ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Što ustvari Rohatynski želi i pošto-poto hoće?!


Ipress.hr/ Rohatinski: U 2012. sve pada, samo cijene i inflacija rastu/10.svibanj-maj 2012.


Komentar br. 7. na Ipress.hr
anterokovjadrijevic

Što ustvari Rohatynski želi i pošto-poto hoće?!

Oni prostaci – komentatori na našem domaćem istarskom Ipress-u koji neznaju pročitati iole ozbiljniji i duži tekst koji komentiraju (na primjer 'Ludi Dabar, DickCheese, Mario Bros, shooter9, Vajk Kontra, Kosirić, Fortica, Kristina i mnogi drugi njima slični...), ovog časa neka barem pokušaju pristojno komentirati ovaj moj komentar.

Evo što nam u gornjem tekstu ('Rohatinski: U 2012. sve pada, samo cijene i inflacija rastu') suštinski poručuje guverner HNB-a dr. Rohatynski:


1/-  ' Ova će godina biti još jedna godina snažnih ograničenja, prema prognozama HNB-a u 2012. očekuje se pad BDP-a za 1 posto... '

2/- ' Rohatinski je poručio kako kretanju sredstava na pokretanje proizvodnje i zapošljavanja ne mogu pomoći '.... revolucionarne ideje o izravnom kreditiranju proizvodnih programa iz središnje banke... '

3/- ' ........ a očekuje se i stagnacija ulaganja..... '

4/- ' Deficit platne bilance povećat će se..... inozemni dug na oko 102 posto BDP-a,
ali će se, ako se zadrži kreditni rejting, on moći refinancirati po postojećim uvjetima.

******

Moj prvi komentar: Aha! To je to što naš Rohatyni žele!

Naime, EU je naštampala preko 2.000 milijardi novih eura (preko dva bilijuna novih eura!) i plasira ih u svoje posrnule članice, kako bi pošto-poto spasila svoj loši i pogrešni projekt EU-a, u koji ove naše pokvarene političke bagre (koje same sebe zovu 'političkim elitama' – a radi se o novim KASTAMA!!) srljaju kao nove hrvatske guske u maglu!

A naš Židov Rohatynski i dalje poručuje našim 'uglednim' ekonomskim 'stručnjacima' – citiram – 'kako kretanju sredstava na pokretanje proizvodnje i zapošljavanja ne može pomoći 'nikakvo bacanje novca iz helikoptera ili revolucionarne ideje o izravnom kreditiranju proizvodnih programa iz središnje banke'.

Dakle, naš guverner Rohatynski odbija se ugledati na Zapad (EU, GB i USA), koji štampanjem svježeg novca spašavaju svoje ekonomije i svoje socijalna države, a što je onda to? 
Naš Rohatynski nastoji svim snagama i dalje prisiljavati Hrvatsku da pošto-poto ' zadrži kreditni rejting, kako bi se mogla i dalje refinancirati po postojećim uvjetima'.
A te uvjete nam diktira njegova judeomasonerija iz Londona, odnosno njegova žuto-zelena lihvarska internacionala, kojoj On, Rohatynski tako vjerno i uporno služi!

Citiram dalje Rohatynskog:
5/- 'Inozemni dug je na razini od oko 100 posto BDP-a, pa se zemlja mora svake godine financirati inozemnim zaduženjem od oko 18 milijarda eura.....'.

Jel' sad jasno 'drugovi'??

Dakle, ono što Rohatynski želi jest da Hrvatske (i) ove godine isplati njegovoj londonskoj judeomasoneriji i njenim 'bankarskim gangsterima' ( 'Banksterima' ) novih 18 milijardi eura, a dogodine još i više!

Ostalo o Rohatynskom zaključite sami (sporni tekst donosimo u nastavku!).

Ono što je u komentiranom tekstu za nas Hrvate dragocjeno, jest ove ocjena nove Milanoviće – ili još bolje K-Radimirove (Čačićeve) i S-Linićeve Vlade:

6/- 'Rohatynski je naveo je da je u prva tri mjeseca ove godine nastavljen pad industrijske proizvodnje, smanjenje građevinskih aktivnosti, pad robnog izvoza u EU, pad ukupnog uvoza, smanjenje zaposlenosti i ubrzanje tekuće inflacije, stagnira i promet na malo, a pozitivni rezultati ostvareni su u turizmu, pri čemu se radi o sezonski marginalnom razdoblju'.

To je jedino točno od onog što je dr. Rohatynski govorio u Opatiji, pred auditorijem naših 'uglednih' ekonomista – sve samih režimskih 'remudica'!


Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger
(hrvatski socijal-radikal)

Nema komentara: