srijeda, 1. srpnja 2015.

PROPAST RIJEČKOG UDBO-MAFIJAŠIZMAR E P E T I T I O  E S T  M A T E R  S T U D I O R U M . . . . .

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., Pula / Brtonigla

26. 10. 2002.

Uredništvu hrvatskog „Fokusa“                                          i Komu Treba: g. Ivici Račanu !
Uredništvu „Hrvatskog slova“


PROPAST RIJEČKOG UDBO-MAFIJAŠIZMA

Dakle, brodogradilište „Viktor Lenac“ (u kojem sam 1991./1992.g. bio „predsjednik “hrvatskog“ sindikata) opet od Račanove Vlade traži „kredit“ od 24 milijuna US dolara!

Nije li to bezobrazno? Nije li to prevršilo svaku mjeru?

Da država sanira privatno poduzeće inž. Damira Vrhovnika, samo zato što je on intimni prijatelj Predsjednika Vlade, gosp. Ivice Račana? Ili je posrijedi nešto sasvim drugo?!!

Da, posrijedi je nešto sasvim drugo

Naime, brodogradilište „Viktor Lenac“ je već odavno – od dolaska na čelo inž. Vrhovnika – postalo jedno od najčvršćih uporišta UDBE i KOS-a, a od 1991.g. jedno o najvažnijih uporišta riječke UDBO-mafije !


A najvažnije uporište riječke UDBO-mafije je bila RIJEČKA BANKA, ujedno i najtvrđi srpski bastion u gradu Rijeci.

Ostala uporišta Riječke UDBO-mafije ovdje neću spominjati.

U tom svjetlu treba gledati posljednje događaje u gradu Rijeci: slom brodogradilišta „Viktor Lenac i slom „Riječke banke“.

* * * * * 

Na čelo Riječke banke je nakon njenog sloma došao Petar Radaković, i to nakon hapšenja Milojka Tankosića ( bivšeg direktora Direkcije deviznih sredstava u banci) i Borisava Perožića (bivšeg člana Uprave banke).

Manevar je bio očit: Radaković je trebao izbrisati tragove koji su vodili prema Damiru Vrhovniku, Slavku Liniću i glavnom uredništvu srpskog „Novog lista i odvesti istragu u slijepu ulicu ili na sporedni kolosijek. A radilo se o klasičnom bijegu kapitala u inozemstvo, prije definitivnog gubitka vlasti ! Stoga bi im novih 24 milijuna dolara usput vrlo dobro došlo!

Vrijeme je za najhitniju akciju: poništiti prljavo izvedenu privatizaciju brodogradilišta „Viktor Lenac, a isto tako i obe privatizacije, odnosno „prodaje“ Riječke banke strancima,
najprije Nijemcima, a zatim – nakon Linićeve „sanacije“od sto milijuna EUR-a – za svega 28 milijuna EUR-a austrijskoj Erste Banki!

Krađa i prekrađa, preciznije rečeno pljačka pljačka DRŽAVNE BLAGAJNE (!!), izvedena je drsko, bezobrazno i na otvorenoj sceni grada Rijeke!! Bravo „druže“ Slavko Liniću!     

Poništenje privatizacije „Lenca“ je tim potrebnije jer je izvedeno „na prepad“. Brodogradilište je početkom 1992.g., dakle kada je rat najviše umanjio njegovu vrijednost (!!), bilo procijenjeno na samo 27,5 milijuna DEM. Javio se ponuđač iz Bremena, gosp. inž. Vuksan (rodom iz Splita), no onda su inž. Vrhovnik, Linić i gosp. Zlatko Mateša (tada predsjednik Agencije za privatizaciju!) počeli odugovlačiti stvar, te su u ratnom metežu i muljanju – dok smo mi bili na ličkom bojištu – negdje „zagubio“ gosp. Vuksan iz Bremena, a pojavio se gosp. Carlo Trevisan iz Mestra pri Veneciji.

U međuvremenu je direktor Vrhovnik osnovao svoj vlastiti sindikat i na njegovo čelo imenovao (S)Amira Baćinovića, prethodno „prekrštenog“ u Damira (kao i Gazda!), a članove mog „hrvatskog“ sindikata ucjenama i prijetnjama natjerao u svoj sindikat.

Kad sam se ja vratio s ličkog bojišta dočekao me je OTKAZ ! No ja se nisam dao, te je muljanjem po Zagrebu nekako udešeno da ja odem iz „Lenca“, s polovicom zakonske otpremnine. A čim sam ja napustio „Lenac“, gosp. Mateša je prodao „Lenac“ g. Trevisanu and Co. I to za samo 11 milijuna DEM !

Dakako, Carlo Trevisan je tu poslužio samo kao udbaški paravan za udbomafijašku grupu inž. Damira Vrhovnika i Slavka Linića, koja se spretno dočepala „Lenca“ za tako sitan novac. Ne zaboravimo da su tada drugi i treći po rangu ljudi u Hrvatskoj bili Josip Manolić i Stipe Mesić !!

Budući da je prije šest mjeseci Račanova Vlada, pod drskom ucjenom njenog podpredsjednika Slavka Linića „sanirala“ brodogradilište „Viktor Lenac“ (s 30 milijuna US$), a koji sada opet traži istu takvu „sanaciju“  (24 milijuna US$), krajnji je čas za poništenje prljave privatizacije „Lenca“, za smjenu direktora Damira Vrhovnika i njegovo udaljavanje iz „Lenca“ – najbolje izravno u istražni zatvor !! A s njim bi trebali poći i barem 4-5 njegovih glavnih „menadžera“! Oni su plod Vrhovnikove 18-godišnje negativne selekcije kadrova. Treba ih spriječiti  da „Lenac“ pošalju u stečaj (dakako samo fiktivno, kao što je to bio i fiktivni stečaj „Klariko voća“!), pa da se iz svega „elegantno“ (čitaj: udbomafijaški!) izvuku. A grad Rijeka je danas glavni centar hrvatskog udbomafijašizma!!

Stoga predlažem gosp. Ivi Sanaderu da smjesta objavi sastav svoje „Vlade u sjeni“, te da budući ministri financija, pravosuđa, policije, pomorstva, u suradnji s budućim državnim tužiteljem, već sada prionu na posao rasčišćavanja nagomilanog UDBO-mafijaškog smeća u „Lencu“ i „Riječkoj banci“, čime će se konačno „Crvena Rijeka“ konačno vratiti u krilo  svoje prave i jedine Domovine.

Ne smije se dozvoliti da u Riječkoj banci bivši direktor Milan Potkonjak i njegova bliska suradnica S. Stojević, uz pomoć novih direktora Save Dalbokova, uz aktivnu podršku Vrhovnikovog pajdaša Slavka Linića i guvernera HNB dr. Željka Rohatinskog   zataškaju UDBO-mafijašku pljačku odoko 100 i kusur milijuna dolara!

Ako to gosp. Ivo Sanader ne učini, hrvatski birači će mu jako teško dati bjanko-mjenicu za obnašanje nove vlasti, bojeći se da nakon što sjaši ovaj Murta, ne uzjaši neki novi Kurta.

U svakom slučaju, treba hitno spriječiti da Damir Vrhovnik i njegovi nesposobni „menadžeri“ ne dobiju novu „sanaciju“ od 24 milijuna dolara i od svih nas ponovo naprave magarce!

Kao i s Dubrovačkom bankom !


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.  

 
Nema komentara: