subota, 24. siječnja 2015.

Merkel: još nije vrijeme za ukidanje sankcija RusijiDirektno.hr/ Merkel: još nije vrijeme za ukidanje sankcija Rusiji/Datum objave: 22.01.2015 | 16:30

Autor: pz/h

Merkel: još nije vrijeme za ukidanje sankcija Rusiji
 

 "Gospodarske sankcije nisu se mogle izbjeći. Moguće ih je ukinuti ako nestanu razlozi zbog kojih su uvedene. No, to se nije dogodilo.

Njemačka kancelarka Angela Merkel optužila je Rusiju da je intervencijama u Ukrajini prekršila poratni poredak u Europi i istaknula da Europa ne može razmišljati o ukidanju sankcija dok Moskva ne promijeni smjer.

"Pripojenje Krima nije kao bilo koje pripojenje. To je kršenje načela na temelju kojih je stvoren miroljubivi poredak u Europi nakon Drugog svjetskog rata, posebno poštivanje granica i teritorijalnog integriteta", rekla je Merkel na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

"Gospodarske sankcije nisu se mogle izbjeći. Moguće ih je ukinuti ako nestanu razlozi zbog kojih su uvedene. No, nažalost, to se nije dogodilo", dodala je.

Ministri vanjskih poslova Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke postigli su u srijedu u Berlinu dogovor o demarkacijskoj liniji na istoku Ukrajine, od koje obje strane u sukobu trebaju povući svoje snage, ali to za sada nije provedeno.

* * * * * *  

Komentari (1):

Ante Rokov Jadrijević:
Putin je čovjek opasnih namjera, koji je upao u vlastitu stupicu i ne može nazad - kao i Hitler u Čehoslovačkoj 1938. i u Poljskoj 1939. Zbog toga ni on, Putin, ne može nazad ! A naprijed je golemo njemu nevidljivo minsko polje. Sada on počinje svoju bezumnu avanturu - na sve ili ništa !!

A budući da Putin ne može dobiti sve, a ni Rusija više nije što je nekad bila... Putina čeka sudbina Napoleona - ili možda Staljina, kojemu su "Tovariči" malo "pomogli" da brže umre!

Nema komentara: