nedjelja, 4. siječnja 2009.

Ž A L B A (na Rješenje za plaćanje sudske pristojbe)

OPĆINSKOM SUDU U BUJAMA za: ŽUPANIJSKI SUD U PULI

Na posl. br. P-45 / 06

Predsjedniku Vrhovnog suda R.H.

Pravna stvar: gosp. Branku Hrvatinu

Tužitelj: Erlić Ivan, Brtonigla, Kovri 25,

Zastupan po ZOU Slaviše Perovića, Umag

Tuženik: Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

Brtonigla, Kovri 25

Radi: smetanja posjeda stana

Ž A L B A

(na Rješenje za plaćanje sudske pristojbe)

Dana 28. veljače 2007.g. dobio sam od sutkinje Općinskog suda u Bujama Fabiane Kliman Rješenje kojim je odbijen moj Prigovor na Nalog za plaćanje sudske pristojbe, i to zbog Žalbe na P-532/05-16, od 07. 11. 2005. (na presudu koja je nakon toga ukinuta!) i Žalbe na P-45/06-27, od 15.5.2006. (na presudu koja je Rješenjem Županijskog suda u Puli posl. br. Gž-1968/06-2 odbijena po sucu Zoranu Šariću), na što sam se ja upravo ovih dana žalio Vrhovnom sudu R.H. Po tom Nalogu sutkinje Fabiane Kliman ja sam navodno dužan platiti dva puta po 250 kuna, odnosno ukupno 500kuna.

Odakle meni toliki novac?! Nedavno sam u Općinskom sudu u Bujama imao svoje 24.-to suđenje u sudskom predmetu K-182/06 i to po ukinutoj apsurdnoj Presudi kaznene sutkinje Tanje Prenc K-263/06. Ma, što je previše, previše je! Općinski sud u Bujama i Županijski sud u Puli sude uglavnom otezanjem i opstrukcijom svih devet mojih (uglavnom izmišljenih, fabriciranih i multipliciranih) sudskih predmeta u Općinskom sudu u Bujama) a na kraju ne donose poštene, logične i moralne presude, a onda nam još to hoće i naplatiti?!

Ma, što da platim? Zar sva ona već bezbrojna i jadna glumatanja po sudnicama Općinskog suda u Bujama i pravosudne lakrdije po već davno donešenim presudama u nekim birtijama ili kafićima?

To nije moj dug Općinskom sudu u Bujama i Županijskom sudu u Puli, pa molim da njihovi predsjednici to plate iz svog dubokog džepa!

Budući da je čitav ovaj predmet ostao otvoren, navedeni Nalog za plaćanje sudske pristojbe bi morao sačekati pravorijek Vrhovnog suda R.H., tim više što to i nisu moji sudski troškovi, nego su to sudski troškovi koje je svojim neurednim obnašanja svoje sudačke dužnosti i namjernog odugovlačenjem mojih sudskih predmeta prouzročili bivša predsjednica Općinskog suda u Bujama Jasna Stupavsky-Stella i predsjednik Županijskog suda u Puli Aldo Radolović!

Uostalom, točno tako piše i u toj mojoj Žalbi na Gž-1968/06-2, upućenoj Vrhovnom sudu R.H. (i ne samo njima!), s mojim prijedlogom da sud to naplati od predsjednika Županijskog suda u Puli Alda Radolovića!

A da je to doista tako, prilažem ovom Prigovoru i svoju (novu) Žalbu Vrhovnom sudu R.H. od 16. veljače 2007.g. protiv Rješenja posl. br. Gž-1968/06-2 suca Županijskog suda u Puli Zorana Šarića.

Predlažem da me sud oslobodi od plaćanje sudskih pristojbi, kao što sam to već tražio i prije više od dvije godine, jer mi moja mala mirovina ne dostaje ni za minimalne životne potrebe. Tada je ova ista sutkinja Općinskog suda u Bujama Fabiana Kliman pokazala puno razumijevanje za moje teške materijalne prilike, uvjetovane otezanjem iseljenja iz moje kuće mog «nepoštenog stanara» Erlić Ivana, ratnog bjegunca iz Škabrnje, kojeg sam ja vrlo nesmotreno i naivno primio na stan u mojoj kući. A on se pokazao kao profesionalni prevarant, švercer, kamatar i besposličar, koji u svojih 44. godine života nije imao ni radnu knjižicu i ni jedan radni dan u njoj! Pa ipak je prvostupanjsku presudu za njegovo iseljenje P-20/04-15 ukinuo upravo predsjednik Županijskog suda u Puli Aldo Radolović!! I to na temelju izmišljenih i podmetnutih dokaza Erlić Ivana, njegovih odvjetnika Ivice Senjaka i Slaviše Perovića, i uz dva lažna svjedoka: Suada Aličajića iz Nove Vasi i Pere Mačinkovića iz Dajle, inače obojice došljaka iz Bosne! Čudna i krajnje sumnjiva rabota!!

Ostaje krajnje nejasno pitanje zašto predsjednik Županijskog suda u Puli dr.sci.Aldo Radolović toliko štiti jednog notornog kriminalca? Očito se ovdje u Istri na to pitanje ne može dobiti pravi odgovor, zbog čega taj odgovor treba potražiti izvan granica Istre, pa čak i Hrvatske!

To su razlozi zbog kojih sam se već žalio Vrhovnom sudu R.H. i ambasadoru EU u Zagrebu, gosp. Vincentu Degertu. Žalit ću se još jednom! I nipošto ne mislim stati samo na tome, odnosno samo na toj adresi!

.

Bilježim se sa štovanjem!

Brtonigla, 05. ožujka 2007.g. Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing.

1 komentar:

dbajic kaže...

Čestitke na HRABROSTI objave teksta. Zašto čestitke? Problem je što je sudstvo, velikim djelom u Istri, uhvatila "metastaza". A za sad neznam dali postoji ljek od ovake bolesti. Možda ovaj Vaš tekst pomogne zdravom tkivu /ako ga ima dovoljno/ da se sudstvo izlječi.
Slično je i sa odvjetnicima.
Ovim "bolesnicima" su bliski kriminalci a ne pošteni građani. Za njih je "bauk" PRAVDA I PRAVO
S poštovanjem !