srijeda, 24. listopada 2012.

Goldstein-dinastija 'harači' Hrvatskom!Damir Kalafatić                                                                             16. list./okt. 2012

Goldstein-dinastija 'harači' Hrvatskom!                                                                                                    

Ako samo ovlaš 'dirneš' takozvane 'političke Hrvate' židovskog podrijetla, pa ih prozoveš da zlonamjerno krivotvore hrvatsku povijest i 'svoj' hrvatski narod drže genocidnim, riskiraš da te razna kolumnistička klatež ovisnih medija, poput onih 'janjičara' iz 'Feralove Slobodanke', promptno proglasi antisemitom ili sasvim eksplicite….naci-fašistom.

Pa, pročitajmo samo novinske retke iz tog 'Krile-tovog smeća' povodom 'antisemitskog napada' na onog olinjalog filmadžiju-bezbošca!

A kako drugačije nego 'cionistima' nazvati ljude koji permanentno pokušavaju hrvatskom narodu imputirati genocidnost, služeći se pritom opskurnim lažima, podvalama, izmišljotinama, nebuloznim procjenama, blago rečeno neistinama!?

Nema tome dugo kako je 'vrhovni poglavica' ove 'zlatno-kamene dinastije', Slavko Goldstein, (srednjoškolski obrazovani bibliotekar a….) danas savjetnik premijera za kulturu, u vlastitoj nakladi tiskao 'historijsko djelo' simptomatičnog naslova '1941., godina koja se vraća' (2007.g.), kojim očigledno insinuira kako je današnja-neovisna hrvatska država tek inačica genocidne, Pavelićeve NDH….koja se, eto, vratila!

Između ostalog, u toj knjizi Slavko Goldstein 'procjenjuje' (dakle, ne tvrdi, niti ičim dokazuje!, op. a.) broj stradalih u Jadovnom na 24.000, dok samouki 'istoričar', inače 'diplomirani seoski potkivač', Đuro Zatezalo u svojoj dvotomnoj, takozvanoj studiji 'Jadovno-kompleks ustaških logora 1941' ističe da je od 11. travnja (Pavelić tada i nije bio u Hrvatskoj!, op. a.) do 21. kolovoza 1941. u logore dovedeno ukupno 42.246 muškaraca, žena i djece; do 24. lipnja ubijeno je 13.346 ljudi, do zatvaranja još 28.900 logoraša.

Bolesno precizno kao da ih je sam Đuro prije 'klanja' osobno prebrojavao!

Slavko je, dakle, ipak ponešto 'umjereniji' jer je, primjerice, u Vojnoj enciklopediji Jugoslavije objavljeno da je u kompleksu logora ukupno ubijeno 72.000-okruglo, a u samoj Šaranovoj jami 35.000 žrtava, okruglo.

Davor Butković-Žu i Pavle Vranjican speleološki su pregledali Šaranovu jamu (o tome opširno piše Hrvatski list-Zadar, srpanj 2011.) te nisu pronašli ni jedan kostur, ni jednu lubanju…u tom virtualnom, 'Zatezalo-Goldsteinovu kompleksu'!

Napravljena je i jednostavna skica jame, kratki video snimak dna, napisano i prigodno stručno izvješće koje je zajedno sa snimkom unutrašnjosti jame predano saborskoj Komisiji. Kakva je bila sudbina tog izvješća-nije poznato, poznato je samo to da je video snimak prikazan svim zainteresiranim stranama; dali i Đuri Zatezalu i Slavku Goldsteinu, nije poznato.

Idemo dalje:

Bolesno ambiciozni Slavkov sin, Ivo, pokušao je postati čak i Akademikom HAZU-a, a doživio je….zasluženu sramotu: Njegova prva kandidatura za redovnog člana doživjela je debakl jer od 105 akademika u Strossmayer-ovoj palači za Ivu Goldsteina ih je glasalo samo 34!

Udarac je to i za Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koje je Akademiji predložilo Ivu Goldsteina, ali i za Razred za društvene znanosti koji je prijedlog prihvatio uz pozitivne ocjene (partizanskog) akademika Dušana Bilandžića i 'neovisnog' Petra Strčića.

Evo kako taj propali Akademik, a danas 'veliki hrvatski povjesničar'-koji usput 'odgaja' našu mladež, dr. Ivo Goldstein, jasno i glasno optužuje 'svoj', hrvatski narod za genocidnost:                                                                                                                            „Četnici se osvećuju Hrvatima i Muslimanima za genocid u NDH (na slici su spaljeni Ilići kod Mostara, op. a.), kao na primjer 15. IV. 1941., kada je četnička jedinica koja se povlačila pred ustašama u Mostaru i okolici ubila više tuceta (nema preciznog broja?, op. a.) hrvatskih civila i popalila veliki broj kuća“(Ivo Goldstein: A History, Hurst & Co. London 1999.). 
Evo, kako to Goldsteinovo, zlonamjerno podmetanje komentira Akademik Josip Pečarić, dakako, s opravdanom ironijom:
„Dakle, 10. IV. 1941. je proglašena je NDH, a već u prvih 3-4 dana hrvatski narod je napravio genocid, pa se četnici 15. IV. 1941. osvećuju za taj genocid !??. Takva genocidnost jednog naroda doista nije zabilježena u povijesti, pa se radi o izuzetnom otkriću kolege Ive Goldsteina. Pri tome treba uzeti u obzir da Pavelić još nije ni stigao u Zagreb, pa se za taj genocid očito treba okriviti cijeli narod.
                                                                                                                                         Zahvaljujući kolegi Ivi Goldsteinu (inače, 'svršenom' bizantinologu, op. a.) ne mogu se Hrvati više izvlačiti na zločine ustaša. Jednostavno rečeno-ovaj sjajan Goldsteinov dokaz pokazao je da se radi o genocidnosti cijelog naroda“;
nije li to 'cionistička' mržnja prema 'vlastitom', hrvatskom narodu!?

Opravdavati osvetom četnički zločin iz tog doba, 15. travnja 1941.g., i taj zločin uzimati kao dokaz prethodno izvršenog (četverodnevnog?) genocida hrvatskog naroda, mogu samo politički idioti!

Ustaše takav masovni zločin kroz 4 dana ni fizički nisu mogle obaviti, premda je na čelu UNS-a (Ustaške Nadzorne Službe, i Jasenovca) bio veoma ekspeditivni Eugen Dido Kvaternik, uz to još i polu-židov!

Ali, i od 'goreg' ima još 'gore', jer je 'pravedni' predsjednik RH, Ivo Josipović, valjda u znak poštovanja i znanstvenih zasluga, nagradio malog Ivu za sve njegove 'historijske gadarije', citat:
„Prof. dr. sc. Ivo Goldstein postavlja se za izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Francuskoj Republici, sa sjedištem u Parizu, i za stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri Organizaciji ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO), sa sjedištem u Parizu. 
 Ova Odluka stupa na snagu 1. siječnja 2013. godine.“                                                   

Klasa: 018-07/12-02/50                                                                                                       
Urbroj: 71-05-03/1-12-2,

Zagreb, 20. rujna 2012.                                                        Predsjednik Republike Hrvatske
                                                                                                     
Ivo Josipović, v. r.

Dakle, hoće li budući veleposlanik tumačiti Francuzima kako je hrvatski narod u srži genocidan, a 'Bleiburg' s križnim putovima bio samo 'pravedna' komunističko-partizansko-četnička osveta?

Eto, ukratko, to je ta 'Goldstein-dinastija' koja danas, kulturno i povijesno, prosvjetiteljski i znanstveno, jezikoslovno i pravopisno, 'harači' ovom jadnom zemljom, tobož' neovisnom državom Hrvatskom!

Pitamo se, mogu li takvi ljudi imati bilo kakav moralni kredibilitet i smiju li 'dijeliti ikakve lekcije' hrvatskom narodu….od kojeg i pozamašne plaće primaju?

damir kalafatić


Dodatak:
……..U Hercegovini su uslijedili još grozomorniji dani, kada su četnički odjeli jugoslavenske kraljevske vojske, 13., 14. i 15. travnja 1941., napali hrvatsko stanovništvo u Čapljini i okolici Mostara (sela Cim i Iliće), pri čemu su neizostavno uništavali hrvatske domove i gospodarske objekte topovskim hitcima i zapaljivim bombama. Istodobno su klali hrvatsko stanovništvo, koje nije uspjelo izbjeći četničkom nožu. Zapaljeno je osamdeset pet hrvatskih domova. Uz četničku lozinku: - Kolji sve po redu! - polučak krvavoga četničkog pira bio je dvadeset petoro umorenih Hrvata i Hrvatica, među kojima su bile cijele obitelji Marka i Frane Vege iz Struge, uključujući i nemoćnu djecu. Osim njih, između 11. i 15. travnja 1941., četnici i srpski vojnici u Mostaru i okolici ubili su: Juru Zeleniku, Stanka Lasića, Ivana Cvitkovića, Lucu Mustapić, Zejnu Duranović i njezina sina te Ivana Bevandu…itd.

(Ivica Karamatić: ČETNIČKO-KOMUNISTIČKI ZLOČINI 1941. NAD HRVATSKIM NARODOM I SVEĆENSTVOM)Nema komentara: