utorak, 2. kolovoza 2011.

Radin-Pupavčeva, sofisticirana 'balvan-revolucija'!

damir kalafatić

Radin-Pupavčeva, sofisticirana 'balvan-revolucija'!

Unatoč tomu što je čak i predsjednik RH Ivo Josipović kazao kako je za njega kao pravnika odluka Ustavnog suda glede manjina očekivana(dakle, i opravdana!, nap. a.) skočiše na noge 'buntovnici bez razloga' Furio-zni Radin i drug mu Pupavac, jer:

'U Ustavnom sudu, koji nije sveta krava, sjedi previše bivših političara', kazao je saborski zastupnik Furio Radin, pa njegovo povjerenje prema Ustavnome sudu pada nakon svake presude; kakva šteta za tog vjeko-vječnog političara!

Sinkronizirano s tom izjavom, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), cmizdravi Milorad Pupavac dodao je da je 'sud i do sada radio po političkim kriterijima, a ne po ustavu i zakonu'!?

Pupavac drži kako hrvatski Ustavni sud ne radi po Ustavu, valjda za razliku od srpskog Ustavnog suda glede kriterija manjinskih prava Hrvata u Vojvodini koji danas iz straha od represije u rubriku nacionalnost umjesto 'Hrvat' upisuju 'Bunjevac'!?

Bilo bi poželjno da Milorad Pupavac kod svog slijedećeg gostovanja u takozvanoj Republici Srpskoj povede sa sobom i Furija Radina kako bi ih Milorad Dodik detaljno upoznao s pravima koja 'uživa' hrvatska manjina u toj fantomskoj tvorevini; i nek' se požure prije nego što Hrvati u cijelosti 'odsele' iz nekad pretežno hrvatske, Bosanske Posavine!

Ali, neće ta dvojica prčevitih buntovnika stati samo na riječima, ići će oni tako daleko da će u krajnjoj liniji, ako ustreba, 'osporiti' i Poglavlje 23 'o Pravosuđu' a time ugroziti i potpis ugovora o pristupu 'njihove voljene domovine' EU, tko zna!?

Idu oni puno dalje u svojoj 'sofisticiranoj balvan-revoluciji' nastojeći namjerno izazvati 'ustavnu krizu': Furio Radin je izjavio kako 'ne može reći da ga je odluka Ustavnog suda iznenadila' te da je upravo zato već unaprijed upozoravao i s tim u vezi uputio čak i pismo 'ravno u glavu'…hrvatskom i talijanskom predsjedniku Josipoviću i Napolitanu.

Zajedno s Pupavcem izvijestit će on i Bruxelles.

Njihovo povjerenje prema Ustavnom sudu pretvorilo se u očito nepoštivanje odluka tog suda pa otvoreno prijete kako će upozoriti ne samo Bruxelles, nego i sve zemlje članice EU-a. Uz to smatraju kako ima dovoljno razloga da cijeli slučaj proslijede i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu'; odnio vrag šalu! Nismo mogli doznati hoće li se žaliti i UN-u, dr.-u Ivanu Šimonoviću, pomoćniku glavnog sekretara za ljudska prava, no, i to je realno za očekivati jednako kao što je za očekivati i 'zahtjev' Milorada Pupavca da manjinski Srbi 'uđu u hrvatski Ustav' kao drugi konstitutivni narod!

Ako ništa drugo, Pupavac će iz revolta već sutra raskinuti koalicijski sporazum s vladom te će zajedno s Furiom Radinom(sette bandiere!), 'srbijanski korektno' pristupiti kukuriku-koaliciji!

Očito ni jedan ni drugi nisu zadovoljni s položajem manjina u RH premda i sami dobro znaju kako takvih beneficija kakve 'oni' uživaju u Hrvatskoj nema nigdje u Europi, ali i šire….nema ih ni u dalekoj Australiji.

Bilo bi lijepo čuti predsjednicu vlade, premijerku, ili predsjednika države da ovako 'skrešu' u lice tim 'buntovnicima bez razloga', izvadak:

«……Ovo je naša domovina, naša zemlja i naš stil života i dopustiti ćemo i vama da u svemu tome uživate. Ali, prije svega, ukoliko se ne prestanete žaliti, protestirati i užasavati našom zastavom, našom čašću, našom kršćanskom (katoličkom!) vjerom, našim načinom života, srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju Australci, SLOBODU DA NAPUSTITE NAŠU ZEMLJU. Ukoliko ste ovdje nesretni, onda OTIĐITE.
Nitko vas nije prinudno ovdje doveo već ste vi sami tražili da vas ovdje primimo. Dakle, prihvatite državu koju ste SAMI odabrali.»

To je bez dlake na jeziku izjavio Kevin Rudd, bivši australski predsjednik Vlade (13. svibnja 2011.g.).

Eeeee, možda bi takvi 'pupavci i radini' davno i otišli da im ovdje, u Hrvatskoj nije lijepo, prelijepo!

'Ugroženi Talijan' Furio-zni Radin čiji je vanjski izgled upečatljivo pjesnički pokriva nevjerojatnih jedanaest radnih mjesta u tri države, pa će vjerojatno uskoro ući i u Guinness-ovu knjigu rekorda kao najzaposleniji čovjek yu-regiona, možda i šire; pa pročitajmo:

1. predsjednik je Talijanske unije te predsjednik Skupštine Talijanske unije;

2. dodatni je koordinator-dopredsjednik Savjeta Talijanske unije u Sloveniji;

3. član je Odbora za koordinaciju aktivnosti u korist talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji, koji je osnovan od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije;

4. član je tehničke radne skupine koja će biti osnovana pri Ministarstvu vanjskih poslova Republike Italije radi izrade Zakona o trajnom interesu odnosno Okvirnog zakona talijanske države u korist talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji;

5. saborski je zastupnik talijanske nacionalne zajednice (u hrvatskome Saboru od 1992. godine);

6. član je Stalne međuresorske komisije za praćenje izvršenja Ugovora između Republike Hrvatske i Talijanske Republike o pravima manjina, koja je osnovana na temelju sporazuma Radin-Sanader;

7. predsjednik je Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora;

8. član je Pododbora za prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora;

9. član je Savjeta za nacionalne manjine u Hrvatskoj;

10. član je Skupštine Comitesa (Odbora za Talijane izvan domovine) konzularne jedinice u Rijeci;

11. znanstveni je koordinator i predsjednik Znanstvenog odbora za ocjenu djelomično realiziranih istraživanja od strane «Centra za informatiku, programiranje i orijentiranje kadrova» iz Pule….čudesno!

(prema Silvano Zilli, veljača 2009.g.: «Naši» Veliki časnici iz reda Zvijezde solidarnosti Republike Italije).

Kakve honorare za to ubire, nije poznato?

Nu, možda ona izjava Kevin Rudda i nije 'sasvim' autentična, ali lijepo zvuči, pa pogledajmo kako demokratska Europa gleda na manjine?

Francuska?

Drugi 'veliki motor EU' pored Njemačke, slobodoljubiva Francuska, uopće ne priznaje koncept nacionalne manjine, svi su 'manjinci' ustvari Francuzi.

To se odnosi, dakako, na državljane Francuske 'stranog porijekla' jednako kao i na 'strance' od kojih i jedna i druga kategorija imaju vrlo slične udjele u ukupnom stanovništvu kao i u Njemačkoj. Međutim, u Francuskoj se ovo negiranje nacionalnih manjina odnosi i na razne 'regionalne' nacionalne identitete i jezike koje Francuska isto tako ne priznaje već ih pogrdno naziva 'patois', narječjima francuskog!

Zato, gospodo 'pupavci i radini', ako se zbog ugroženosti odlučite tražiti posao primjerice u Francuskoj zbog njenih općeljudskih vrijednosti 'Liberte-Egalite-Fraternite', pa se budete 'buntovnički' ponašali kao ovdje u Hrvatskoj, predsjednik Nicolas Sarkozy će vam istog časa kupiti povratnu avio-kartu…..

Jednako kao što je kupio karte francuskim 'les gitanes'-ima i 'vratio' ih natrag u pradomovinu!

A Njemačka?

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da je pokušaj stvaranja multikulturalnog društva u Njemačkom 'u potpunosti propao'(Potsdam, 17. listopad 2010.g.)!....

……Merkel je na sastanku mladih Demokršćanske unije (CDU), izjavila kako multikulturalni koncept, prema kojemu 'ljudi žive sretno jedni pokraj drugih', jednostavno nije uspio u zemlji u kojoj živi oko četiri milijuna muslimana.
Kancelarka je podsjetila da je njemačka šezdesetih pozivala radnike iz inozemstva da dođu u Njemačku, no oni su ostali živjeti ondje. 'Zavaravali smo se govoreći: 'Neće ostati, u jednome će trenutku otići', no to se nije dogodilo', rekla je Merkel.

Osobito je reagirala na izjavu njemačkoga predsjednika Christiana Wulffa koji je nedavno izjavio da je islam dio Njemačke, poput kršćanstva i židovstva.

Ona smatra da je to istina, no istodobno je uvjerena da i imigranti moraju napraviti više kako bi se integrirali u njemačko društvo.


'Svatko tko u startu ne zna njemački jezik, nije dobrodošao', rekla je Merkel, dodavši kako smatra da bi imigranti trebali učiti njemački jezik da bi mogli pohađati škole i dobiti priliku na tržištu rada.

Komentari Angele Merkel uslijedili su u trenutku kada se na njemačkoj političkoj sceni sve češće čuju poruke vodećih političara koje imaju negativnu konotaciju prema imigrantima.

Vođa respektabilne bavarske Kršćanske socijalne unije (CSU) Horst Seehofer, također je izjavio kako smatra da je koncept multikulturalnosti u Njemačkoj mrtav (HINA).

damir kalafatić

Nema komentara: