime upravljati.

Siromašni ga doduše imaju vrlo malo, ali siromašnih ima jako mnogo…“; genijalno!

Ministar financija trudi se dokazati kako je novi harač na sirotinju ustvari izvor prihoda za bogate, koji će iz tog harača putem novih investicija - i to kroz slijedećih desetak godina, omogućiti otvaranje novih radnih mjesta za sirotinju; revolucionarni Linićev perepetuum mobile…iz praznog (državne kase) u prazno!

Tko su to bogati kojima 'nikad dosta' a tko siromašni 'kanta-autori', koji čeprkaju po kantama za smeće?

Prvi doglavnik TNT-Grupe daleko je najbogatiji član te mafijaške organizacije. U svojoj je imovinskoj kartici prijavio da zajedno sa suprugom u nekretninama, dionicama, štednji i pokretninama ima vrijednost veću od 31 milijun kuna.

Devet nekretnina prvog potpredsjednika i njegove supruge vrijede više od devet milijuna kuna. Među njima je najvrednije građevinsko zemljište u Zagrebu, koje sam 'sir Oliver' procjenjuje na 2,6 milijuna kuna, a on je i jedini član hrvatske TNT-Grupe koji je prijavio imovinu u inozemstvu, odnosno apartman u Sloveniji vrijedan 220 tisuća kuna.                           
Vlasnik je i dviju ruševnih kuća u Dubrovniku, koje procjenjuje na oko 2,9 milijuna kuna. Sa suprugom ima i kuću u Jakopcu vrijednu 1,9 milijuna kuna. Također je naslijedio i šumu u Bednji vrijednu 300 tisuća kuna, a supruga mu je naslijedila kuću u Varaždinu vrijednu gotovo pola milijuna kuna.
Osim u nekretninama, 'sir Oliver' i u dionicama i udjelima ima oko 16 milijuna kuna, ali od toga je najvredniji 50-postotni udio u Coningu 'Alfa'. Vlasnik je i 10 tisuća dionica HT-a, koje na burzi vrijede oko 2,4 milijuna kuna. Po milijun kuna i više vrijedan je i njegov udio u Krašu i PBZ-u. Njegova supruga ima dionice vrijedne više od dva milijuna kuna, a zajedno imaju više od 2,5 milijuna kuna štednje….

Potpredsjednik TNT-Grupe i ministar (i tako sjebanog hrvatskog) gospodarstva, jadnik nema automobil, za razliku od svoje supruge, čije je vozilo vrijedno 20 tisuća kuna (stari SMART), ali je zato prijavio jahticu od 980 tisuća kunića.
Uza sve a neposredno prije četvrtog prosinca prošle godine 'digao' je i kredit kod Croatia-osiguranja od četiri milijuna kuna za svoju suprugu i 'njezin' hotel Trakošćan!

A tko su onda siromašni, kojima je taj, i takvi gotovani, odrapio harač od 25 posto PDV-a….da bi se i dalje bogatili?

Evo, vijest od 29. veljače og.:

Obnovljeni Hotel Trakošćan radi samo dva mjeseca, a već ima problema s isplatom plaća.
Ovih dana radnicima je isplaćeno tek 25 posto plaće za studeni prošle godine, doznaje se u Sindikatu graditeljstva u čijem su članstvu radnici Hotela, s obzirom na to da Hotel Trakošćan posluje u sklopu građevinske tvrtke 'Coning grupa'!
 
Ili, kako piše Ivanka Toma iz 'Večernjaka', 1. ožujka og.:

„Hotel Trakošćan, koji je nedavno obnovljen, u pogonu je od Nove godine, a radnicima nije isplaćena još nijedna puna plaća. K tome, hotel je opterećen s više od 91,3 milijuna kuna duga Coning grupe, u kojoj vlasničke udjele ima supruga prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Riječ je o hipotekama koje je proteklih godina na hotel upisala turistička tvrtka 'Congama' u sklopu koje posluje hotel Trakošćan, a dio je 'Coning'- grupe.“

Tko zna, možda već sutra a prema tome, ministar financija podigne PDV na 27 posto, po uzoru na Mađare, kako bi gramzivi 'sir Oliver' (kao i njegovo Coning-jato lešinara) mogao isplatiti plaće djelatnicima u hotelu njegove supruge u Trakošćanu!?

Eto, to su one reforme nove TNT-vlade, ukratko: Uzmi sirotinji da bi dao bogatunima!


damir kalafatić

Komentar Ante Rokova Jadrijevića: 

'Otac udbaš, sin udbomafijaš!'

To je bio moj komentar prije tri godine na jedan stariji tekst mog prijatelja ing. Damira Kalafatića. A ovo je samo logični nastavak onog starog teksta, koji nam pobliže donosi 20-godišnji saldo tog udbomafijaša, koji ga očito namjerava udvostručiti u svom novom mandatu koalicijske Vlade gosp. Zorana Milanovića!

Naravno, ako im taj novi mandat potraje do kraja. No, to se sasvim sigurno NEĆE dogoditi !!

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.
(hrvatski socijal-radikal)
 






Nema komentara: