subota, 1. kolovoza 2009.

KOME TREBA GOLDSTEINOVA POVIJEST HRVATSKE?

Ante Rokov Jadrijević, politički kritičar i publicist, Pula/Fažana/Brtonigla,/ 4.V.2003.g.


Uredništvu «Fokusa»

Uredništvu «Vjesnika»


«Mesić se založio za nove udžbenike povijesti»

KOME TREBA GOLDSTEINOVA POVIJEST HRVATSKE?


Pročitao sam ovih dana dva članka u «Vjesniku» o novoj knjizi Ive Goldsteina «Hrvatska povijest», koja je netom izašla u izdanju Novog Libera (!!) iz Zagreba. Oba je napisao nedavni laureat režimskog novinarstva Tihomir Ponoš. Prvi mu je naslovljen: »Od doseljenja do danas- informativno i beskompromisno», a drugi: «Mesić se založio za nove udžbenike povijesti».


Već iz prvog naslova je jasno kakvu nam je to «Hrvatsku povijest» napisao Ivo Goldstein: «beskompromisnu»! Znači s unaprijed zadatom tezom. Znači kao političku publicistiku, koja graniči s pamfletom, a ne pravu povijest, odnosno znanstveno djelo. A možda i kao čisti agit-propovski pamflet! Uostalom, što smo drugo i mogli očekivati od jednog Goldsteina?!


To izravno potvrđuje i novinar «Vjesnika» Tihomir Ponoš, citiram: «Goldstein u knjizi ne bježi od izricanja povijesnih stavova i povijesnih ocjena. Ono što je neuobičajeno za hrvatskog povjesničara, u pravilu školovanoga da poštuje kult povijesnog vremenskog odmaka, jest to da se Goldstein ne izbjegava vrlo jasno odrediti i prema najsuvremenijim hrvatskim događajima – velikosrpskoj agresiji i Domovinskom ratu, hrvatsko-bošnjačkom sukobu u BiH, vladavini HDZ-a (.....) Kada je, pak, riječ o sadržaju toga dijela knjige, sigurno je da pristaše HDZ-a i dr. Franje Tuđmana ne će s osobitim užitkom čitati retke posvećene razdoblju njihove vladavine.....».


Taj svoj članak novinar Ponoš zaključuje ovako: «Najviše će ipak profitirati čitatelji ...» (itd.) Ponoš nije rekao gdje će se naći takvi čitatelji. Da takvih ima na Pantovščaku, i ispod Pantovščaka, to znamo. Poneki će se naći i u sadašnjim Banskim dvorima. Međutim, najviše će ih se naći u Washingtonu, New Yorku, Londonu i Parizu, odakle su i Goldsteinovi sponzori. Tamo je mnogo Judona-Škudona, kojima će jedna takva knjiga dobro doći. Srećom, u Vjesniku već duže vrijeme izlazi podlistak «Crna knjiga Amerike» hrabrog i izvrsnog Kanađanina Petera Scowena, jednog od najnovijih Pravednika među narodima, pa su čitatelji Vjesnika već u ovih 35 nastavaka stigli upoznati te metode pisanja i podvaljivanja poluistina i polulaži, po diktatu američke i Svjetske ZOG-Nadvlade. Slično smo već čitali kod Pilgera, a najprije kod Philipa Agee-ja,1963. No pasaran!


Drugi članak Tihomira Ponoša u Vjesniku , pod naslovom: «Mesić se založio za nove udžbe nike povijesti», počinje ovako, citiram: »Knjigu Ive Goldsteina 'Hrvatska povijest' posebno bih preporučio piscima povijesnih udžbenika», kazao je predsjednik Republike Stipe Mesić, napomenuvši da je Goldsteinova knjiga «sigurno nedostajala Hrvatskoj, te bi ju preporučio za čitanje svima koji razmišljaju i govore o hrvatskoj povijesti» (završen citat).


O Mesiću je ovdje suvišno trošiti neke nove riječi. Stoga samo ovoliko: similis simili gaudet! Našli se njih dvojica-trojica na istom prljavom zadatku. Da nam stalno kljucaju jetru, da nas kao narod sotoniziraju, da nam podvaljuju, da nam nikad ne daju mira.


E, pa kad je tako, evo da i mi njima počnemo vraćati ljagu za sramotu! Sve dok oni o nama budu govorili laži, mi ćemo o njima govoriti istinu!


Čudna je ta upornost Židova da se drugim narodima mješaju u njihove unutarnje stvari. Povijest Židova je prepuna takvih primjera: oni su uvijek u tuđih naroda i u tuđim državama svijali svoju vlastitu državu, otimali je, i zato bezbroj puta bili izgonjeni i istjerivani, pa ipak kao da iz toga ama baš ništa nisu naučili! Istjerani su iz Španije 1492.g., njih čak 300.000! Preselili su se u Portugal, ali su već nakon šest godina i otud istjerani. Spaljivali su ih još prije toga u Južnoj Francuskoj (1242.g.). Istjerani su iz Engleske 1290., njih 16.000! Vratili su se ponovno tek poslije četristo godina. Uporan i tvrdoglav neki narod! Nikako da se prilagodi svojim domaćinima!


Spaljivali su ih u četrnaestom stoljeću u Njemačkoj (dakle, šest stoljeća prije Hitlera!). Proganjao ih je čak i Martin Luther, crkveni reformator, u šesnaestom stoljeću. Bili su protjerani i iz Beča, 1421.g., kad je Beč bio prijestolnica njemačkih careva. Bili su uporni, pa su se poslije dva stoljeća ponovno vratili – vratili se opet novcu i lihvarenju, i opet postali vrlo utjecajni financijeri. Godine 1670. opet su protjerani iz Beča. Odlaze u Prusku i Češku, posebno u Prag, gdje su ubrzo lihvarenjem pobrali češko vrhnje i osnovali svoje geto, sa svojih 15.000 članova. .


Židovi su se useljavali i u Poljsku i njenu pokrajinu Litvu, odakle su istjerani 1495., samo tri godine nakon protjerivanja iz Španjolske.


Godine 1526. Židovi su protjerani iz sjeverne Hrvatske. Prokletstvo za prokletstvom!


* * *


Ima li u svemu tome neka tajna veza?

Jamačno ima! Neka nam Ivo Goldstein napiše jednu malu knjigu o tom vječnom židovskom prokletstvu ! Neka nam objasni kako je ono Njemačka posve iznenada izgubila Prvi Svjetski rat, a nedostajalo joj je samo mjesec dana do pobjede? I kako to da su baš oni, Židovi «izabrani narod»? Kako to da je baš njima «Obećana tuđa zemlja», Filistina? Pa gdje onda da se isele palestinski Arapi- prastari Filistejci, Moabejci, Amonićani, Idumejci i drugi? Danas im je,očito, obećana jedna druga zemlja, Amerika. No, čini se da ni tamo neće još dugo. Podvala s Osamom Bin Ladenom i Saddamom Huseinom im je jedva nekako uspjela, ali se prljavi tragovi sve češće i sve brže otkrivaju.


Evo jednog takvog traga. Predstavljanju Goldsteinove knjige je – neizbježno – prisustvovao i Prof.dr. Ivo Banac, «profesor» na američkom Yale univerzitetu. I on je tu knjigu ocijenio «izvrsnom». Kao što je to i Yale University «izvrsno», kao sjedište moćne masonske lože «Lubanja i kost», koje je i on član, i iz koje su proistekli i otac i sin George Bush! Dakle, opet neka tajna veza. Po toj vezi je i došao «profesor» Ivo Jovanović- Banac, od oca Vase i majke Hadžije, te babe Milice Jovanović, čijim je sinovima Stevanu i Vasi stari Ivan Banac, nemajući svoje djece, poklonio svoje prezime! I tako je od Ivana Jovanovića postao Ivo Banac, koji nam danas i ovdje stalno soli pamet i sprema nove Yugo-okove! Takvi da će nam pisati povijest!? Malo morgen!


Drugi recezent je zloglasni riječki kolumnist Zdravko Zima, koji se diči da je «književnik». On nam već godinama prodaje svoje «Zimske slamarice» u riječkom «Novom listu», prepune njegovih četničkih buha i stjenica. Sapienti sat!


Dakle, takvi bi nam pisali «Hrvatsku povijest», pod pokroviteljstvom Stipe Mesića i njegovih dirigenata iz Svjetske ZOG-Nadvlade. Čuvajmo se takvih Judona-Škudona i kad nam darove nose!


Uostalom, prisjetimo se malo: zar nam stari Slavko Goldstein već jednom nije podvalio veliku trilogiju o Leonu Davidoviću Bronsteinu – Trockom, iz pera čuvenog Židova Isaaca Deutschera, prononsiranog trockiste, koji nam je na 1200 stranica (1977.g.) sakrio ključnu činjenicu da je Trocki od sedam svojih tajnika imao pet Židova, jednog rusificiranog baltičkog Nijemca i jednog rusificiranog Litvanca. A nijednog Rusa! To smo saznali tek u jednoj knjizi Ante Cilige, izdanoj u Puli 1998. od strane Ciliginih prijatelja-povratnika u Hrvatsku iz Rima. Tek tada su nam neke stvari o Oktobarskoj revoluciji i ulozi brojnih vodećih Židova u njoj postale jasnije!


Dakle, nama ne trebaju njihovi novi udžbenici hrvatske povijesti. Imamo mi svoje! Njihovi sigurno neće reći ništa o velikoj komunističkoj prijevari, krajem 1944.g. niti o velikoj komunističkoj izdaji 1945.g., kada su hrvatski komunisti izdali svoj hrvatski narod. Kada su izdali Narodni Front. Čemu nam onda takve knjige? Tko će to normalan i pri zdravoj svijesti čitati?


Ante Rokov Jadrijević

(Hrvatski socijal-radikal)


P.S.: Koristio sam se podacima iz stare knjige Milovana Baletića «Povratak Židova u zemlju izraelovu». Sjajna i vrlo korisna knjiga. Kao i Engdahlovu «Stoljeće rata».Knjige su oružje!


P.S.(2): Račanov informbirani „Vjesnik“ je odbio objaviti ovaj tekst.

A.R.J.

Nema komentara: