nedjelja, 29. ožujka 2009.

Nova TV: sumrak tv-novinarstva!

AMAC-Hrvati: Damir Kalafatić

Četvrtak, 08 Studeni 2007

Nova TV: sumrak tv-novinarstva!

PDF

Ispis

E-mail

b17sKomercijalne televizije 'žive' od reklamnih poruka i raznih donacija, domaćih i tuđinskih-ponekad u zlonamjerne svrhe-pa su prema tomu ekonomski neovisne.
Dakle i komercijalna Nova TV ne podliježe nikakvoj pa ni ćudorednoj kontroli društva/države odnosno hrvatskog Sabora; grubo rečeno može emitirati što je volja!?
Međutim, i demokracija u koju nesumnjivo spada sloboda javne riječi-pisane i elektroničke-ima svoje donje granične vrijednosti ljudske tolerancije.


Ono što smo čuli i vidjeli na toj tv-kući, 3. studenog ove 2007.g., potvrđuje da je neovisna NOVA probila taj donji prag ljudske pristojnosti dozvolivši nekakvom magistru etnologije(?), Sandiju Blagoniću cinično vrijeđati veliku populaciju ove zemlje, nas umirovljenike; a vrijeđanje nije nikakva stečevina pa ni najliberalnije demokracije! Uz to, objavivši pravila za praćenje predizborne kampanje, Nova TV je preuzela određene obveze ponašanja pa bi morala poštivati barem načela objektivnosti a svojim gledateljima jamčiti vlastitu profesionalnost, stručnost i nadasve toleranciju kako prema sudionicima emisije u studiju tako i prema širem gledateljstvu. Novinarka Nove TV,
Mirjana Hrga pozvala je u studio jednog nadasve oholog 'komentatora' Sandija Blagonića, koji, emancipiran i samodopadan na svoj 'ego', manirom notornog prostaka nimalo odgovorno vrijeđa Stranku umirovljenika, javno i otvoreno nazivajući PARAZITIMA više od milijun ljudi s pošteno stečenim mirovinama koje su jedva dovoljne za pristojan život tih ljudi!

Nečuveno!


Umjesto da je takvog ordinarnog prostaka promptno prekinula u nedopustivom vrijeđanju gledateljstva,
Mirjana Hrga se tijekom emisije ironično smješkala tolerirajući njegov javni prostakluk prema sudioniku u emisiji, predsjedniku HSU-a Vladimiru Jordanu i nama umirovljenicima….ali samo do jučer i gledateljima Nove TV!


Nazivati PARAZITIMA ljude poodmakle životne dobi uistinu je morbidno a to samo pokazuje moralnu dekadenciju arogantnog Sandija Blagonića koji se i inače prepotentno ponaša kao da je popio mudrost cijelog svijeta.


Vjerujem da je svoje odgovornosti svjesna i Nova TV koja je dovela ovakvog bahatog prostaka na javnu tribinu, a i 'komentator' Blagonić bi mogao doći brzo pameti kad više od milijun umirovljenika podigne tužbu protiv njega, Nove TV i njene uprave, novinarke-voditeljice emisije,
Mirjane Hrge zbog vrijeđanja(-i tolerancije tog vrijeđanja-)poštenih ljudi, umirovljenika. Mogli bi se svi zajedno vrlo lako priključili akciji bržeg povrata duga umirovljenicima! Svjedoka za sudsku tužbu ima na pretek!

Aleksandar-Sandi Blagonić umjesto da se bavi etnologijom(?), usput još i 'blog'-novinarstvom, treba uzeti u ruke etički priručnik 'bon-ton'-a, dobro ga proučiti, ispričati se gledateljstvu ako mu je iole pristojnosti ostalo iz očito veoma deficitarnog kućnog odgoja!


I to zajedno s upravom Nove TV i njenom novinarkom Mirjanom Hrga, dakako!

Damir Kalafatić, umirovljenik, Omiš

Comments (5)

07-11-2007 23:22

Sandi Blagonić

Gospodin Sandy i sam anacionalan mucavi tip sa uvijek posebnim mišljenjem kojom bi želio da se "odmakne" od masa, poštivalac ICTY-evog sudišta u više navrata je gostovao na svim kanalima "nacionalne" TV i uvijek izazivao mučninu svojim stavovima. Nema ni riječnika, ni širine obrazovanja niti ljudskih kvaliteta za poštovanog javnog djelatnika.

Lako se složiti sa gosp. D.Kalafatićem

Guest

bosanac

09-11-2007 11:56

Sandi Blagonić - nakupina bjelančevina

Tom stvorenju, čije postojanje uopće ne opravdavam, ne bih dala da čuva nacrtanu ovcu a kamoli da daje velevažna i veleumna mišljenja o bilo čemu, poglavito o našoj zemlji i našem narodu. Više je puta taj "dečec" pokazao gdje ga i na koju stranu "struja nosi"...egomanični, egocentrični napuhanko prema kojem, ako ima imalo kriterija, niti vlastita obitelj ne bi trebala osjećati posebnu naklonost.

Registered

Nataša Vukić

Nema komentara: